Keystone logo
UiT The Arctic University of Norway Mester a békében és a konfliktusok átalakításában
UiT The Arctic University of Norway

Mester a békében és a konfliktusok átalakításában

Tromsø, Norvégia

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Az egyetemen

* nincs tandíj a nemzetközi hallgatóknak

Bevezetés

A mesterképzés mélyreható megértést kínál a béke- és konfliktustanulmányok területét tájékoztató kulcskérdésekről. Interdiszciplináris betekintést nyújt a konfliktusok természetébe és okaiba, valamint erőfeszítéseket tesz a béke megteremtésére és a konfliktusok által érintett társadalmak intézményei iránti bizalom helyreállítására. Aktívan toboroz diákokat északi és nem északi országokból, hogy megteremtsék és népszerűsítsék a kultúrák közötti tanítási és tanulási élményeket.

Program leírása

  • Időtartam: 2 év
  • Kredit (ECTS) : 120
  • Felvételi követelmények : Társadalomtudományi, humán, jogi, oktatási, pszichológiai vagy közegészségügyi BA vagy azzal egyenértékű képesítéssel rendelkező hallgatók
  • Fokozat neve : Filozófia mestere a békében és a konfliktusok átalakításában
  • Alkalmazás kódja :
    • Norvég és északi pályázók: 5059
    • Nemzetközi jelentkezők: 2034

A béke és konfliktusok átalakítása mesterképzés (MPCT) interdiszciplináris betekintést nyújt a konfliktusok természetébe és okaiba, valamint készségeket nyújt a konfliktusok békés eszközökkel történő kezelésére.

A norvég High North egyedülálló környezetet biztosít az egyének, csoportok és intézmények közötti átalakulási kapcsolatok tanulmányozásához a romboló és a konstruktív kötvények között. A program szándékosan Tromsø városában található, mivel nagy múltra tekint vissza a helyi etnikai és kulturális csoportok közötti békés együttélés érdekében.

Az első évben a hallgatók kötelező tanfolyamokon vesznek részt, hogy megismerjék a terület alapvető vitáit és perspektíváit.

A második év főleg a mestermunkákra összpontosít. Ezeket a szakdolgozatokat a hallgatók maguk tervezik, egyéni érdeklődésüktől és tapasztalataiktól függően. A program lehetőséget kínál adatgyűjtésre a világ bármely pontjáról, hogy támogassa a diplomamunkákat.

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések