Keystone logo
UiT The Arctic University of Norway Mester az elméleti nyelvészetben
UiT The Arctic University of Norway

Mester az elméleti nyelvészetben

Tromsø, Norvégia

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Az egyetemen

* nincs tandíj a nemzetközi hallgatóknak

Bevezetés

A program kiválóan alkalmas azoknak a diákoknak, akik összehasonlító szempontból szeretnének nyelvet tanulni. A program különös hangsúlyt fektet a nyelvtan formai aspektusaira, különösen a szintaxisra és a fonológiára. E tudományágak megközelítése sok nyelv összehasonlító tanulmányain alapul.

Program leírása

 • Időtartam: 2 év
 • Kredit (ECTS) : 120
 • Felvételi feltételek : Nyelv- vagy nyelvészeti alapképzés
 • Fokozat neve : Nyelvtudományi Filozófia Mester
 • Alkalmazás kódja :
  • Norvég és északi pályázók: 5060
  • Nemzetközi jelentkezők: 2025

Az elméleti nyelvészet filozófia mestere az elméleti nyelvészet posztgraduális szintű tanulmányait foglalja magában, és a bachelor szintű munka kiterjesztésének tekintendő. A program különös hangsúlyt fektet a nyelvtan formai aspektusaira, különösen a szintaxisra és a fonológiára. E tudományágak megközelítése sok nyelv összehasonlító tanulmányain alapul. A hallgatók betekintést nyernek a nyelv szerkezetébe, a nyelvészeti kutatás összehasonlító aspektusaiba, a társadalmi és földrajzi változatosságba, a nyelvek történelmi fejlődésébe és a nyelv elsajátításába. A mesterképzés szintjén a hallgatók speciális érdeklődési köröket alakítanak ki tanfolyamaik alapján, és vagy mestermunkát, vagy két cikkhosszú dolgozatot írnak.

A program a következő összetevőkből áll:

 • 60 ECTS tanfolyam és
 • 60 ECTS vagy (1) egy tézishez, vagy (2) két cikkhez.

A két választható tíz kredit tanfolyam bármely 3000 szintű nyelv- vagy nyelvtudományi tanfolyamból származhat, amelyet a csoportok kínálnak angol és általános nyelvészet, orosz, finn és szaami nyelvek számára. Ne feledje, hogy a választható kurzusoknak a nyelv elméletére kell irányulniuk, nem pedig a gyakorlati nyelvtanulásra. Jelentkezés alapján más kurzusok is elfogadhatók (pl. Filozófia, pszichológia, matematika stb. Kurzusok), feltéve, hogy a diplomához való kapcsolódásuk dokumentálható.

Interdiszciplináris tanfolyamok

Számos "interdiszciplináris" tanfolyamot kínálnak, és ezek a kurzusok HIF-kódot kapnak az egyetemi kurzus katalógusban. A HIF-tanfolyamok közül azonban nem mindegyik alkalmas a programba való beépítésre. Ha szeretné megtudni, hogy mely HIF-tanfolyamokat fogadják el az elméleti nyelvészeti mester részeként, lépjen kapcsolatba a program személyzetével.

Haladás

A következő tanfolyamok kötelezőek az 1. félévben: HIF-3010 szintaxis I és HIF-3022 fonológia I. Ezen kívül a hallgatóknak kötelező választaniuk.

A következő tanfolyamok kötelezőek a 2. félévben: HIF-3011 Syntax II és HIF-3021 Phonology II. Ezenkívül a hallgatóknak kötelező választaniuk egy tanfolyamot.

Mestermunka

A diploma 60 ECTS -t tartalmaz, amelyet meg kell szerezni (i) egy mesterképzés megírásával (60 ECTS) vagy (ii) két papír megírásával (mindegyik 30 ECTS). Ezt a munkát általában egyénileg végzik, de lehet része egy nagyobb kutatási projektnek, amelyet a karon végeznek, különösen az Elméleti Nyelvészeti Központban (CASTL) végrehajtott projektekben. Ennek a munkának a témáit az akadémiai személyzettel konzultálva választják ki, aki témavezetőként fog szolgálni. Azoknak, akik két dolgozat írása mellett döntenek, az egyiket a fonológia vagy a szintaxis alapvető tudományágaiban kell megírniuk. A két dokumentum nem lehet ugyanazon a területen.

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések