Keystone logo
UiT The Arctic University of Norway Repülőgép -irányítási mérnök
UiT The Arctic University of Norway

Repülőgép -irányítási mérnök

Narvik, Norvégia

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Az egyetemen

* nincs tandíj a nemzetközi hallgatóknak

Bevezetés

Az Aerospace Control Engineering Masters Program olyan speciális készségeket biztosít a hallgatóknak, amelyek szükségesek a repülőgép-rendszerek dinamikus viselkedésének modellezéséhez, tervezéséhez és vezérléséhez, beleértve a rögzített szárnyú UAV-kat, forgószárnyasokat és műholdakat.

A mesterképzés olyan hallgatók számára alkalmas, akik érdeklődnek a legmodernebb vezérlőtechnológia tanulása, fejlesztése és alkalmazása iránt az űrhajózással kapcsolatban. A technológia típusa nagy hasonlóságot mutat a szélsőséges környezetben, például a sarkvidéki régiókban és a tengeralattjárókban alkalmazott technológiákkal, és az ilyen területeken a technológiák fejlesztése iránt érdeklődő diákok relevánsnak találják ezt a programot.

Program leírása

 • Időtartam: 2 év
 • Kredit (ECTS) : 120
 • Felvételi követelmények : releváns egyetemi alapképzési program elektronika vagy űrtechnológia területén, legalább 25 kredit matematika, 5 kredit statisztika és 7,5 kredit fizika
 • Fokozat neve : Technológia Master/Sivilingeniør
 • Alkalmazás kódja :
  • Norvég és északi pályázók: 4605
  • Nemzetközi jelentkezők: 9009

Az UiT Narvik Campus IVT karának Aerospace Control Engineering mesterképzése egyedülálló oktatást nyújt Norvégiában, ahol diákként megismerheti a legfontosabb technológiákat, amelyek szükségesek a repüléstechnikai alkalmazások vezérlőrendszereinek tervezéséhez, építéséhez és használatához. A kétéves program révén fontos elméleti előkészületek, például alkalmazott matematika, digitális rendszer és jelelmélet, beágyazott rendszerek, navigáció és automatikus vezérlés, valamint speciálisabb témák a rendszer azonosításáról, a mesterséges intelligenciáról és a modellezésről, útmutatásról , és az ellenőrzés.

Egy multidiszciplináris programon keresztül a diákok megtanulják a különböző technológiai területeken a megfelelő módszereket és készségeket, közös vonásuk az űrhajózással kapcsolatos rendszerekben való alkalmazása révén. A program magában foglal előadásokat, valamint magas szintű problémamegoldó oktatást (azaz tanulást csinálva), ahol a hallgatók idejüket a releváns projekteken dolgozva, magasan képzett személyzet felügyelete mellett végzik. A projekt témáit a folyamatban lévő belső kutatási projektek, valamint az UiT által részt vevő nemzeti és nemzetközi repülőgépekkel kapcsolatos projektek közül választják ki. Ezért számos projekt magas nemzetközi szintű eredményekkel zárult, amelyeket nemzetközi tudományos folyóiratokban publikáltak. A hallgatók tudományos konferenciákon és workshopokon is bemutathatták eredményeiket a nemzetközi közönségnek. Az elmúlt években ilyen projektek voltak:

Attitűd meghatározó és irányító rendszer kialakítása az Európai Diákföldi Orbiter (ESEO) és az Európai Diák Hold Orbiter (ESMO) űrszonda számára az Európai Űrügynökség (ESA) által kezdeményezett SSETI-projekt keretében.

 • Aerosol detektor rakéta hasznos teher kifejlesztése ionizált porrészecskék gyűjtésére, a NASA ESPRIT projektje keretében.
 • Az összes alrendszer (földi állomás, tápegység, adatkezelés, vezérlés, kommunikáció és hasznos terhelés) tervezése, megvalósítása és tesztelése az UiT saját HiNCube űrhajójában.
 • A kisméretű űrhajók matematikai modellezése, szinkronizálása és összehangolt irányítása a belső doktoranduszokkal és felügyelőkkel együttműködésben.
 • A pilóta nélküli repülőgépek (UAV) matematikai modellezése, irányítása és irányítása, belső doktoranduszokkal és felügyelőkkel együttműködésben.

Az ipar számára releváns, magas színvonalú oktatás biztosítása érdekében az UiT együttműködik az oslói (UiO), a bergeni (UiB), a trondheimi (NTNU) nemzeti egyetemekkel, valamint az Európai Űrügynökséggel, a Norvég Űrközponttal és a Norvég Központtal az űrrel kapcsolatos oktatáshoz (NAROM).

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések