Keystone logo
UiT The Arctic University of Norway Tengeri biotechnológia mester
UiT The Arctic University of Norway

Tengeri biotechnológia mester

Tromsø, Norvégia

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Az egyetemen

* nincs tandíj a nemzetközi hallgatóknak

Bevezetés

Az UiT Norvég Halászati Tudományos Főiskola tengeri biotechnológiai programjának célja a jelöltek oktatása a biotechnológia széles területén, hangsúlyt fektetve a tengeri rendszerekre vagy a „kék biotechnológiára”. A diákok jól felkészültek az ipari és/vagy kutatói karrierekre, mivel közösen az innovációra és a biológia és a mérnöki tudomány közötti alapvető elvekre összpontosítunk. A hallgatók egy-egy mentorálást és felügyeletet kapnak egy professzionális UiT-kutatótól, és általában csatlakoznak egy létrehozott kutatócsoporthoz, hogy befejezzék a végső projektet.

Az UiT kivételes lehetőséget kínál Norvégia óriási tengeri erőforrás portfóliójának kihasználására. Óceánjaink élete sokszínű, és új tudományos felfedezések lehetségesek minden szinten. Ez új innovációhoz, új értékláncokhoz és a fenntartható fejlődés céljait támogató új folyamatok kialakulásához vezet. Ezért tanítjuk és támogatjuk a diákok kutatásait viszonylag széles témakörben, beleértve a tengeri kábítószerek biológiai vizsgálatát, a fenntartható tengeri termékek fejlesztését, valamint a szén -dioxid -leválasztás és -hasznosítás biotechnológiáját. Ezt alátámasztja a tananyag folyamatos kiigazítása, hogy az analitikus kémia, a tengeri mikrobiológia, a bioprocessziós mérnök és a szintetikus biológia modern készségeit tanítsa.

Amellett, hogy a kiváló minőségű oktatásra összpontosítunk, ez a program a helyi és nemzetközi iparágakkal való jó kapcsolatokat is hangsúlyozza. Segítünk a diákoknak és leendő munkáltatóiknak pontosan megérteni, hogy a műszaki ismeretek fejlődése hol alkalmazható az innovációra mind a magán-, mind az állami szektorban. Tromsø számos új induló vállalkozás otthona lett a kék biotechnológiai területen a program és az UiT által támogatott kutatási kultúra segítségével.

Program leírása

 • Időtartam: 2 év
 • Kredit (ECTS) : 120
 • Fokozat neve : Tengeri biotechnológia mester
 • Alkalmazás kódja :
  • Norvég és északi pályázók: 6008
  • Nemzetközi jelentkezők: 2039

Célok, tartalom és szervezet

A cél az, hogy a jelölteket modern biotechnológiai szakértelemre neveljék, különös hangsúlyt fektetve a tengeri erőforrások, bioaktív vegyületek, géntermékek és tengeri nyugalmi nyersanyagok felhasználására. Karrierre jogosult olyan területeken, mint a tengeri értékteremtés, az innováció és a kutatás.

A jó tengeri biotechnológusnak széles körű ismeretekkel és készségekkel kell rendelkeznie az alapvető molekuláris biológiában, kémiában, valamint olyan technikákban és folyamatokban, amelyek tengeri mikroorganizmusokat, növényi és állati sejteket vagy ezek részeit használják fel kereskedelmi szempontból hasznos termékek előállításához, fejlesztéséhez vagy módosításához. . A program sikeres befejezése után a tengeri biotechnológia MSc fokozatát ítélik oda.

Tanulmányai előkészítése során a következőket javasoljuk:

iKomp - információs műveltség : A tanfolyam egy online tanfolyam, amelynek célja, hogy jobban felkészüljön azokra a követelményekre és elvárásokra, amelyekkel az egyetemeken és főiskolákon találkoznak a tanulás és a tudományos integritás tekintetében. Ellenőrizze a webhelyet: iKomp.

Kötelező bevezető rész lesz a következő témákkal:

 • Hogyan kell csinálni a tudományt
 • Hogyan lehet mester hallgató a biotechnológiában
 • Mestermunka írása/mit várunk el egy mestermunkától
 • Plágium / iKomp
 • Irodalom keresése / Munin
 • EndNote/Referencia -adatbázisok használata és azok használata a Wordben
 • Felkészülés a laboratóriumi munkára
 • Weblap Canvas -ban az NCFS mester hallgatói számára

A program két részből áll : Az első rész kötelező kurzusok az első félévben, és a jóváhagyott tanfolyamok kiválasztása legalább 60 kredit (ECTS) összesen. A második rész egy projekt írásbeli dolgozata (mesterdolgozat). A megbízás mértékének 60 ECTS munkaterhelésnek kell megfelelnie.

A HMS-0501 (webmodul), a HMS-0502 (elsősegélynyújtás, gyakorlati tanfolyam), a HMS-0504 (webmodul) , a laboratóriumi munka kötelező biztonsági tanfolyamát minden laboratóriumi munkát végző diáknak el kell végeznie. Ennek a több modulból álló tanfolyamnak a kötelező részei online vannak. Az elsősegélynyújtó rész fizikai jelenlétet igényel. A hallgatóknak teljesíteniük kell a kötelező online modulokat, amint a félév elkezdi elérni a laboratóriumi szárnyakat. Ezekre a tanfolyamokra nincs kredit.

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések