Keystone logo
UiT The Arctic University of Norway Vizuális antropológia mester
UiT The Arctic University of Norway

Vizuális antropológia mester

Tromsø, Norvégia

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Az egyetemen

* nincs tandíj a nemzetközi hallgatóknak

Bevezetés

Érdekli az emberi kultúra, és hogyan használja a videokamerát a társadalomtudományi kutatásokban? A Vizuális antropológia lehetőséget kap arra, hogy nemzetközi környezetben tanulmányozza az etnográfiai kutatási módszereket, az antropológiai elméletet és az etnográfiai filmezést, ami a saját film és írott dolgozat elkészítésével zárul.

Program leírása

  • Időtartam: 2 év
  • Kredit (ECTS) : 120
  • Felvételi feltételek : Bachelor diploma társadalmi, vizuális vagy kulturális antropológia és a cél megnyilatkozása
  • Fokozat neve : Vizuális antropológia filozófia mestere
  • Alkalmazás kódja :
    • Norvég és északi pályázók: 5057
    • Nemzetközi jelentkezők: 2038

A Társadalomtudományi Tanszék kétéves teljes munkaidős mesterképzést kínál a vizuális antropológia területén. Ennek a programnak a célja, hogy megtanítsa a diákokat arra, hogyan kell tudást készíteni az emberek életéről és kultúrájáról a mindennapi életük feltárásával, minőségi társadalomtudományi kutatási módszerek és néprajzi filmek felhasználása alapján. A program ötvözi az akadémiai elmélet és módszer előadásait, a filmkészítést és a kameramunka, hangfelvétel és szerkesztés gyakorlati oktatását.

A mesterképzés hallgatói az első két félévben tanfolyamokat követnek, mielőtt terepmunkára utaznak. A terepmunka alapján a hallgatók diplomamunkát írnak, és néprajzi filmet készítenek. A program teljes beállításához tekintse meg az alábbi programstruktúrát.

A Vizuális Antropológiában készített filmek jól ismertek a minőségükről. Minden évben több filmet választanak ki nemzetközi dokumentum- és néprajzi filmfesztiválokra. A program eredetisége miatt UiT The Arctic University of Norway különdíjban részesült, és az oktatási minőségért további díjat kapott az Oktatási Minisztérium.

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések