Keystone logo
Universiti Malaysia Sarawak

Universiti Malaysia Sarawak

Universiti Malaysia Sarawak

Bevezetés

Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Malajzia nyolcadik egyetem hivatalosan be december 24-én 1992-ben. Az egyetem, amely a kortárs jellegű, és előremutató a kilátások, hogy elkötelezett abban, hogy a nemzet a vezetők, menedzserek, tudósok és műszaki szakemberek, valamint gondolkodó polgárok, akik képesek kezelni a komplex kihívások Közös jövőnk - magabiztosan, hozzáértő és kreatív.

A mintegy 30 oktatói, az egyetem nyitotta meg kapuit az első tétel a 118 diák augusztus 8-án 1993-ban. A diákok regisztráltak a két úttörő karon, a Kar Társadalomtudományi Kar és a Resource Science and Technology. Két egyetemi támogató központok is alakult: a Centre for Applied Tanulás és multimédiás, valamint a Centre for Academic Information Services.

A következő évben (1994) látott négy kar megnyitása kapuikat képzések: a Kar Kognitív Tudományok és humánerőforrás-fejlesztést, a Kar Alkalmazott és Creative Arts, a Mérnöki Kar és a Műszaki Informatikai Kar. A személyzet és a hallgatói létszám megnégyszereződött. Közben az egyetem is nőtt profil, mint a legtöbb karon kezdte kínálni posztgraduális programokat. Kutatási tevékenységek kezdett meghonosodni az az intézet létrehozását a biológiai sokféleség és a környezet védelme, melynek középpontjában a számtalan növény-és állatvilág Borneo. Linkek különböző külföldi egyetemeken is alakult. Ugyanebben az évben, a Centre for Technology Transfer és Tanácsadó UNIMAS, megnyerte a szerződést a KHV tanulmány a Bakun vízerőmű projekt, a legnagyobb valaha KHV projekt az országban.

Közötti időszak 1995 januárja és a végén az 1996-ben tovább folytatódott a konszolidáció tudományos és kutatási szerkezete az egyetem. Két újabb karok elkezdett azok úttörő tételek hallgatók; Az Általános Orvostudományi Kar és Egészségtudományi (1995), valamint a Gazdaságtudományi Kar és a Business (1996). Ezek hozta az összes karok nyolc, ahogyan eredetileg tervezte. A Központ Nyelvi és Kommunikációs Tanulmányok kezdte kínálni a TESL programot, továbbá az általános nyelvtanfolyamok. Az Egészségügyi Intézet és a közösségi Medicine, valamint a Szoftvertechnológia Intézet ezután a listára kutatóintézetek.

A történelmi éve 1997 tanúja úttörő tétel diplomások kapnak fokozatot az alakuló összehívását az egyetem. Az év során az az intézet létrehozását a kelet-ázsiai tanulmányok.

A 2000-ben tanúja volt a változás a alkancellár ülés; Professzor Dato 'Zawawi Ismail, az első alkancellár sikerült professzor Datuk Yusuf Hadi második alkancellár UNIMAS. Prof Datuk Dr. Abdul Rashid Abdullah nevezték ki a harmadik alkancellár 1-jén 2005. 2001 március 31-ig 2013 Prof. Dr. Datuk Khairuddin Ab Hamid nevezték a negyedik alkancellár UNIMAS. YBhg Prof. Dr. Morshidi bin Sirat később kinevezték az ötödik VC 1-jén 2013. Ő hivatali ideje azonban az volt, rövid, mint ő volt, emlékeztetett arra, hogy elfoglalja a pozícióját főigazgató az Oktatási Minisztérium, Malajzia. Következésképpen YBhg Prof Dato 'Dr. Mohamad Kadim Suaidi vette át a hatodik alkancellár a UNIMAS április 16-án 2013-ban.

Szeptemberétől 2013 UNIMAS teljes beiratkozás 16085 álló 14.033 hallgatók, 1343 posztgraduális és 709 pre-egyetemi hallgatók. Ezen kívül, egy összesen 2189 alkalmazott munkatársai már az augusztus 2013-ban.

UNIMAS egy ISO-certified egyetemen. Ben megkapta a rangos MS ISO 9001:2000 minősítést a kiválóság alapvető irányítási folyamatok - a beszívott az új hallgatók bizonyítványt a diplomások. Az egyetemi programokat úgy tervezték, hogy megfeleljen az igényeinek a társadalom és az ipar. Cégünk nagy hangsúlyt fektet a technológia elnyerte számunkra a rangos Multimedia Super Corridor (MSC) Status november 17-én 2003-ban. A díjat adták a szerepet, és képesek a fejlődő munkaerő MSC és az ahhoz kapcsolódó igények, a stratégiai tanulási és képzési programokat.

UNIMAS nyerte a Premiere Information Technology Award a malajziai kormány, A "a digitális szakadék áthidalásában" kategória AFACT a eAsia Award. Azt is elnyerte az Industry innovátorok díjat rendszer fejlesztése és alkalmazása az amerikai székhelyű Society műholdas Professionals International (SSPI), a siker létrehozása a teleház a távoli közösség Bario, Sarawak, hogy segítse a közösség kommunikációs , az oktatás, az e-kereskedelem, az egészségügyi és a közigazgatási szolgáltatások.

UNIMAS sikeresen megszerzése kutatási támogatások, Jön a kiadványokkal és hasznos a tudományos eredmények. Az egyetem Egészségügyi Intézet és a közösségi orvostudomány sikeresen kifejlesztett egy jelölt vakcina a dengue együttműködés révén egy nemzetközi cég, a bajor északi. Továbbá, a Kar Erőforrás Tudományos és Technológiai sikeresen kifejlesztett egy átalakítása szágókeményítő tejsav előállítására környezetbarát műanyag.

A tudás felfedezése kezdeményezések UNIMAS vannak premised részben fel a gazdag természeti erőforrások és a különböző társadalmi-kulturális teszik ki az állam Sarawak. Míg UNIMAS erős a biodiverzitás tanulmányban ezt, és a legtöbb más kutatási tevékenységek az egyetemen szilárdan alapulnak kortárs technológiákkal. Például a természeti erőforrások az állam, kombinált erő számítástechnika és informatikai, szakértői a molekuláris biológia és a biotechnológia, ténylegesen hatásnövekedést több együttműködésen alapuló kutatás, mind helyben, mind nemzetközi szinten. A kulturális sokszínűség és a társadalmi egyediségét Sarawak közösségek lehetőséget kínálnak tanulmányok egészségügy és az orvostudomány, a felajánlás egy pillantást a környezeti tényezők és társadalmi-kulturális gyakorlatok a kölcsönhatások a különböző kórokozók; valamint egyéb kapcsolódó kérdések közösségi egészségügyi.

UNIMAS elkötelezettsége a kutatások már elismerte az érdekeltek és a partnerek az ipar által nyújtott adottságok létrehozására nyolc kutatás székek; ezek közé tartozik a Tun Zaidi Chair for Medicinal Chemistry, a Tun Openg Chair for Sago Technology, a Shell Chair for Environmental Studies, valamint a Sapura elnöke az IKT.

Ma UNIMAS erejét kutatás is elismerik társaik legalább három hiánypótló kutatási területen: - biotechnológiai kutatás epidemiológia (dengue, JE, FMHD, malária), biogeográfia (filogenetikai) és a mezőgazdaság (sago); - Az IKT, különösen a vidéki kommunikáció és a kép elemzése; és - a biológiai sokféleség, a természeti erőforrások és a környezeti menedzsment.

Az egyetemi vezetés lecserélte alapján erejüket a kutatás, az állapot néhány kutatási csoportok UNIMAS a kiválósági központok, amelyek a következők: - Malária Kutatóközpont - A Központ Water Research - Falusi Informatikai - képelemzés és térbeli Technologies - szemantikus technológiák és a kiterjesztett valóság - Megújuló energia - Sago Kutatás - Disability Studies

2012-ben, UNIMAS kapott országos elismerést nyert 4 arany, 3 ezüst és 10 bronz díjat MTE 2012. UNIMAS is terítékre 11 aranyérmet BIS 2012, nemzetközi expo tartott Londonban. Prof. Dr. Balbir Singh az Általános Orvostudományi Kar és Egészségtudományi között volt több címzett a legjobb malajziai tudós díjat kapott Akademi Sains Malajzia az ő méltó és kiemelkedő hozzájárulását a malária kutatási tevékenységek.

Tavaly UNIMAS biztosított 44 projekt alatt a Tudományos, Technológiai és Innovációs (Mosti) Tudományos Alap támogatás, a teljes összegű RM7.59 millió. További RM2.88 millió biztosította a Felsőoktatási Minisztérium (Mohe) 81 kutatási projektek.

Helyszínek

Helyszínek
  • Kuching

    94300 Kota Samarahan, , Kuching

    Kérdések