Keystone logo
University  of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

University  of Milano - Bicocca

Bevezetés

A Milano-Bicocca Egyetem egy dinamikusan fejlődő intézmény, amely hamarosan az olaszországi Milánó egyik vezető oktatási központjává vált. Az 1998-ban alapított Bicocca viszonylag fiatal egyetem, mégis gyorsan a felsőoktatás és a kutatás központi alakjává nőtte ki magát. Az egyetem modernitását tükrözi az oktatás innovatív megközelítése és a befogadó és előremutató tudományos környezet előmozdítása iránti elkötelezettsége.

A város északi részén, egy kifejezetten oktatási és kutatási központként kialakított területen található egyetem a legmodernebb létesítményekkel és stratégiai elhelyezkedéssel rendelkezik. Ezt a kerületet úgy képzelték el, hogy integrálja az oktatási intézményeket, a kutatóközpontokat és az ipart, és egy olyan élénk ökoszisztémát hozzon létre, amely elősegíti az együttműködést és az innovációt.

A Bicocca az egyetemi, posztgraduális és doktori programok széles skáláját kínálja különböző területeken, beleértve a közgazdaságtant, a jogot, a természettudományokat, az orvostudományt, a mérnöki tudományokat, a szociológiát, az oktatást és a pszichológiát. Az egyetem interdiszciplináris megközelítése arra ösztönzi a hallgatókat, hogy különböző tudományterületekkel foglalkozzanak, elősegítve ezzel a holisztikus oktatási tapasztalatot, amely felkészíti őket a modern világ összetett világára.

Helyszínek

  • Milan

    Piazza dell'Ateneo Nuovo, 1, 20126, Milan

Kérdések