Keystone logo
Universidad de Murcia

Universidad de Murcia

Universidad de Murcia

Bevezetés

Felsőoktatási oktatási intézmény, amely rendelkezik infrastruktúrával a nemzetközi kiválóság oktatására és kutatására. Egy innovatív, dinamikus, felelősségteljes egyetem, amely elkötelezett a környezet iránt, és nem felejti el történelmi gyökereit.

Küldetés, jövőkép és értékek az Universidad de Murcia

Az egyetem küldetése felvázolja létezésének célját vagy okát, és víziója tükrözi azt, hogy mire válik a jövőben, az egyetem hosszú távú perspektíváját.

A Universidad de Murcia felsőoktatási intézmény, amelynek nemzetközi tevékenységi köre van. Célja, hogy hozzájáruljon a társadalom fejlődéséhez, dinamikus ügynökként jár el más társadalmi szereplőkkel együttműködve. Fő tevékenysége a kutatás, a képzés, a tudás átadása és a kulturális terjesztés fejlesztésére összpontosít, az innovációs és a folyamatos fejlesztési folyamatok mindegyikére történő alkalmazásával az eredmények magas színvonalú elérése érdekében, egyértelmű átláthatósági politikán keresztül látható.

Fő értékei, amelyeket a Universidad de Murcia Etikai Kódex tartalmaz, a következők: elkötelezettség, párbeszéd, tisztelet és felelősségvállalás:

 • A kötelezettségvállalás megköveteli az egyetem célkitűzéseinek elfogadását és e célok elérése érdekében a megfelelő ügyintézés és irányítás elfogadását, az egyetemi társadalmi felelősségvállalás fokozását, a személyes és vállalati önzőség leküzdését, hogy másokkal vegyen részt az egyetemi feladatokban és a közös problémák megoldásában.
 • A párbeszéd arra utal, hogy hajlandó ésszerűen és ésszerűen másokkal együttmőködni és hatékonyan együttmőködni, figyelembe véve mindegyik helyzetét, érdekeit vagy helyzetét, azzal a céllal, hogy békésen megoldják azokat, akik a megfelelı egyensúlyt és egyetértést keresik.
 • A tisztelet azt jelenti, hogy minden embert pártatlanul, tisztelettel és megfontolással kell kezelni, el kell kerülni az érdemeken kívüli okokból történő megkülönböztetést és az előítéleteket, figyelembe véve minden ember egyenlő méltóságát, mint legfelső értéket.
 • A felelősség abban áll, hogy őszinte vállaljuk a saját feladatait és kötelezettségeit, és hajlandók beszámolni mindazokról, akik a személyesen vállalt etikai alapelvekkel összhangban járnak, és amelyek kulcsfontosságú elemek a jóakarat, a koherencia és a példaértékű gyakorlat.

Ezeket az értékeket az emberi jogok védelme és előmozdítása, az egyetemes hozzáférhetőség, a férfiak és nők közötti egyenlőség, a béke és a demokratikus értékek kultúrája, a részvétel, az interdiszciplinaritás, a pluralizmus, a környezet védelme azonosítja. és a fenntarthatóság.

10 ok az UMU kiválasztására

1. Miért az UMU?

A Centenáriumi Egyetem a jelenben stratégiailag elhelyezett és a jövőre felkészült

A Universidad de Murcia (UMU) egy több mint száz éves nemzetközi intézmény, amelynek eredete a tizenharmadik századra nyúlik vissza. Több mint 30.000 hallgatóval (közülük 2000 nemzetközi), 3000 kutatóval és professzorral, valamint több mint 1200 adminisztratív alkalmazotttal rendelkezik.

2. Tanulmányok multidiszciplináris kínálata

60 fok, 72 mester és 36 doktori fokozat

Az UMU egy nyilvános és átfogó egyetem, amely 60 fokos programokat - 5 dupla fokozatot -, 72 mesterfokozatot és 36 doktori fokozatot kínál a művészetek és a humán tudományok, a mérnöki munka, az egészségtudomány, a tudomány, a társadalomtudomány és a jog területén.

3. Fogadjon a minőségi oktatásra

Minőségi elismerés az egyetemi központokban és szolgáltatásokban

A Universidad de Murcia az akadémiai kiválóságra összpontosít, és nagyon fontos szerepet játszik a kutatásban (350 kutatócsoport, 4 intézet és kutatóközpont), az oktatásban és az innovációban az ismeretek minden területén. Ezen kívül szorosan együttműködik a nemzeti és nemzetközi vállalatokkal.

4. Vezető út a digitális technológia, a kiberbiztonság és a mesterséges intelligencia területén

Az Európai Bizottság vezető kiberbiztonsági kutatási és innovációs projektjei

Széles körű szolgáltatást kínál, mint például a "Lola Chatbot", a mesterséges intelligenciával, hogy segítse a hallgatókat kiválasztani tanulmányaikat és válaszolni a felvételi folyamat során felmerülő kérdésekre.

5. Kapcsolat a munkaerőpiaccal

A hallgatók több mint 75% -a foglalkozást szerez a diploma megszerzése után

Az UMU hallgatóknak lehetősége van intellektuális fejlődés folytatására, valamint szakmai készségek megszerzésére.

6. A világ számára nyitott egyetem, több mint 2000 hallgató készíti el a nemzetközi mobilitási terveket

7 kétnyelvű spanyol-angol program és több mint 50 nemzetiségű hallgató

Intézményünk angol nyelven kínál 4 fokozatú tanfolyamot (jog, üzleti adminisztráció és menedzsment, alapfokú oktatás és angol nyelvtanfolyamok) és 3 diplomamunkat (emlősök szaporodásának biológiája és technológiája, új technológiák a számítástechnikában és a fizika).

7. A nemzetközi hallgatók elégedettsége

A hallgatók Európában a legjobban besorolt egyetemek között helyezkednek el

Az UMU Nemzetközi Welcome Point (Nemzetközi Welcome Point - IWP) információkat nyújt olyan kérdésekről, mint például a belépési eljárás, a szállás megszerzése és a legalizálás.

8. Elkötelezettség a társadalom iránt

Figyelem a nők és férfiak sokféleségére és esélyegyenlőségére

Az UMU Spanyolország második egyeteme, amely több fogyatékkal élő hallgatót integrál. A sokszínűségre és az önkéntességre való figyelem szolgálatán keresztül részt vesz az „Inclusive Campus programban: Campus korlátlanul”, amelyet a Spanyol kormány, az ONCE és a REPSOL Alapítvány finanszíroz.

9. Elkötelezettség az Egyesült Nemzetek fenntartható fejlesztési céljainak elérése iránt

A fenntartható fejlődés szempontjából legjobban értékelt projekt

Az ODSessions az a projekt, amelyet a Universidad de Murcia fejlesztett az ENSZ 17 fenntartható fejlődési céljának előmozdítása és tudatosítása érdekében. 2021 áprilisáig az UMU e célok mindegyikére egy hónapot szentel terjesztési, rekreációs, képzési és szolidaritási tevékenységekkel.

10. Murcia, a diákok városa

Életminőség a Földközi-tenger egyedülálló környezetében

Spanyolország délkeleti részén található Murcia városának kiváló elhelyezkedése, alacsony megélhetési költsége, valamint a kulturális és turisztikai kínálat sokfélesége rejlik. Terei és teraszai felfedezhetnek egy csendes és barátságos várost a hallgatók számára. Körülbelül félmillió lakosával Spanyolország hetedik városa.

Etikai kódex

Annak érdekében, hogy az egyetemet a lehető leginkább tisztességes és őszinte verzióvá lehessen alakítani, 2016-ban jóváhagyták Universidad de Murcia Etikai Kódexet, amelyet egy olyan folyamat után készítettek, amelyben az egyetembe tartozó összes csoport együttműködött.

Az alapjául szolgáló négy alapvető értéknek, az elkötelezettségnek, a párbeszédnek, a tiszteletnek és a felelősségvállalásnak vezetnie kell az egyetemi közösség minden tevékenységét és kapcsolatát. Ezért prioritásunk az etikai kódex terjesztése a Universidad de Murcia minden szintjén, a teljes megértés és végrehajtásukra is törekedve.

Ennek tényleges betartását a 2018. szeptember 4-én létrehozott Etikai Kódexfelügyeleti Bizottság (CSCE) felügyeli. Ez az egyetemi közösség különböző területein élő emberekből és szakértőkből áll:

 • Antonio José Carrasco Hernández. Campus infrastruktúra-koordinátor
 • Carmen Sánchez Trigueros. A nők és férfiak közötti egyenlőség egysége igazgatója
 • Emilio Martínez Navarro. Az etikai kódex kidolgozásáért felelős
 • Francisco Esquembre Martínez. Kutatási és transzferhelyettes kancellár
 • José Antonio Cascales Saseta. menedzser
 • José Ramón Salcedo Hernández. A Bioright Law Master igazgatója: Jog, etika és tudomány
 • Juan José Vera Martínez. Egyetemi ügyvéd
 • Longinos Marín Rives. A társadalmi felelősségvállalásért és az átláthatóságért felelős alelnök
 • Kopasz galamb. Az egyetemi közösség hallgatói és szolgáltatási helyettes kancellára
 • José Miguel Rojo Martínez. Universidad de Murcia hallgatói tanácsának igazgatótanácsának elnöke

Létrehozása óta a CSCE megszervezi az etikai kódex virtuális és fizikai terjesztését. Jelenleg Universidad de Murcia minden épületében, nemcsak a karokon, hanem az alkalmazottaknak szánt épületeken is, van egy vagy két adagoló az etikai kódex másolataival, amelyek helyébe lépnek.

Ezenkívül Universidad de Murcia minden új munkavállaló megkapja az emberi erőforrások területén érvényes etikai kódexet.

Az etikai kódex terjesztésével kapcsolatos egyéb tevékenységek között szerepelt az arról szóló előadások tartása egyes karok új hallgatóinak, akiknek ezt megkövetelték, Emilio Martínez Navarro professzor, vagy az osztálytermek kijelölése a Etikai kódex, például a Sporttudományi Kar tiszteletterme.

Helyszínek

 • Murcia

  Edificio Rector Soler, 2ª planta. Campus de Espinardo, 30071, Murcia

Kérdések