Keystone logo
National University Costa Rica

National University Costa Rica

National University Costa Rica

Bevezetés

Az UNA-t megelőzi a tanárok képzésének szentelt Escuela Normal de Costa Rica (1914), valamint az Escuela Normal Superior (1968), amelynek elkötelezettsége középiskolai tanárok képzése volt. Mindkét intézménytől nemcsak az infrastruktúrát, hanem egy olyan pedagógiai kultúrát is örökölt, amely később kihatással volt oktatási-oktatási és humanista hivatására. Az UNA létrehozásakor a Pérez Zeledón és a Libéria Normál Iskolák az új állami egyetem regionális részlegévé váltak.

Ebben az időszakban gyakran hivatkoznak az UNA-val született szükséges egyetemre. De nem csak koncepció, hanem filozófia, amelyet első rektora hirdetett meg, és amely ezt az intézményt megjelölte. „Ebben a feladatban nem annyira az volt a gondunk, hogy egyszerűen egy egyetemet megtervezzünk és felépítsünk, hanem hogy adjunk az országnak egy Szükséges Egyetemet, amely a nemzeti valóságának hatékony elkötelezettségével szolgálhatja a történelmi sors megvalósítását jóléttel, igazságossággal és szabadsággal ”- jelentette ki Benjamín Núñez pap.

Az a szlogen, miszerint minőségi felsőoktatást kell biztosítani a társadalmat alkotó valamennyi szektornak, és nagyobb lehetőségeket kell biztosítani a Costa Rica-i lakosság rászoruló csoportjai számára, továbbra is érvényes. Az UNA-nak nem csak sikerült megszilárdítania a Szükségképes Egyetemről alkotott képét, amellyel elképzelték és amire vezetői továbbra is fogadnak, hanem megerősíti ezt az elkötelezettséget azzal is, hogy kiterjeszti határait az ország különböző régióira, ahol jelenléte szükséges .

Helyszínek

Helyszínek
  • Heredia

    Heredia, Costa Rica

    Kérdések