Keystone logo
Universidad Nacional De Jose C. Paz (UNPAZ)

Universidad Nacional De Jose C. Paz (UNPAZ)

Universidad Nacional De Jose C. Paz (UNPAZ)

Bevezetés

A José C. Paz városában található José Clemente Paz Nemzeti Egyetemet (UNPAZ) 2009 -ben hozták létre a 26 577 számú törvénnyel. Az UNPAZ a felsőoktatást alapvető társadalmi jogként ismeri el a térség gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődése, valamint a jogállamiság és az emberek demokratikus értékeinek megerősítése érdekében.

Ebben az értelemben küldetése a felsőoktatásban való oktatás, valamint a régió fejlődéséhez hozzájáruló ismeretek előállítása és terjesztése, a társadalmi méltányosság és a fejlődés megszilárdításának szolgálatába állítása.

Víziója a méltányosság, a befogadás és a lehetőségek bővítése, amelyeket a felsőoktatás kínál a helyi közösségnek. Az ezt inspiráló értékek a szolidaritáson alapulnak, mint a tisztességes férfiak és nők formálásának útján, akik emberekként és állampolgárokként a humanizmus által felvetett legmagasabb eszmék hordozói, és képesek szolgálni tudásukat a társadalom. demokrácia és az emberiség növekedése.

Ennek a tanulmányi háznak az a célja, hogy garantálja az ingyenes alapképzést és a nyilvánossághoz való hozzáférést, a szabad és ingyenes egyetemet, egyenlő esélyeket és lehetőségeket biztosítva, plurális nyitottságot fejlesztve a társadalom minden ágazatával szemben.

Bármely állampolgár hozzáférése az állami egyetemhez szerzett jog. A felsőoktatásnak nemcsak köz- és társadalmi jónak kell lennie, hanem egyetemes emberi jognak és az állam felelősségének.

Helyszínek

  • José C. Paz

    Leandro N. Alem,4731, B1665, José C. Paz

    Kérdések