Keystone logo
Université de Pau et des Pays de l'Adour GREEN Graduate Program – Természet által ihletett anyagok az energiáért és a fenntartható technológiákért (MINEST)
Université de Pau et des Pays de l'Adour

GREEN Graduate Program – Természet által ihletett anyagok az energiáért és a fenntartható technológiákért (MINEST)

Pau, Franciaország

1 Years

Angol

Teljes idő

31 Mar 2024

Sep 2024

EUR 243 / per year *

Az egyetemen

* Európán kívüli hallgatóknak: 3770 €/év. A 2022–2023-as tanévre az UPPA automatikusan részleges kedvezményt biztosít ezekből a díjakból az EU-n kívüli állampolgárok számára; ennek eredményeként ugyanazt a beiratkozási díjat fognak fizetni, mint az európai

Bevezetés

A 2022-es osztályt a L'Oreal támogatta.

Ez a mesterképzés célja, hogy olyan oktatási hátteret kínáljon, amely összekapcsolja a laboratóriumi környezetet és az élővilágot, miközben válaszol az ökológiai és fenntartható átmeneti kihívásokra. A Nature által kidolgozott utánzási stratégiák végtelen tudományos és technológiai kihívást jelentenek. Ezeket a kihívásokat a bioinspiráció és a biomimikri szempontok segítségével kezeljük, szem előtt tartva a környezettudatosságot és az etikát.

Egyedülálló lehetőséget kínálunk diákjainknak, hogy felfedezzék és inspirálják az élő rendszereket új anyagok kifejlesztéséhez. Biomimetikai megközelítésünk a több tudományágat átfogó kurzusokra összpontosít, amelyek arra késztetik a hallgatókat, hogy újragondolják, hogyan dolgozzák ki a holnapi anyagok szintézisét, megfogalmazását és feldolgozását, ahogyan az ipari partnereknek szükségük van jövő társadalmunk felépítéséhez.

A mesterképzés első és második évében a hallgatókat arra képezik, hogy biomimetikai megközelítéssel merítsenek ihletet a természetből. Ez a multidiszciplináris megközelítés, amely mind az alapvető tudományokhoz, mind az anyagtechnikához folyamodik, az élő szervezetek megfigyelésén és megértésén alapul az ökoszisztémáikban. A kurzus sikeréhez a hallgatóknak elvont fogalmakat kell megragadniuk a tudományos és technológiai fejlődéshez igazított biológiai modellek megtervezéséhez.

Az előadásokból, felügyelt és gyakorlati munkából, valamint esettanulmányokból álló oktatási program elsősorban a hallgatói alapú tanítási stratégiák köré összpontosul, beleértve a projektalapú tanulást is. A teljes mértékben angol nyelvű oktatást egyetemi oktatók és kutatók, valamint társadalmi-szakmai érdekelt felek végzik. A gyakorlati munkák és esettanulmányok a Multidiszciplináris Környezet- és Anyagkutató Intézet (IPREM CNRS UMR 5254) laboratóriumaiban zajlanak, nagy teljesítményű és legmodernebb berendezésekkel. A képzés kezdetén előadások kerülnek beosztásra a különböző iskolai végzettségű (biológia, fizika, kémia) hallgatók alapismereteinek harmonizálására. Ezzel a megközelítéssel fejleszteni kívánjuk a tanuló puha készségeit, hogy ösztönözze az autonómiát, és ösztönözze a kíváncsiságot, a kreativitást és az érzelmi intelligenciát. Az elsődleges cél a jövő fiatal kutatóinak képzése, akik speciális know-how-val rendelkeznek az együttműködésen alapuló gondolkodásban, és képesek bioinspirált kutatási projekteket vezetni.

eszközök

  • ösztöndíjak
  • Angol nyelvű képzés
  • Az ECTS több mint egyharmada kutatásban szerzett
  • Kutatólaboratóriumok integrálása már az M1 I. félévétől
  • Diákközpontú tanulás
  • Multidiszciplinaritás (kémia, fizika és biológia)
  • Posztgraduális tanulmányok Ph.D. fokozattal szakdolgozat - ha a kiválóság kritériumait elismerik
  • Oktatási és személyre szabott programok: minden hallgatónak lesz egy tutora, akivel a törekvéseihez és kutatási érdeklődéséhez kapcsolódó tananyagát építi fel. Az oktató abban is segít a hallgatónak, hogy egy sor személyes vagy e-learning tanfolyamot határozzon meg (legfeljebb 20 vagy 25% a STEE GP esetében), amelyekkel könnyedén lépést tud tartani.

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Ösztöndíjak és finanszírozás

Karrierlehetőségek

Tanulói beszámolók

Az Iskoláról

Kérdések