Keystone logo
Université de Pau et des Pays de l'Adour GREEN Környezeti analitikai kémia és mikrobiológia (EACM) diplomás program
Université de Pau et des Pays de l'Adour

GREEN Környezeti analitikai kémia és mikrobiológia (EACM) diplomás program

Pau, Franciaország

1 Years

Angol

Teljes idő

31 Mar 2024

Sep 2024

EUR 243 / per year

Összekevert, Távoktatás, Az egyetemen

Bevezetés

Számos kulcsfontosságú kihívással foglalkozik ez a posztgraduális program, mint például:

  • Az izotópokról, szervetlen anyagokról, radionuklidokról és a kapcsolódó bioszervetlen struktúrákról, beleértve a nanorészecskéket/nanoműanyagokat a különböző környezeti elemekben és ezek biológiai hatásairól (ökotoxikológia);
  • Fiziko-kémiai és mikrobiológiai folyamatok végrehajtása a kármentesítési stratégiákhoz;
  • A mikroorganizmusokra gyakorolt szennyező hatások felmérése a biológiai szerveződés több szintjén (a molekuláktól a közösségekig). Ezek a kombinált megközelítések egyedülálló készségkészletet biztosítanak a fenntartható fejlődést szolgáló ökokoncepciók és ökotechnológiák fejlesztéséhez.

Interdiszciplinaritás és kutatási elmélyülés a laboratóriumokban

A transzverzális és interdiszciplináris tevékenységek előmozdítása érdekében a GREEN által javasolt összes Graduate Program felépítése azonos. A mesterképzési kreditek 40%-át kitevő kutatóképzésen túlmenően az egyes háziorvosok által kínált kurzusok az energia és a környezet (Fenntarthatósági tudomány, Resilience Alliance, Ökológiai közgazdaságtan és Politikai ökológia) területén szokásos tematikus kulturális kurzusok kombinációja, Egészségügyi és ökotoxikológiai, energiajog és politika…) és alapvető puha készségek, amelyeket alapvető és speciális diszciplináris kurzusok végeznek, hogy illeszkedjenek a hallgatók kutatási vagy téma érdeklődéséhez.

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések