Keystone logo
Université de Pau et des Pays de l'Adour Molekuláris biológia és környezeti mikrobiológia (MBEM) mester
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Molekuláris biológia és környezeti mikrobiológia (MBEM) mester

Pau, Franciaország

1 Years

Angol

Teljes idő

31 Mar 2024

Sep 2024

EUR 243 / per year *

Az egyetemen

* az Európán kívüli hallgatók esetében 3770 euró/év. A 2022–2023-as tanévre az UPPA automatikusan részleges csökkentést biztosít ezekből a díjakból az EU-n kívüli állampolgárok számára; ennek eredményeképpen ugyanazt a beiratkozási díjat kell fizetniük, min

Bevezetés

A molekuláris biológia és környezeti mikrobiológia mesterképzése olyan szakembereket képez, akik elsajátítják a modern molekuláris biológiát és a környezeti mikrobiológiát, szilárd kémiai háttérrel, és képesek megragadni a következő környezetvédelmi kérdéseket:

  • Az ökoszisztémák védelme,
  • A talajok, üledékek és víz ökotoxikológiája,
  • a környezetre vagy a közegészségügyre kockázatot jelentő mikroorganizmusok azonosítása,
  • Az antropogén (ipari és mezőgazdasági) szennyezés által érintett területek biorehabilitációja.

A molekuláris biológia és környezeti mikrobiológia mesterképzés a technológiai és társadalmi-gazdasági evolúció középpontjában áll. A szakmai világ és az egyetem találkozási pontján egy olyan régióban, ahol számos ipari vállalat nagy létesítményei találhatók, amelyek érintettek a biodekontaminációban (Total, Arkema, vegyipar a Lacq telephelyen) és erős mezőgazdasági tevékenység.

A szennyezett területek kármentesítésére, a szennyvizek tisztítására, a növény-egészségügyi termékek használatának ellenőrzésére, vagy a természetes vizekben és a hűtő- vagy vízelosztó rendszerekben a kórokozók felkutatására kifejlesztett biológiai módszerekre egyre nagyobb az igény, és a fenntartható fejlődés szükséges alternatíváiként javasoltak. környezeti problémákról.

Ezeknek a módszereknek a megvalósítása, valamint a molekuláris elemzési eszközök és technikák (kvantitatív PCR, DNS-chipek, nagy áteresztőképességű szekvenálás, bioinformatikai elemzés, mikrobiális bioszenzorok, GMO-k és fehérjetechnológia) fejlesztése az egyik kihívás az ipar- és környezetvédelmi politika számára. a következő években.

A lehetőségek és különösen a szakmai gyakorlatok megválasztásától függően elképzelhető a kutatás felé irányuló orientáció is.

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Ösztöndíjak és finanszírozás

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések