Keystone logo
Université Savoie Mont Blanc

Université Savoie Mont Blanc

Université Savoie Mont Blanc

Bevezetés

45510_Photo_2016_-USMB_red1

Üdvözöljük a Savoie Mont Blanc Egyetemen!

A Savoie Mont Blanc Egyetem 14 000 hallgatóval, multidiszciplináris neveléssel és 19 nemzetközileg elismert kutatólaboratóriummal rendelkezik, olyan emberi léptékű intézmény, amely összekapcsolja a közelségét a területeivel, a COMUE Université Grenoble Alpes társulását és a széles körű Európa és a világ szempontjából. Rövid kurzusokat kínál (egyetemi diploma, egyetemi diploma) és hosszú kurzusokat (általános, szak- vagy szakoktatási fokozatokat, mesterképzést, mérnöki diplomát és doktorátust), mind az első, mind a továbbképzésben. Annecy-ben, Le Bourget-du-Lac-ban és Jacob-Bellecombette-ban található három egyetemi campusában különösen vonzó élet- és tanulmányi körülmények állnak rendelkezésre, kivételes környezetben, a tavak és a hegyek között. A kutatás és az oktatás támogatása érdekében a nemzetközi aspektus hozzájárul a szervezetünk identitásához, vonzerejéhez, dinamizmushoz és általános fejlődéséhez. A Savoie Mont Blanc Egyetem középpontjában egyrészt nemzetközi projektek, közös odaítélési képesítések és angol nyelvű programok kerülnek kidolgozásra, másrészt lehetőség szerint a diákok, oktatók és kutatók mobilitásának ösztönzése érdekében. valamint az adminisztratív személyzet számára. Jelenleg 5 kontinensen és 240 kétoldalú egyezménnyel jelenik meg, kihasználva Svájc és Olaszország határán fekvő kiemelkedő helyét, hogy erős és különleges kapcsolatokat alakítson ki e két ország felsőoktatási intézményeivel.

Diákjaink biztosak lehetnek abban, hogy a Savoie Mont Blanc Egyetemen erőteljes dinamikával, személyes felügyeletük színvonalával, személyes tervük megválasztásában és fejlesztésében nyújtott támogatásban, valamint a munkahelyi beilleszkedéshez szükséges eszközöket találják. Az Université Savoie Mont Blanc kiválasztása minden lehetséges lehetőség felhalmozását jelenti a személyes sikerhez és teljesítéshez.

Emberméretű egyetemek

A Grenoble és Lyon közötti, a svájci és olasz határok közelében fekvő Savoie Mont Blanc Egyetem államilag finanszírozott, multidiszciplináris felsőoktatási intézmény, regionális, nemzeti és nemzetközi szinten. A Jacob-Bellecom-better, Annecy-le-Vieux és Le Bourget-du-Lac campusokban összesen 14 000 hallgató tanult 200 tanfolyamot.

Kutatás az elismert minőségért

19 laboratóriuma szoros kapcsolatot tart fenn a nemzeti kutatóintézetekkel (CNRS, INRA, CERN, CEA, IRSTEA). Különösen megkülönböztetik magukat a szervezet interdiszciplináris tematikus tengelyektől: hegyi tanulmányok, napenergia, fizika és mechatronika. Ennek a tudományos környezetnek a minőségét tovább fokozza a CERN Genfben, a világ legnagyobb részecske-gyorsítója és a nano-technológiák kutatási klasztere Grenoble-ban.

Nemzetközi dimenzió

A legjobb francia egyetemek közé sorolta a nemzetközi kapcsolatokat, a Savoie Mont Blanc Egyetem először a külföldi tőzsdék főbb hálózataiba kerül.

Helyszínek

 • Annecy

  Université Savoie Mont Blanc/Polytech Annecy-Chambéry 5 Chemin de Bellevue Annecy-le-Vieux, 74940, Annecy

 • Argonay

  Université Savoie Mont Blanc Annecy Campus 5 chemin de Bellevue, 74940, Argonay

  • Le Bourget-du-Lac

   Domaine Universitaire "Chartreuse" Building Le Bourget-du-Lac, 73376, Le Bourget-du-Lac

   Kérdések