Keystone logo
© Universitat de Barcelona
Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Bevezetés

Az 1450-ben alapított Barcelonai Egyetem egy átfogó felsőoktatási intézmény, amely mély tudományos hagyományokkal és élvonalbeli tudományos ismeretekkel párosul. Az egyetem Barcelona városában található, amely a Földközi-tenger és Európa egyik legfontosabb kozmopolita központja. A Barcelonai Egyetem tizenhat központja, amelyek hat fő kampuszba tömörülnek, a városban szétszóródva, teljesen integrálódva a városi életbe. Így a többségük magában a városban található. A város maga válik az egyetem kampuszává.

Spanyolország egyik legnagyobb egyetemeként a Barcelonai Egyetem minden évben nagyszámú diákot fogad spanyol és külföldi egyetemekről egyaránt. Több mint 44 000 alapképzésben részt vevő hallgatója és közel 19 000 mester- és posztgraduális hallgatója, valamint doktorjelöltje van. A hallgatók csaknem 15%-a tengerentúli, több mint 122 különböző nemzetiségű.

Mint közintézmény, a Barcelonai Egyetem, amely a tudományos kiválóságra összpontosít, elkötelezett a globális polgárok jelenlegi és következő generációjának - szakemberek, kutatók, vállalkozók, vezetők - képzése és felkészítése iránt, akik képesek a világ bármely pontján a legmagasabb szinten dolgozni. Ugyanakkor a Barcelonai Egyetem a kutatás iránti elkötelezettségének köszönhetően a nemzetközi rangsorokban Spanyolországban az első helyen áll; a kutatás hatása tekintetében pedig a világ egyik legtekintélyesebb egyetemeként.

A Barcelonai Egyetem nemzetközi elhivatottsággal rendelkezik, és ezáltal tagja a világ vezető egyetemi hálózatainak, többek között az Európai Kutatási Egyetemek Ligájának (LERU), a COIMBRA csoportnak (CG), valamint az Arab-Euro Conference on Higher Education (AECHE) koordinációjának. Több mint 2800 nemzetközi megállapodással rendelkezik, köztük a világ 200 legjobb egyeteme közül 82-vel (Times Higher Education Supplement).

Helyszínek

  • Barcelona

    Gran Via de les Corts Catalanes, 585, 08007, Barcelona

Kérdések