Keystone logo
University at Baku Eurasian University

University at Baku Eurasian University

University at Baku Eurasian University

Bevezetés

Rólunk

A Baku Eurázsiai Egyetemet filológiai tudományok doktora, Nazim Huseynli professzor alapította 1992. április 30-án, „Magas Diplomatikus Főiskola” néven. Az ilyen típusú főiskola létrehozásának fő célja az volt, hogy szakembereket felkészítsenek munkára külföldi nagykövetségekben és konzuli szolgálatokban, más képviseleti struktúrákban és nemzetközi szervezetekben, diplomaták, szinkron tolmácsok, újságírók és ügyvédek, valamint a nyugati és keleti országok szakértői számára. , ideértve a diplomáciai szinten működő káderek képesítését és a megfelelő területeken végzett tudományos kutatásokat. Az 1992–1993 a hallgatók felvételének előkészítésének időszakaként jellemezhető, valamint az egyetem mint tudományos-kutató központ tényleges tevékenységének meghatározása. Éppen ebben az időszakban végeztek tudományos kutatásokat az egyetemen a következő területeken, amely teljesen új volt a Köztársaságunkban: kutatások a külpolitika és a diplomácia alapvető és alkalmazott problémáiról; kutatások azerbajdzsáni tanulmányokról; megszervezi a tudományos publikációk elkészítését; információs rendszer felépítése a megfelelő mezőkre stb.

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a Magas Diplomáciai Főiskola biztosította az oktatás és az alkalmazottak felkészülésének eredeti egységét, hatalmas és gyümölcsöző nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, képes biztosítani az oktatási folyamatot, garantálja a kiváló minőségű módszertani felszerelést, modern lehetőségeivel rendelkezik. -technikai alap és progresszív tudományos-pedagógiai szakemberek, valamint diplomások, akik a legmagasabb szintű helyi és nemzetközi színvonalon képviselik az Azerbajdzsán Oktatási Minisztériumot, azt kérte, hogy nevezzék át Baku Diplomáciai Egyetemen 2005-ben. Tehát a Magas Diplomáciai Főiskola A Baku Diplomáciai Egyetem 2005. június 30-tól, és 2006. május 26-tól került bejegyzésre Baku Eurázsiai Egyetem (BAAU) néven. Jelenleg Baku Eurázsiai Egyetemen működik.

Szakemberek felkészítése a nemzetközi kapcsolatok, a nemzetközi jog, a nemzetközi újságírás, a nemzetközi gazdasági kapcsolatok, szinkron fordítás (angol, német, francia, arab, török), regionális tanulmányok (USA és Kanada, európai országok, Közép-, Közép- és Távol-Kelet ország) első ízben a Köztársaságban csak a Magas Diplomáciai Főiskola neve társul.

A BAAU fő célja az Azerbajdzsán oktatási rendszerének és tudományos potenciáljának sikeres ábrázolása és magasan képzett szakemberek felkészítése a modern szabványok követelményeinek való megfelelésre. A nemzetközi képzési profilon alapuló szakemberek felkészülési tapasztalata volt a BAAU egyik fő iránya. E cél elérése érdekében a BAAU eredményes együttműködési kapcsolatokat épített ki az alkalmazottak és a hallgatók körében, valamint számos intézménnyel folytatott tapasztalatcserét, tantervet és a tantervet a nemzetközi oktatási szabványok alapján állította össze. Mindezek a tényezők előkészítették a lehetőséget arra, hogy a BAAU magas státuszt szerezzen a többi egyetem között.

Létezésének napja óta a BAAU az oktatási folyamat irányítását és szervezését tudományos alapelvek alapján valósította meg, messze a hagyományos sztereotípiáktól és a demokrácia által megkülönböztetve. A nemzeti és a nemzetközi követelményeket is kielégítő innovatív oktatási programok végrehajtásának eredményeként, még abban az időszakban, amikor hazánkban nem volt elegendő közvélemény-hozzáállás megérteni a magánoktatási szektorot, a BAAU elérte a fiatalok figyelmét.

121770_54e5d044495ba514f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c73267fd59744c451_1280.jpg

Miért választjuk a BAAU-t?

A múlt és a jövő egyeteme

Azerbajdzsán első magán egyeteme, amely sok kezdeményezést tett; Több mint húsz éves tevékenysége során ezrek magasan képzett diplomásokkal rendelkeznek, akik hozzájárulnak az ország gyors fejlődéséhez; A jó hírnév és a széles nemzetközi kapcsolatok hálózata alapján a BAAU úgy véli, hogy az ember számára előnyös feladat a legfontosabb feladat, és folyamatosan újít.

Minőségi oktatás

 • A BAAU magas mutatókkal rendelkezik az oktatás minőségéről;
 • A bolognai folyamaton alapuló oktatási folyamat;
 • Diplomáját elismerik minden állami és magán egyetemen, valamint külföldön;
 • A BAAU különféle projekteket valósít meg az akadémiai kutatások területén;
 • A BAAU sok diákot küldött külföldre, akik tovább kívánják folytatni az oktatást külföldön;
 • Az egyetemen professzionális, jól képzett professzor és tanárképző személyzet működik;
 • A BAAU jól felszerelt könyvtárral rendelkezik, több ezer könyvvel, e-katalógus rendszerrel és nagy olvasótermmel;
 • A BAAU lehetőséget ad az orosz, angol, német, francia, török és arab nyelv nyelvtudásának alapos ismeretére.

Képzési központ külföldi hallgatók számára

Külföldi hallgatók képzési központja, amelyet 2015-ben hoztak létre, figyelembe véve a BAAU nemzetközi kapcsolatainak bővülését és a külföldi hallgatók fokozott érdeklődését a BAAU iránt. Felkészíti a hallgatókat további tanulmányokra a BAAU-ban vagy más egyetemeken. A központban a képzés orosz vagy angol nyelven zajlik, a hallgatók választásától függően.

Az egyetem minden körülményt teremt ahhoz, hogy az újonnan érkezett külföldi hallgatók magabiztosan és kényelmesen érezzék magukat a BAAU-ban töltött első napoktól kezdve.

A hallgatók igazolást kapnak a képzési program befejezése után, és ez előkészíti az utat a sikeres jövőbeli karrierjük és oktatási életük szempontjából.

A központ aktívan együttműködik a világ különböző országainak intézményeivel és központjaival, és csatlakozik a nemzetközi projektekhez.

Könyvtár és Információs Központ

A könyvtár fő célja

A könyvtár gazdag korlátozott kiadású könyvekben: „Korkut Dede” (1963), „Nazim Hikmat kreativitás” (1967–1968), Mahmud Kashgari „Divani lugati turk” (2006), „Azerbajdzsán szőnyegek: Tabriz Group” (2013), „Molla Nasraddin” (1988) és mások.

A központ sarkait Heydar Alijev nemzeti vezetõ és Ilham Alijev elnök életére és politikai tevékenységére szentelték.

Türkológiai kutatóközpont

A türkológiai kutatóközpontot 1999-ben alapította meg a BAAU rektora, prof. Huseynli Nazim. A központ, az első ilyen jellegű Azerbajdzsánban, átfogó kutatásokat végez a türkológia minden irányáról. Kronológiai és összehasonlító összefüggésben tanulmányozza a török nyelveket és a török népeket beszélõ emberek nyelveit, történelmét, irodalmát, folklórját, kultúráját és néprajzát.

A központban a török nemzetekkel kapcsolatos különféle témákat érintő kutatásokat osztályozták. A központ fő feladata a török nemzetek története, tudománya, kultúrája, művészete és hagyományainak elemzése.

A török nyelvjárásokban szereplő kifejezések, kifejezések, szavak és kifejezések magyarázatát tartalmazó szószedeteket szintén összeállítják és lefordítják a központban. Jelenleg a következő könyveket vizsgálják:

 1. Hakki Onal, „Oszmán dinasztia sírok”, 1992.
 2. „Sumír, babilóniai, asszír törvények és Ammi Shaduga-rend”, Mebrure Tosun és Kadrije Yalvac, 2002.
 3. „Török nyelvjárások szótára”, 1991.
 4. Ibrahim Dilek „Altáj epikája”, 2007.
 5. „Oszmán történelmi kifejezések és kifejezések szótára”, Mehmet Zeki Pakal, 1993.
 6. Ali Puskuloglu „török szótár”, 2010.
 7. „Filozófiai kifejezések szótára”, Ahmet Cevizci, 2003.

1350 kódolt könyvet (elsősorban török nyelven) tartanak a központ alatt működő török szívében. A központ mélyreható kutatások széles skáláját kínálja a Sumerologia területén. Nazim Huseynli hosszú távú tudományos kutatásai figyelemre méltóak ebben a tekintetben. Fontos források a sumér civilizációról szóló cikkei, a lexikai párhuzamokról szóló könyvei.

A központ hozzájárul közös események szervezéséhez a török nemzetek képviselőinek részvételével, valamint a tudományos, kulturális, irodalmi, művészeti kapcsolatok fejlesztésével stb.

A Könyvtári és Információs Központ továbbra is lépést tart az elektronikus erőforrások és a programozási technológiák fejlesztésével, a közelmúltban új online katalógusrendszer bevezetésével és a központ alkalmazottainak asztali elektronikus kézbesítésének tervezésével.

A BAAU könyvtár gazdag könyvgyűjteményeket, folyóiratokat és disszertációkat kínál különféle területeken.

Helyszínek

 • Baku

  Ac.Hasan Aliyev street, 135 A, AZ1073, Baku

Programok

  Az intézmény a következőket is kínálja:

  Kérdések