Keystone logo
University of Basel

University of Basel

University of Basel

Bevezetés

Üdvözöljük az Üzleti és Gazdaságtudományi Karon, üdvözöljük a WWZ-n (Wirtschaftswissenschaftliches Zentrum)

Az 1460-ban alapított University of Basel Svájc legrégebbi egyeteme. Az Üzleti és Gazdaságtudományi Kar 1995-ben alakult, és a második legfiatalabb a(z University of Basel hét kara közül. A közgazdaságtan tantárgyat azonban már közel 150 éve tanítják Bázelben.

A tudásszomj, mint az innováció hajtóereje

Karunkon 30 professzor és körülbelül 100 akadémiai alkalmazott dolgozik, akik aktívan részt vesznek a kutatásban és az oktatásban. Méretéből adódóan a kar a tudományos témakörök széles körét fedi le. Fókuszterületeink a „Pénz és pénzügy”, „Energia és környezet” (SCCER CREST Kompetencia Központ) és „Gazdaságpolitika”. Emellett a kar számos más témában is nemzetközileg elismert kutatási eredménnyel rendelkezik.

Kutatások aktuális témákról

A kar magas színvonalú kutatást és oktatást folytat, nemzeti és nemzetközi szempontból egyaránt. Meggyőződésünk, hogy a kiváló kutatás és annak alkalmazott relevanciája a társadalom és a döntéshozók számára nem mond ellent egymásnak. Így aktívak vagyunk mind az alapkutatásban, mind pedig annak szakpolitikai vonatkozásaiban. Akadémiai munkatársaink vezető folyóiratokban publikálnak és nemzetközi szemináriumokon vesznek részt. Magas színvonalú vendégprofesszorok oktatják az általunk kínált speciális kurzusokat a globalizációról és a gazdaság nemzetközivé válásáról, valamint a Jogi, Közgazdasági és Közpolitikai Nyári Iskolán, ahol a hallgatók kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy nemzetközi kapcsolatokat létesítsenek neves egyetemekkel. Tudományos hálózatunk különböző tudományos és nem akadémiai együttműködéseket foglal magában számos tudományterületen és területen (pl. pszichológia, orvostudomány, matematika és számítástechnika, BIS, magánszektor).

Kutatás alapú oktatás

Az Üzleti és Gazdaságtudományi Kar célja, hogy integrálja az üzleti és gazdaságtudományi területeket, ezáltal egyedülálló tantervet kínálva a hallgatóknak Svájcban. Az akadémiai tapasztalatok alapján és öregdiákjaink jövőbeni karrierlehetőségeinek fényében meggyőződésünk, hogy ez egy nyerő kombináció.

A bázeli Üzleti és Gazdaságtudományi Kar dékánjaként szeretném felkérni Önt, hogy lépjen kapcsolatba velünk. Hozzájáruljunk együtt a svájci kutatás innovatív jellegéhez.

Prof. Dr. Rolf Weder

az Üzleti és Gazdaságtudományi Kar dékánja, University of Basel

Helyszínek

  • Basel

    Petersplatz,1, 4001, Basel

    Kérdések