Keystone logo
University of Bayreuth

University of Bayreuth

University of Bayreuth

Bevezetés

A University of Bayreuth

A University of Bayreuth dinamikus, kutatás-orientált egyetemi egyetem. Az 1975-ben alapított németországi egyik első interdiszciplináris alapító küldetéssel rendelkező egyetemet, ma innovatív kutatás és oktatás úttörőjének tekintik. Alapvető tantárgyainak és stratégiailag választott fókuszterületeinek köszönhetően az egyetem mintegy 13 500 németországi és külföldi hallgató számára ideális tanulási környezetet, szoros felügyeletet és vonzó, nemzetközileg orientált tanulmányi programokat kínál, amelyek teljes egészében angolul zajlanak.

A University of Bayreuth a világ legjobb fiatal egyetemeinek tekintik, amint azt a Times Higher Education (THE) világszerte az 50 év alatti egyetemek rangsorában elfoglalt helyzete is mutatja. A University of Bayreuth lenyűgöző nemzetközi hálózattal rendelkezik, és a társadalmi változásokra és folyamatokra reagál az újításokkal, amelyek továbbra is új szabványokat állítanak fel. Ezért az interdiszciplináris gondolkodás nem korlátozódik az egyedülálló zöld campusunkon végzett együttműködési munkára. Szintén kulcsfontosságú elem számos interdiszciplináris tanulmányi programunkban. Jelenleg mintegy 13 500 hallgató vesz részt az egyetem hét karja által kínált mintegy 150 különféle tanulmányi programban.

A University of Bayreuth az interdiszciplináris kutatásra összpontosít, és korszerű kutatótestületeinek és első osztályú kutatási infrastruktúrájának köszönhetően kiváló lehetőségeket kínál. A University of Bayreuth boldogan az egyik legnépszerűbb német egyetem a külföldi kutatók körében, és rendszeresen szerepel a Humboldt rangsorban.

Hosszú évek óta nemzetközi vezető szerepet tölt be az afrikai tanulmányokban; A Bayreuth International Graduate School of African Studies (BIGSAS) része az „Afrika többszörös” kiválósági klaszterének, amelyet a német szövetségi és állami kormányok finanszíroznak. A Bajor Kísérleti Geokémiai és Geofizikai Kutatóintézetben végzett magasnyomású és magas hőmérsékletű kutatások világszerte erős hírnevet szereztek. Az Egyetem polimer kutatása élen jár a Német Kutatási Alapítvány (DFG) által közzétett finanszírozási rangsorban. A University of Bayreuth stratégiailag kiválasztott egyetemi partnerségek szoros nemzetközi hálózata van.

Az Egyetem tanulói és kutatói környezetet kínál diákjainak és kutatóinak, ahol rengeteg lehetőség van a kreativitásra, ezáltal a tudományos szabadság, a tudományos haladás, a gyakorlatorientáció, valamint a társadalmi és kulturális felelősség közötti feszültség területén helyezkedik el.

Fedezze fel új otthonát távol otthonától. Legyen a Bayreuth közösség tagja. Találkozunk az egyetemen vagy online!

Helyszínek

  • Bayreuth

    University of Bayreuth 95440 Bayreuth Germany, , Bayreuth

Kérdések