Keystone logo
University of Bialystok

University of Bialystok

University of Bialystok

Bevezetés

128670_student-3500990_1920.jpg

A University of Bialystok -ot 1997 -ben alapították a varsói egyetem fióktelepéből, fennállása 29 éve után.

Ma az UwB az egyik legnagyobb és legerősebb tudományos központ Északkelet-Lengyelországban, tudományos színvonalának és lehetőségeinek köszönhetően. Az egyetem kilenc karból áll, köztük egy külföldön, Vilniusban. Az órákat és előadásokat körülbelül 900 akadémiai tanár tartja.

Jelenleg az egyetem megközelítőleg 17.000 hallgatót oktat közel 30 tanulmányi területen. Körülbelül 100 különböző posztgraduális képzést kínál. A diákmozgalom virágzik: az egyetemen mintegy 70 hallgatói kutatóklub működik.

Ph.D. fokozatú tanulmányokat öt egyetemi egységen belül végeznek: a jogi karon, a közgazdaságtudományi és menedzsment karon, a filológia karon, a biológia és kémia karon és a történelem és szociológia karon.

Az UwB jogosult 10 egyetemi doktori és 4 posztdoktori fokozatot adni. A régió egyedülálló természete és kulturális sokszínűsége, amely tudományos tanulmányokat vonz, alkalmazható az Egyetemen végzett tudományos kutatásokra.

Az Egyetem együttműködik a külföldi felsőoktatási intézményekkel az LLP Erasmus Program, a Leonardo da Vinci Program és a Keretprogramok tudományos együttműködésére vonatkozó közel 50 megállapodás keretein belül. Az egyetemek közötti és nemzetközi együttműködésnek köszönhetően az UwB hallgatók külföldi szakmai gyakorlaton vesznek részt.

Helyszínek

  • Bialystok

    ul. Świerkowa,20B, 15-328, Bialystok

Kérdések