Keystone logo
© © Università di Bologna
University of Bologna

University of Bologna

University of Bologna

Belépők

Bachelor és Master fokozatok: hogyan kell felkészülni a beiratkozásra

Tudjon meg többet a beiratkozáshoz szükséges lépésekről és a University of Bologna által kínált pénzügyi támogatási lehetőségekről.

A felvételi eljárások és követelmények programonként változhatnak. Részletes információkat az egyes programok honlapján, a Felvétel fül alatt talál.

Tudj meg többet

Bevezetés

Az Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, a nyugati világ legrégebbi egyeteme, az egyre gazdagabb programkatalógus, az élvonalbeli kutatás, az állandó és egyre szélesebb körű nemzetközi perspektíva, valamint egy erős harmadik küldetés révén megnyitja az utat az innováció előtt.

1088-as alapítása óta az Alma Mater Studiorum diákközpontú, és a tudományos és művészeti közösségek kiemelkedő személyiségeit látja vendégül. Öt campusával (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) és egy Buenos Aires-i fiókkal kínál változatos kurzuskatalógust, amely a mai társadalom igényeihez igazodik: több mint 200 fokos programokat 32 tanszékén és 5 tanszékén. iskolák. Több mint 90 000 diákot számláló közössége a University of Bologna Olaszország egyik legnagyobb egyetemévé teszi , amely a külföldi csereprogramokban részt vevő hallgatók számát tekintve az első helyet foglalja el Olaszországban, a cserediákok számát tekintve pedig az 5 legjobb európai egyetem között. . Ezenkívül a University of Bologna az első 5 olasz egyetem között van a nagy nemzetközi rangsorban (Sanghaj, Times Higher Education, GreenMetric ).

A University of Bologna mélyen elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, és aktívan hozzájárul az ENSZ 2030-ig szóló menetrendjében szereplő 17 fenntartható fejlődési cél eléréséhez. Átfogó kutatóegyetemként a University of Bologna a kutatás és az oktatás multidiszciplináris, kultúrák közötti megközelítésébe fektet be. A kutatás és a tudományos együttműködés európai színterén a University of Bologna minden bizonnyal a legaktívabb intézmények közé tartozik. Valójában szövetségeket alakított ki és tart fenn iparágakkal, valamint állami/magán szervezetekkel, valamint a nemzetközi hálózatok döntő csomópontját jelenti Amerikával, Afrikával, Ázsiával és Ausztráliával fenntartott élénk kapcsolataival , amelyek összeadják nagyszerű európai hálózatait. Valójában az egyik alapítója a tekintélyes Una Europa szövetségnek, amely a jövő integrált egyetemének felépítésére törekszik.

Rangsorok

 • Az 5 legjobb olasz egyetem közé sorolt, 167. a világon – QS World University
 • A legjobb egyetem Olaszországban – QS World University (Rangsorok tantárgyak szerint)
 • A legjobb olaszországi egyetem, 161. a világon – Times Higher Education
 • A 11. legfenntarthatóbb egyetem a világon – GreenMetric
 • „Átfogó nemzetköziesedés elérése” tanulási jelvény – Egyetemek Nemzetközi Szövetsége (IAU)

Tanulói beszámolók

Helyszínek

 • Bologna

  Via Zamboni, 33, 40126, Bologna

 • Cesena

  Piazza Aldo Moro, 90, , Cesena

 • Forli

  Piazzale Sante Solieri,1, 47121, Forli

 • Ravenna

  Ravenna, Olaszország

 • Rimini

  Rimini, Olaszország

 • Buenos Aires

  Buenos Aires, Argentína

  Kérdések