Keystone logo
University of Bologna Mester az éghajlattudományból
University of Bologna

Mester az éghajlattudományból

Bologna, Olaszország

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Az egyetemen

Belépők

Bevezetés

A Science of Climate egy interclass mesterképzési program, amely képzési tevékenységeket kínál mind a fizika, mind a geofizika területén. Egyesíti a meteorológia, oceanográfia és klimatológia területén szerzett fizikai-matematikai ismereteket az éghajlati rendszer egyéb összetevőinek (Iitoszféra, krioszféra és bioszféra) tanulmányozásával. Ezenkívül a program lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy gyakorlati készségeket szerezzenek kifinomult mérőeszközök és globális és regionális numerikus modellek használatával, amelyek mind a kutatási területen, mind a szolgáltatóiparban elengedhetetlenek.

Ezeket a multidiszciplináris készségeket stratégiai fontosságúnak tekintik az éghajlatváltozás által támasztott holnap kihívásaival szemben, nemcsak a kutatás világában, hanem a civil társadalomban és az iparban is. Két kulcsfontosságú szakmai szerepkör kialakításához járulnak hozzá ebben az összefüggésben: a klimatológus és a klímaváltozás szakértője.

5 ok, amiért beiratkozik a szakra

  1. A hallgató megismerkedhet az európai és globális szinten növekvő érdeklődésre számot tartó, aktuális témákkal, a befektetések tartós növekedésével.
  2. A kurzus felépítése rendkívül multidiszciplináris, országos szinten és azon túl is egyedülálló.
  3. Az előadások nemzetközi tapasztalattal a kutatás élvonalába tartoznak, akadémiák és magánszféra vendégelőadásaival.
  4. A hallgató szilárd elméleti ismereteket szerez a legkorszerűbb kísérleti és numerikus műszerek használatának készségeivel kombinálva, amely releváns a munkaterületek széles skálájához az egyetemektől a magánszektorig.
  5. Egy élénk és sokrétű közösség aktív és kritikus hangjává válni, amely korszakunk átalakulását vezeti.

Program tandíj

Ösztöndíjak és finanszírozás

Az Iskoláról

Kérdések