Keystone logo
University of Cyprus

University of Cyprus

University of Cyprus

Bevezetés

Vízió és küldetés

A University of Cyprus úttörő kutatóintézetté kíván válni, amely nemzetközi tudományos elismerést szerez az európai felsőoktatásban, versenyképes programokat kínál, és kiválósági központtá válik a tágabb euro-mediterrán régióban.

Az egyetem fő célja kettős: az ösztöndíj és az oktatás előmozdítása oktatáson és kutatáson keresztül, valamint Ciprus kulturális, társadalmi és gazdasági fejlődésének előmozdítása.

Ebben az összefüggésben az egyetem úgy véli, hogy az oktatásnak többet kell nyújtania, mint egyszerű tudásfelhalmozást. Ösztönöznie kell a tanulókat a tanulási folyamatban való aktív részvételre és a közösségben való felelősségteljes szerepvállaláshoz szükséges értékek elsajátítására. Az egyetem magas követelményeket támaszt az ösztöndíj minden ágával szemben.

A kutatást minden osztályon előmozdítják és finanszírozzák az ösztöndíjhoz való hozzájárulásuk, valamint a helyi és nemzetközi alkalmazások miatt.

Általános információ

A University of Cyprus egy állami testület. A kormány által kinevezett és az egyetem által választott tagokból álló Egyetemi Tanács, valamint a szenátus irányítja, amelynek tagjai vezető oktatók. A karokat és a tanszékeket belső testületek igazgatják; minden Kar élén választott dékán, minden tanszék élén pedig választott elnök áll. A Rektori Tanács ügyvezetői hatáskörrel rendelkezik napi vagy aktuális ügyekben.

Az UCY irányító testületei

A Tanács felelős az Egyetem és vagyona igazgatási és pénzügyi ügyeinek irányításáért és felügyeletéért. A Tanács elkészíti az Egyetem éves költségvetését a minden év január elsejével kezdődő és december 31-én végződő pénzügyi évre, és jóváhagyja vagy előlépteti az Egyetem oktatói és adminisztratív személyzetét.

A Szenátus az Egyetem legmagasabb akadémiai testülete, amely felelős az Egyetem tudományos ügyeiért, mind az oktatásért, mind a kutatásért.

A Rektori Tanács napi vagy aktuális ügyekben a Szenátus, illetve a Tanács elnökének javaslata alapján a Tanács által biztosított végrehajtói hatáskörrel rendelkezik.

Ösztöndíjak és finanszírozás

Postgraduate Study Scholarships for International Students at the University of Cyprus

Since its establishment in 1989, the University of Cyprus (UCY) has earned a strong reputation domestically, regionally, and internationally, and it has earned a prominent place in World University Rankings. Its focus on academic excellence, as well as research and teaching, is widely recognized. UCY, in line with its internationalization strategy and commitment to excellence in teaching and learning, offers a number of scholarships to qualified international candidates in the following interesting and specialized postgraduate programs:

  1. Master in Business Economics (total tuition fee: 10.000 euros)
  2. Master in Economic Analysis (total tuition fee: 5.125 euros) or PhD in Economics (total tuition fee: 4.000 euros for Master’s holders)
  3. Master in Artificial Intelligence (total tuition fee: 5.125 euros)
  4. Master in Teaching French as a Foreign Language (total tuition fee: 5.125 euros)

The scholarships will be awarded in the form of a deduction from the total amount of tuition fees of the selected postgraduate program. Candidates must meet the academic criteria and adhere to the admission requirements of the specific study program.

UCY is currently accepting online applications for admission in September 2024. The deadline for applications for the above-mentioned postgraduate programs is 14th June 2024, except for the Master in Artificial Intelligence, which has a deadline of 31st May 2024.

Helyszínek

  • Aglantzia

    University House "Anastasios G. Leventis" 1 Panepistimiou Avenue, 2109, Aglantzia

    Kérdések