Keystone logo
University of Dundee

University of Dundee

University of Dundee

Bevezetés

1881-ben Dundee-ban Miss Mary Ann Baxter és unokatestvére, John Boyd Baxter – a híres Baxter család két tagja, akik a város jutamalmából szereztek pénzt – 140 000 fontot adományoztak egy dundee-i főiskola létrehozására. Ez volt a University of Dundee kezdete.

Kezdettől fogva kiemelkedő intézmény volt. Az elefántcsonttorony háttérrel rendelkező professzorok helyett derűs fiatalokat foglalkoztatott, akik felismerték, hogy a modern világban való versenyhez Nagy-Britanniának javítania kell technológiai teljesítményén. William Peterson, aki latinista és tudós volt, 1882-ben, alig 26 évesen lett beiktató igazgató. Patrick Geddes, akinek nem volt diplomája, botanika professzor volt, és a világ egyik legkiválóbb gondolkodója.

Az intézmény alapító okiratának központi eleme az volt, hogy „mindkét neműek oktatásának elősegítésére, a tudomány, az irodalom és a képzőművészet tanulmányozására” szolgált.

Baxterék tervei szerint a University College Dundee a tantárgyak teljes skáláját kínálja (az Istenségen kívül – senkit sem kellett vallási meggyőződésük kinyilvánítására kényszeríteni, és vallási tárgyat sem kellett tanítani).

Az új Egyetemi Főiskola nagylelkű adományai révén a Főiskolával szomszédos Mechanikai Intézet létesült, egy kémiai laboratórium épült, és vezető tudósokat neveztek ki az új tanszékekbe. Ezek közé tartozott D'Arcy Thompson (biológia, később természetrajz), James Alfred Ewing (mérnökség) és Thomas Carnelley (kémia).

Az új egyetem a Nethergate-en volt, a Park Place és a Small's Wynd között. Az első évben jelentkező 373 diák elszállásolására Mary Ann Baxter négy családi házat vásárolt 35 000 fontért, és egy folyosót építettek a hátsó részre, amely összeköti az ingatlanokat. Ma ezekben az épületekben található a Business School.

Kezdetben az UCD és a St Andrews viszonylagos harmóniában dolgozott egymás mellett. A dundee-i diákok természettudományból szerezhettek diplomát St Andrews-ban, annak ellenére, hogy soha nem jártak órára a kisebb városban.

A kapcsolatok azonban hamarosan feszültté váltak az Orvostudományi Kar ügye és az anatómiai és fiziológiai tanszékek felállítása Dundee-ban, St Andrews-ban, vagy mindkettő miatt, ezzel megalapozva azokat a feszültségeket, amelyek megrontják a két intézmény közötti kapcsolatokat. a következő néhány évtizedben.

Campus jellemzői

Diákélet Dundee-ben

Dundee a Tay-folyó partján fekszik, egy idilli, déli fekvésű helyen Skócia keleti partján.Házak ölelik át a Törvény oldalát, a kialudt vulkánt a város szívében.Felülről két elegáns hidat láthatunk, amelyek átnyúlnak a Tay-n, és azon túl, amennyire a szem ellát, gyönyörű vidék.Visszatérve a talajszintre, gyalog vagy kerékpárral fedezheti fel kompakt városközpontunkat.

A kreativitás és az innováció a vérünkben van, mivel Dundee a skót videojáték-ipar szülőhelye és a világ kedvence, a Grand Theft Auto.A V&A Dundee ennek további bizonyítéka.A Kengo Kuma által tervezett innovatív tér a tervezés új központjaként szolgál Skócia és a világ számára.

Biztonságos város

Dundee az Egyesült Királyság egyik legbiztonságosabb városa, a Complete University Guide 2022-ben a 2. legbiztonságosabb város Skóciában.

Egy nemzetközi közösség

Az egyetemhez hasonlóan Dundee is nemzetközi és multikulturális.Számos ország és etnikai csoport lakosainak ad otthont.A kampusztól könnyen elérhetők speciális élelmiszerboltok, például kínai, indiai, lengyel és orosz szupermarketek, valamint halal hentesek.A nagy brit szupermarketek nemzetközi élelmiszerek széles választékát is kínálják.

Számos vallás, köztük az iszlám, a szikhizmus, a hinduizmus, a judaizmus, valamint számos keresztény felekezet számára vannak istentiszteleti helyek.

A helyi iskolák jól felszereltek ahhoz, hogy támogassák azokat a gyerekeket, akiknek az angol a második nyelv.

Felszerelés

Kutatási létesítmények

Központi műszaki szolgáltatások (CTS)

A CTS egy „háztartási” szolgáltatás, amely alapvető támogatást nyújt a School of Life Sciences és a D'Arcy Thompson egység (DTU) kutatólaboratóriumainak.

FingerP rints Proteomics Facility

A FingerPrints a legkorszerűbb proteomikai és tömegspektrometriai lehetőségeket kínálja a(z University of Dundee kutatóinak, valamint külső tudományos és ipari ügyfeleknek szerte a világon.

Röntgen-krisztallográfia

Nagy biológiai molekulák atomi háromdimenziós szerkezetének meghatározása, a fehérjeszerkezet összekapcsolása a funkcióval és a racionális gyógyszertervezés.

Humán pluripotens őssejt létesítmény

Humán embrionális őssejtek, ember által indukált pluripotens őssejtek, valamint a kapcsolódó reagensek és szolgáltatások biztosítása.

Dundee képalkotó létesítmény

Fény- és elektronmikroszkópos forrásokat biztosítunk, központi élettudományi központtal, valamint tudományos és mérnöki létesítményekkel, valamint a Ninewells campuson.

Nagy teljesítményű számítástechnikai eszköz és számítási modellezés

Az építőmérnöki területen világelső számítási modellek építészei vagyunk.

Áramlási citometria és sejtválogató

Áramlási citometriai analízis és fluoreszcenciával aktivált sejtválogatás (FACS) szolgáltatása és támogatása a School of Life Sciences, más UoD osztályok és külső kutatótestületek kutatói számára.

Adatelemző csoport (DAG)

Erős számítási, matematikai és statisztikai készségekkel rendelkező tudósokból álló csapat vagyunk, akik tanácsot és segítséget nyújthatnak a kísérleti tervezés, programozás, statisztikák és biológiai adatok elemzése terén.

SLS biztonság

Támogatjuk az Iskolát, hogy biztonságos környezetet biztosítson az alkalmazottak, a diákok és a látogatók számára.

MRC PPU DNS-szekvenálás és szolgáltatások

Szerződéses kutatási termékek széles skáláját kínáljuk DNS-elemzéshez és kapcsolódó szolgáltatásokhoz.

MRC PPU reagensek és szolgáltatások

Reagensek ezreit állítjuk elő és szállítjuk, valamint tudományos szolgáltatásokat nyújtunk akadémikusok és gyógyszeripari cégek számára szerte a világon.

Krio-elektron mikroszkópia

A létesítmény célja, hogy a dundee-i kutatók hozzáférést biztosítsanak ezekhez az alaptechnológiákhoz.

Sport és testmozgás

Folyóparti játékterek

A Riverside játékterek létesítményei sportágak széles választékát kínálják.

Virtuális valóság stúdió

Az edzés és a felhasználói élmény terén áttörést hozó új watt bike virtuális valóság stúdió a világ legnépszerűbb kerékpáros úticéljaihoz szállítja Önt.

Squash pályák

Három kiváló minőségű, üveghátú squash pályánk van - tökéletesek squash- és ütőlabdákhoz.

Erőteljesítmény központ

Az erőteljesítmény-központ egy regionális speciális erősítő edzési terület.

Úszómedence és szauna

Fűtött 25 méteres úszómedencénk és szaunánk a DUSA területén található, rövid sétára az ISE-től.

Edzőterem és személyi edzőkészlet

Az egyetemi edzőterem biztonságos és barátságos környezetben biztosít teret az edzéshez.

Stúdió/műhely

SLS Workshop

Műhely az Élettudományi Iskola számára.

Ékszer- és fémtervező műhely

Munkaterületeink gázlámpákkal és lámpákkal vannak felszerelve, és külön terek vannak a zománcozáshoz, maratáshoz, öntéshez, kikészítéshez, kalapácsoláshoz és megmunkáláshoz.

Nyomdai műhely

A grafikai műhely számos forrást tartalmaz, amelyek segítségével a hallgatók kísérletezhetnek mind a hagyományos, mind a modern grafikai technikákkal.

Nyomtatott textil műhely

A Print Textiles Workshopban lehetőség nyílik különféle méretű és hálószámú sziták bevonására, exponálására és későbbi visszanyerésére.

Faműhely

Faműhelyeink biztosítják az alkotóként szükséges eszközöket.

Öntöde

Célra épített öntödénk az Egyesült Királyság egyetemein található maroknyi öntödék egyike, és fémszobrok, bútorok, dísztárgyak és sok más célra használják.

Kötési és öltési műhely

Teljesen feltöltött fonalboltunktól a kötőfelszerelésekig létesítményeink szélesek és változatosak.

Digitális készítés

Digitális készítési lehetőség, amely minden diák számára nyitva áll.

Érdeklődési pont

Kirkcaldy támogatási központ

A Support Hub egy olyan hely a Kirkcaldy Campuson, ahol az emberek találkozhatnak a Students Services kisegítő személyzetével hallgatói találkozók vagy bejelentkezés céljából, és a DUSA képviselői is használják.

Biztonsági Központ

A Biztonsági Központ az egyetemi kampusz biztonsági csapatának fő helyszíne.

Access Center

Regionális igényfelmérési és kisegítő technológiai képzési szolgáltatások nyújtása felsőoktatásban vagy munkaviszonyban álló fogyatékkal élők számára.

Étel és ital

Chaplincy kávézó

A Chaplaincy Coffee Bar az egész időszakban nyitva tart, ahol különféle italokat, édességeket, frissen készített ételeket és egészséges harapnivalókat szolgálnak fel.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Global Excellence ösztöndíjak

  • 6000 font tanulmányi évenként
  • 18 000 GBP 3 éves, 24 000 £ 4 éves diploma, 30 000 £ 5 év

  Globális állampolgársági ösztöndíjak

  • 5000 font tanulmányi évenként
  • 15 000 GBP 3 éves diplomáért, 20 000 GBP 4 éves diplomáért, 25 000 GBP 5 éves diplomáért

  Alkancellár Afrika-ösztöndíja

  • 5000 font tanulmányi évenként
  • 15 000 GBP 3 éves diplomáért, 20 000 GBP 4 éves diplomáért, 25 000 GBP 5 éves diplomáért

  Alkancellár dél-ázsiai ösztöndíja

  • 4000 font tanulmányi évenként
  • 12 000 GBP 3 éves, 16 000 £ 4 éves diploma, 20 000 £ 5 éves diploma

  Alkancellár anyaországi kínai ösztöndíja

  • 4000 font tanulmányi évenként
  • 12 000 GBP 3 éves, 16 000 £ 4 éves diploma, 20 000 £ 5 éves diploma

  Alkancellár indonéz ösztöndíja

  • 4000 font tanulmányi évenként
  • 12 000 GBP 3 éves, 16 000 £ 4 éves diploma, 20 000 £ 5 éves diploma

  Rangsorok

  Daily Mail University Guide 2024

  A University of Dundee a 26. helyezést érte el az Egyesült Királyságban a 2024-es Daily Mail University Guide-ban.

  Sunday Times Good University Guide 2024

  The Times & The Sunday Times Good University Guide

  A Dundee a 33. helyen végzett a The Times és a Sunday Times tabellán a Good University Guide 2024-ben.

  Gateways to Growth Entrepreneurial Impact Report 2023

  Az Octopus Ventures a University of Dundee választotta a legjobb egyetemnek az Egyesült Királyságban a spinout vállalkozások fejlesztésében.

  A teljes egyetemi útmutató 2024

  A University of Dundee a 4. helyen áll Skóciában a diplomás kilátások tekintetében.

  A Herald Higher Education Awards 2023

  A University of Dundee Skócia legjobb egyetemének választották a The Herald Higher Education Awards-on.

  QS World University Rankings tantárgyak szerint

  A University of Dundee az újonnan kiadott QS World University Rankings by Subject 2022-ben az „élettudományok és orvostudomány globális kiválósági központjaként” ismerte el.

  StudentCrowd

  A StudentCrowd 2022-es 5 legjobb skót egyeteme között az 1. helyen végzett

  QS-ranglista 2022

  A University of Dundee a QS Quacquarelli Symonds, a nemzetközi felsőoktatási szakember 5 csillagos minősítést kapott.

  Kutatási Kiválósági Keretrendszer 2021

  Kutatásaink 84%-át „világvezetőnek” vagy „nemzetközileg kiválónak” minősítették a 2021-es kutatási kiválósági keretrendszerben

  QS World University Rankings 2022

  A világ 200 legjobb egyeteme közé tartozunk a diplomás foglalkoztatási arány tekintetében

  Leideni ranglista 2022

  A 2022-es CWTS Leiden Rankings listáján a University of Dundee a 34. helyen áll a világon a magasan hivatkozott publikációk legmagasabb arányában.

  Helyszínek

  • Dundee

   Nethergate, DD1 4HN, Dundee

  Kérdések