Keystone logo
University of Florence

University of Florence

University of Florence

Bevezetés

A University of Florence a Firenzei Köztársaság által 1321-ben felállított Studium Generaleig nyúlik vissza. Nagyon híres tudósai (Galileo Galilei) és professzorai, valamint a két legutóbbi olasz miniszterelnök (Giuseppe Conte és Mario Draghi) működött. Az egyetem azonban csak 1923-ban nyerte el valódi nevét, és modern, átfogó egyetemmé alakult, 21 tanszékével és 10 iskolájával.

Az Unifi 127 alapképzést, 57 mesterfokozatot, 9 hosszú ciklusú diplomát, 24 PhD-programot és több mint 50 szakirányú iskolát kínál. E programok közül több mint 40 nemzetközi: 10 angolul, 31 pedig kettős vagy közös diplomával. A legtöbb képzési programon belül angol nyelvű kurzusokat kínálnak.

Az Unifi az egyik legnépszerűbb egyetem az Erasmus-hallgatók körében (évente több mint 900-an érkeznek), és az EUniWell, az Európai Egyetemek Szövetségének tagja. A hálózat négy kulcsfontosságú kutatási és oktatási területet határozott meg, amelyek szorosan kapcsolódnak az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaihoz.

A University of Florence az egyik legjelentősebb olasz állami egyetem, és erős nemzetközi hivatással rendelkezik. Elősegíti az együttműködést az akadémiai és kutatóintézetekkel szerte a világon, és üdvözli a külföldi oktatókat, kutatókat és hallgatókat a kulturális és tudományos nemzetközivé válás elősegítése érdekében. Ennek érdekében az egyetem tanszékein és iskoláin keresztül elősegíti a magasan képzett vendégek vendégszeretetét a világ minden tájáról.

Ezen túlmenően hagyományosan kiemelt figyelmet fordít a külföldi egyetemekkel való együttműködési kapcsolatok fejlesztésére és a nemzetköziesedés folyamatára, amely az egyetem életének stratégiai és meghatározó aspektusává vált a kutatás, az oktatás, a tanulmányi programok szervezése, a mobilitás terén. tanárok, kutatók és diákok.

Ezen okok miatt a University of Florence a nemzetközi vendégek egyik kiváltságos célpontja.

Üdvözlő szolgáltatás

A Welcome Service segít a University of Florence nemzetközi hallgatóinak, PhD-hallgatóinak, ösztöndíjasainak, kutatóinak és professzorainak meghatározott európai vagy nemzetközi projektekben, hogy megfelelő szállást találjanak a városban.

A Welcome Service le tudja foglalni a vendégeket az egyetemi rezidenciákon és egyéb helyi szálláshelyeken, valamint online felületeken nyújt tájékoztatást szálláskereséshez.

Firenzében tanul

Száznegyvenhat szak (első és másodfokú és egyciklusos), ebből 15 angol nyelvű, 10 iskolába szervezve, összesen mintegy ötvenegyezer beiratkozott lélekszámmal, akiknek negyede a régión kívülről érkezik. . A University of Florence egy nagy egyetem, nagyon széles kurzusválasztékkal, amely minden tárgykörre kiterjed. Firenzében évente több mint kilencezer végzett. Ráadásul az Almalaurea adatai szerint a firenzei diplomások aránya egy évvel a diploma megszerzése után dolgozik az országos átlag felett.

Vízumkövetelmények

A beutazási eljárások a kérelmező állampolgárságától, lakóhelyének országától, az utazás céljától és a tartózkodás időtartamától függően változnak.

Részletes és konkrét információkért látogasson el az egyetem weboldalára:

 • Nemzetközi diákok
 • PhD hallgatók
 • Nemzetközi akadémikusok

Határozottan javasoljuk, hogy Olaszországba indulása előtt tájékozódjon az illetékes hatóságok webhelyeiről vagy hivatalairól a teljes, hivatalos és naprakész információkért.

Ösztöndíjak és finanszírozás

A University of Florence folytatott tudományos pályafutáshoz több lehetőség is van pénzügyi támogatás megszerzésére.

Ösztönzők és anyagi támogatás a hallgatók számára

 • Részmunkaidős állás
  Könyvtárak, múzeumok és más egyetemi szolgáltató központok beosztására
 • Támogatások tutori tevékenységekhez
  A hallgatók tudományos támogatása
 • Adó- és illeték-visszatérítések és egyéb pénzügyi juttatások
  Különleges nemzeti és európai érdekű programokhoz ajánlják a beiratkozás elősegítése érdekében
 • Nemzetközi védelemben részesült hallgatók:
  Menedékjogot és nemzetközi védelmet kérő hallgatók hozzáférése és támogatása
 • Egyetemi folyosók a menekülteknek – UNICORE projekt
 • DSU Toscana (link egy külső webhelyre)
  Nyilvános felhívások a DSU, az egyetemi képzéshez való jog regionális ügynöksége által felajánlott hallgatói ösztöndíjakkal kapcsolatban. Eljárás EU-n kívüli hallgatókra

Tanulói beszámolók

Helyszínek

 • Florence

  Piazza di San Marco, 4, 50121, Florence

  Kérdések