Keystone logo
University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

Bevezetés

TÖRTÉNELEM

1471-ben, a Sixtus IV. 1670-ben alapították a jezsuita egyetemet, és a francia birodalom alatt egyesül a párizsi császári egyetemmel. Napóleon bukása után ismét a Szardínia Királyságán belül van. Az Egyetemi Palota bejárati csarnokában Mazzini, Garibaldi, Mameli és Bixio mellszoborai vannak, amelyekkel együtt a génai tanárok, mint Cesare Cabella és Cesare Parodi, bátran vettek részt a Risorgimento mozgásában. A Genova Egyetem vezető szerepet tölt be az egyetemi rendszer jelenlegi reformjában, új szabályzat lépett hatályba 2011. december 29-én.

IDENTITÁS

A Genova Egyetem mintegy 300 tanfolyamot mutat be - beleértve a laurea utáni kurzusokat - a fiatalok törekvéseinek és attitűdjeinek megfelelően szervezve, figyelembe véve a magas képzettség fontosságát és olyan dimenziót, amely a munkaerőpiac követelményein alapul egy európai és nemzetközi szinten. sok esetben - globális szinten. A Genova Egyetem a Liguria-i Egyetem, mivel az egész regionális területen oktatási központokkal is rendelkezik Savona, Imperia és La Spezia területén.

Az Egyetem szilárd kulturális és tudományos oktatást kínál a hallgatóknak, és sok eszközt ad nekik, hogy szembenézzenek a szakmai jövővel. Valódi integrációs lehetőségeket kínál az elmélet és a gyakorlat között, az intézményekkel és vállalatokkal folytatott szakaszokon és a külföldi képzési időszakokon keresztül is. A külföldi egyetemekkel és intézményekkel való együttműködésnek és együttműködésnek számos különböző formája létezik, amelyek lehetővé teszik a professzorok és hallgatók nagy mobilitását külföldről és külföldre. A Genovai Egyetem nagy jelentőséget tulajdonít az oktatás és a kutatás minőségének, mivel ez az alapvető elem a tudásfejlesztés biztosításához, amely a valódi innováció és versenyképesség alapja.

A kutatás lehetővé teszi az elismert tekintély eredményeinek elérését nemzetközi szinten is, és a kiválóság fejlesztését. Ami a tanítást illeti, a diákok és a professzorok közötti kapcsolati minta fokozza a kapcsolatok kölcsönösségét és a nyitott és rugalmas tanulási környezetet, az új számítógépes eszközök alkalmazásával: e-learning platformok, akadálymentesítés az egyetemi oldalra, 7 akadémiai pont (távoktatási osztályok) a regionális területen elosztott tanulás).

A Regionális Oktatási Szolgáltatási és Munkaügyi Ügynökséggel (Agenzia Regionale per i Servizi Educativi e per il Lavoro - ARSEL) és a Liguria régióval együttműködve a Genovai Egyetem jelentkezett, hogy javítsa a nem rezidens diákok fogadását és életkörülményeit. , jelentős beruházások révén ösztöndíjakba és szállásokba egy egyre dinamikusabb és kulturális kihívásokkal teli városban.

Helyszínek

  • Genoa

    Via Balbi 5, 16126 Genova, 16126, Genoa

Kérdések