Keystone logo
University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS Mesterképzés az integrált éghajlati rendszer -tudományokban
University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

Mesterképzés az integrált éghajlati rendszer -tudományokban

Hamburg, Németország

4 Semesters

Angol

Teljes idő, Részidő

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 338 / per semester *

Az egyetemen

* A programnak nincs tandíja. A hallgatóknak azonban jelenleg 335 EUR félévi díjat kell fizetniük. Ez a díj tartalmazza a Hamburgba közlekedő tömegközlekedési bérletet is.

Bevezetés

Mesterképzés az integrált éghajlati rendszer -tudományokban

Klíma- és földrendszerünk elemzése és értékelése egyre inkább interdiszciplináris kompetenciákat igényel. Az MSc ICSS program az éghajlat -kutatásban részt vevő összes tantárgyat oktatja annak érdekében, hogy holisztikus képet nyújtson az éghajlati rendszerről. Interdiszciplináris állításunk megkérdőjelezi a hagyományos tantárgyi oktatást.

E megközelítés és az interdiszciplináris kompetenciák közvetítése révén az MSc ICSS program egyedülálló értékesítési ajánlattal rendelkezik. A hamburgi helyszín, amely hozzáférést biztosít Németország klímakutatási központjához, ideális tanulmányi feltételeket kínál.

Az osztályok létszáma 20 fő. Ezt a kutatásorientált programot az ASIIN 2018-ban újra akkreditálta.

120262_MScprogramcoursesTitelbildGottschalk.JPG

UHH / SICSS / Gottschalk

Az integrált éghajlati rendszer -tudományok mesterképzése megalapozza a tudományos és kutatói karriert, és képesíti a hallgatókat doktori fokozat megszerzésére. Továbbá képesíti a diplomásokat a karrierre klímatudományi tanácsadóként vagy szóvivőként nemzetközi szervezetekben, valamint globális vállalatokban és ügynökségekben.

Tanterv

Az integrált éghajlati rendszer-tudományok (ICSS) MSc programja egyesíti a természettudományokat a társadalom- és gazdaságtudományok éghajlat szempontjából releváns aspektusaival. Ez az interdiszciplináris megközelítés lehetővé teszi, hogy megértse az éghajlatváltozás és az éghajlatváltozás folyamatait, valamint azoknak a társadalomra gyakorolt következményeit, beleértve azt is, hogyan reagálnak ezekre.

A hallgatók kötelező kurzusokat és választható kurzusokat tanulnak a három programból:

1. program: A klímarendszer fizikája

A klímarendszer fizika tanfolyamai alapvető ismereteket nyújtanak az éghajlati rendszer meteorológiai és óceanográfiai folyamatainak megértéséhez. Különös hangsúlyt fektetnek a Föld klímarendszerének működésére, kezdve a sugárzási mérleggel és a globális energiaköltségvetéssel. Az előadások leírják az óceáni és a légköri középállapotot, de a két szféra közötti kölcsönhatást is, ami a klímaváltozást eredményezi a dekádtól a paleo időskálaig. Nagy hangsúlyt fektetnek az óceáni és a légköri folyamatok numerikus modellezésére.

2. program: A klímarendszer biogeokémiája

Az éghajlati rendszer biogeokémiai tanfolyamai lehetővé teszik, hogy megértsék azokat a folyamatokat, amelyek szabályozzák a biogeokémiai anyag fő globális ciklusait a légkör, az óceán és a szárazföld között. Ez magában foglalja a környezeti vagy éghajlatváltozás geológiai és biológiai okainak magyarázatát (akár ember okozta, akár földönkívüli) néhány évtől millió évig terjedő időskálán. Ezek az előadások elmagyarázzák a biogeokémiai folyamatok kölcsönhatását az éghajlati rendszerben, és kiemelik e folyamatok fontosságát minden időbeli és térbeli skálán.

Program 3. pálya: Az éghajlattal kapcsolatos közgazdaságtan és társadalomtudományok

Ezeken a tanfolyamokon megismerkedhet a gazdasági és társadalomtudományi alapokkal annak érdekében, hogy ezeket az ismereteket klímával kapcsolatos problémákra is alkalmazni tudja. Fókuszában az éghajlat-politika, az éghajlat-gazdaságtan, az ember-környezet kölcsönhatások, a biztonsági szempontok vagy az éghajlati kommunikáció állhat. Megtanulja értékelni az éghajlat-energia-gazdaság forgatókönyveit, alapvető megértést szerez az ember-környezet kölcsönhatásokról, és megtanulja értékelni az éghajlatváltozás társadalmi hatásait és konfliktusait.

Összességében: Interdiszciplináris kurzusok

Az éghajlatváltozás értékeléséhez interdiszciplináris kompetenciákra van szükség. Az MSc ICSS program speciális előadásokat kínál, amelyek arra ösztönzik Önt, hogy bővítse interdiszciplináris nézetét bizonyos problémákról és kihívásokról. Ezek az előadások a Basic Scientific Skills modulon belül a tanulmányi program elején kezdődnek, és később előadásokkal folytatódnak az éghajlat -kutatás kiválasztott átfogó vonatkozásairól (pl. „Mérlegek az éghajlati rendszerben” vagy „Bizonytalan 2 fok”). A klíma tanulmányi projekt a harmadik félévben és végül az MSc szakdolgozat a negyedik félévben tartott előadása széles skáláját kínálja az interdiszciplináris megközelítések megvalósításának és az éghajlatváltozás globális vagy regionális vonatkozásainak integrált nézetének.

Az elmúlt két félévben a hallgatóktól elvárják, hogy elmélyítsék tudásukat a három szakterület egyikén.

A program során egyéni tudományos tanácsadás áll rendelkezésre. Nyomatékosan felszólítjuk az első félévi hallgatókat, hogy október elején vegyenek részt tájékozódási tevékenységeken.

Kiváló karrier kilátások
Diplomásaink mintegy fele az akadémiai pályán kezd karriert. Kiváló kilátások vannak azonban azok számára is, akik az iparban vagy a fejlesztési együttműködésben szeretnének dolgozni. Általában végzőseink az érettségi után 6 hónapon belül megtalálják a megfelelő első pozíciót.

120302_190621_Diagramme_Cliccs2.jpg

120301_190621_Diagramme_Cliccs3.jpg

Tanterv

A program eredménye

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések