Élelmiszertudományi mester
University of Helsinki
Kulcs információ
Campus helye
Helsinki, Finnország
Nyelvek
Angol, Finn, Svéd
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 18 000 / per year *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Aug 2024
* nem EU/EGT hallgatók számára
Bevezetés
Mit fognak enni az emberek a jövőben?
Most mit esznek? Mi áll az étel jó íze mögött? Nyersanyagok? Feldolgozási technológiák? Hogyan javítható az élelmiszerek és az élelmiszer -feldolgozás egészsége, biztonsága, ökológiája és etikája? Ha ez az Ön számára, jelentkezzen az Élelmiszertudományi Mesterképzésre a University of Helsinki .
A program lefedi a teljes élelmiszer -termelési láncot az elsődleges termeléstől az élelmiszer -feldolgozáson át a fogyasztókig. Felfedezi az élelmiszer -innovációkat, és hogyan javíthatja az élelmiszer- és élelmiszer -feldolgozás egészségét, biztonságát, ökológiáját és etikáját. Ezenkívül elsajátítja a laboratóriumi munka készségeit, és növeli ismereteit az élelmiszerek összetételéről, feldolgozásáról, szerkezetéről és jogszabályairól.
Tanul
Az élelmiszer -tudományok mesterképzése lehetővé teszi, hogy hatással legyen az innovatív megoldások megalkotására az egész élelmiszer -termelési lánc számára. Széles körű oktatást kínál az élelmiszerek összetételéről és feldolgozásáról, az élelmiszerfehérjék, lipidek és szénhidrátok szerkezetéről és kémiai reakcióiról, valamint az élelmiszerjogszabályokról és az élelmiszer -adalékanyagok biztonságáról.
Miért az élelmiszer -tudomány?
Az Élelmiszertudományok nemzetközileg elismert oktatási és élelmiszer -kutatási terület a (z) University of Helsinki webhelyen. Az élelmiszeripar Finnországban és nemzetközi szinten is a 4. legfontosabb munkaadó. Ez az iparág folyamatosan keres szakértőket az új problémák megoldására.
Belépők
Tanterv
A mesterképzés terjedelme 120 kredit (ECTS). Kari tanácsadójával együtt személyes tanulmányi tervet készít, amely felsőfokú élelmiszer-tudományi tanulmányokból (60 ECTS) áll, beleértve a mesterképzést (30 ECTS), valamint az élelmiszertudományok speciális területein és egyéb kiegészítő vagy ingyenes tanulmányokat. A mesterképzésben karriertervezést, szakmai gyakorlatot és külföldi tanulmányokat is beépíthet.
Az Élelmiszertudományi Master's Program lefedi a teljes élelmiszer-termelési láncot az elsődleges termeléstől az élelmiszer-feldolgozáson keresztül a fogyasztókig. Felfedezi az élelmiszerekkel kapcsolatos innovációkat, valamint azt, hogy hogyan javíthatja az élelmiszerek és élelmiszer-feldolgozás egészségességét, biztonságát, ökológiáját és etikáját. Emellett elsajátíthatja a laboratóriumi munkavégzési készségeket, és bővítheti ismereteit az élelmiszerek összetételéről, feldolgozásáról, szerkezetéről és jogszabályairól.
A tanítás angol nyelven történik, de a programot finn vagy svéd nyelven is be lehet fejezni.
Tanfolyamok és oktatás
A mesterfokozatának testreszabásával befolyásolhatja, hogy milyen szaktudást szeretne szerezni, ha speciális tanulmányokat választ az élelmiszer-kémia, élelmiszertechnológia, valamint a hús-, tej- és gabonafélékhez kapcsolódó tudomány és technológia területén.
Ön is kiegészítheti a sajátjátélelmiszer-tudományi szakértelem, például élelmiszerfejlesztés, élelmiszerbiztonság, élelmiszer-kutatás és -elemzés, közgazdaságtan, marketing, fenntartható élelmiszer-termelés, mikrobiológia, biotechnológia vagy táplálkozástudományi tanulmányokkal.
Tanfolyamai alatt:
- Tanulmányozza az élelmiszertudományok széles körének elméletét és alkalmazását előadásokon és csoportmunkákon
- Növelje ismereteit az élelmiszer összetételéről, feldolgozásáról, szerkezetéről és jogszabályairól
- Mélyítse el tudását arról, hogy a különböző élelmiszer-összetevők, gyártási folyamatok és csomagolás reakciói hogyan befolyásolják az állati és növényi eredetű élelmiszerek szerkezetét, érzékszervi minőségét, egészségességét és biztonságosságát
- Ismerje meg a laboratóriumi munka készségeit
- Szerezze be a foglalkoztatási készségeket például az élelmiszeripar képzésével
Mester tézisei
A mesterképzés (30 kredit) részét képezi a mesterképzésnek. A szakdolgozatnak a meglévő szakirodalom áttekintéséből és egy kísérleti részből kell állnia. Az Élelmiszertudományi Masters programban gyakran egy kutatócsoporton belül vagy az élelmiszeriparral együttműködve fejezheti be szakdolgozatát.
Amikor felteszi a dolgozatban megválaszolt kérdést, a célkitűzésnek a kérdés új megértésének megszerzésére és a saját problémamegoldó készségeinek fejlesztésére kell irányulnia. A dolgozat témája lehet egy új technológia vagy termék fejlesztése is. Módszertani szempontból az értekezés alapja lehet a kémia, fizika, technológia, biokémia, mikrobiológia vagy szenzoros tudomány.
A diplomamunka elkészítése során megtanít a tudományos gondolkodásra, a problémák elemzésére, a magyarázó modellek és hipotézisek kidolgozására, a kísérletek tervezésére és a laboratóriumi munkavégzésre és/vagy kísérleti üzemi kísérletek készítésére, valamint a kutatási eredmények és a kritikai viták bemutatására.
Doktori képzés
Az élelmiszertudományi mesterképzés képesítést ad további tudományos képzéshez (doktori fokozat) az élelmiszertudományok vagy a kapcsolódó tudományok területén. Például egy megfelelő doktori program a University of Helsinki az Élelmiszerlánc és Egészség Doktori Program (FoodHealth).
Képtár
A program eredménye
Miért az élelmiszertudomány?
Az Élelmiszertudományok az oktatás nemzetközileg elismert területe, és az élelmiszerkutatás University of Helsinki magas rangsorolást kapott. Az élelmiszeripar a 4. legfontosabb munkaadó Finnországban és nemzetközileg is. Ez az iparág folyamatosan keres szakértőket az új problémák megoldására.
Élelmezéstudományi mesterként képes lesz segíteni az élelmiszeripar fejlődésében és megújításában, mivel tudással rendelkezik:
- Nyersanyagok és folyamatok, beleértve elméleti alapjaikat
- Különböző élelmiszer-összetevők és azok hatása az élelmiszer minőségére
- A jó minőséget és az élelmiszerbiztonságot biztosító tényezők
Élelmiszertudományi mesterképzéssel az élelmiszeripari karrierbe kezdhetsz; élelmiszer-, mezőgazdasági vagy környezetvédelmi ellenőrzési laboratóriumban; tanárként, kutatóként vagy egyéni vállalkozóként; vagy szakértőként a kormányzati minisztériumokban vagy más szakértői szervezetekben.
Karrierlehetőségek
Az élelmiszeripar a 4. legjelentősebb munkaadó Finnországban és nemzetközi szinten egyaránt. Ez az iparág folyamatosan keresi a szakértőket az új problémák megoldására. Élelmiszertudományi mesterfokozattal karriert kezdhet az élelmiszeriparban, vagy doktori szintű tanulmányokat folytathat, és azt követően kutatási pozíciókat tölthet be.
Élelmiszertudományi mesterképzéssel az élelmiszeripari karrierbe kezdhetsz; élelmiszer-, mezőgazdasági vagy környezetvédelmi ellenőrzési laboratóriumban; tanárként, kutatóként vagy egyéni vállalkozóként; vagy szakértőként a kormány minisztériumában vagy más szakértői szervezetben.