Keystone logo
University of Jyväskylä Fizika Mester
University of Jyväskylä

Fizika Mester

Jyväskylän yliopisto, Finnország

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12 000 / per year

Az egyetemen

Bevezetés

A Matematika és Természettudományi Kar által biztosított fizika mesterképzési program egy kétéves (120 ECTS) teljes munkaidős angol nyelvű program.

A mesterképzésre évente egyszer lehet jelentkezni januárban, és miután elfogadták, a tanulmányok szeptemberben kezdődnek. Ebből a programból Master of Science fokozatot szerez.

Miért ez a program?

Négy lehetőséged van tanulmányaid irányítására:

  • A Kvantumanyagok fizika opciója szakértői készségeket biztosít az anyagtudományban.
  • A Nukleáris fizika és a Nukleáris Asztrofizika opció kompetenciát biztosít a nukleáris és sugárfizika területén kutatáshoz és alkalmazásokhoz.
  • A Részecske- és kvarkanyag-fizika és kozmológia opció átfogó megértést biztosít az anyag és az univerzum alapjairól.
  • Végül a Fizikai alkalmazások a technológiában és a társadalomban opció fizikai know-how-t biztosít a K+F és innovációs karrier építéséhez.

A foglalkoztatási kilátások hagyományosan kiválóak, mivel a program az iparban és a tudományos életben egyaránt értékelt készségeket kínál. A tanulmányok a projektmenedzsment és a kommunikációs készségeket is hangsúlyozzák.

Diák profilja

A jelenlegi diploma megszerzése után elsajátítja a fizikus négy erősségét.

1. Készségek a természeti jelenségek lényegének azonosításában és a releváns modellezés alkalmazásában összetett problémák megoldására.
2. Számítógépek, kísérleti berendezések, matematikai és számítási eszközök alkalmazásának képessége a problémamegoldásban.
3. Szakértelem a csapatmunkában és az írásbeli és szóbeli tudományos kommunikációban.
4. Tapasztalt vadonatúj tudás tanulásában és előállításában.

Megfelelő felsőfokú végzettséggel (fizika BSc vagy hasonló) és megfelelő angol nyelvtudással rendelkező hallgatókat keresünk. Alapvető matematikai ismeretek (főleg kalkulus és lineáris algebra) szükségesek, programozási (pl. Python) tapasztalat előnyt jelent. A diploma megfelelő területei közé tartozik a fizika, az alkalmazott fizika vagy más kapcsolódó területek.

Tanterv

Belépők

Tanulói beszámolók

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések