Keystone logo
University of Jyväskylä Master of Arts in Music and Science
University of Jyväskylä

Master of Arts in Music and Science

Jyväskylän yliopisto, Finnország

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Sep 2024

EUR 8000 / per year

Az egyetemen

Bevezetés

A zene szerepe a társadalomban dinamikus és állandóan változó. A streaming szolgáltatásoknak, a közösségi médiának és más technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a zenét minden eddiginél nagyobb arányban és nagyobb egyéni szabadsággal fogyasztják. Mindeközben az egészségügyi és jóléti szektor egyre jobban érdeklődik a zene hangulatra és érzelmekre gyakorolt erőteljes hatása iránt. Ennek következtében a zenében, mint terápiás és üdvözítő eszközben rejlő lehetőségek a közelmúltban a fősodorba kerültek.

A zenei és természettudományi mesterképzési program ( University of Jyväskylä célja, hogy segítse a hallgatókat megérteni a zene különféle funkcióit a modern mindennapi életben azáltal, hogy a zenét kognitív, pszichológiai és társadalmi szemüvegen keresztül vizsgálja. Ha érdekli ennek a feltörekvő és interdiszciplináris témának a tanulmányozása, programunk lehet a megfelelő hely az Ön számára!

Képzési programunk egy kétéves interdiszciplináris kurzus, amelyet a világ vezető zenei megismerés és zenepszichológia kutatói vezetnek. Tanulmányai végére erős készségekre tesz szert az olvasásban, az értékelésben és a kutatás elkészítésében. Ezenkívül a legkorszerűbb eszközeink segítségével egyedülálló gyakorlati készségeket fejleszthet ki olyan technológiák terén, mint az optikai mozgásrögzítés, az EEG és a digitális hang.

Kurzusaink a Zenével és a Tudományhoz kapcsolódó témák széles skáláját fedik le, érintve az elméleti kereteket, a kortárs kutatási módszereket és a valós gyakorlati alkalmazásokat. A zenepszichológia, a zeneészlelés és megismerés, a zene és megtestesülés, valamint a zenei kreativitás témájú kurzusaink bemutatják a zene neurológiai, terápiás és pedagógiai dimenzióit, miközben különféle kutatási módszerekre tanítanak. Ezenkívül Zenetechnológiai modulunk megtanítja Önnek a zenei számítástechnikát, a zenei információs kutatást és a zenei stúdió munkáját. A programban kifejlesztett gyakorlati és átadható készségek az önálló szakdolgozat elkészítéséhez szolgálnak majd. A Zenei és Tudományos diplomások kilépnek a programból olyan képesítéssel, amely alkalmas izgalmas karrierre a szélesebb zenei, művészeti és kulturális szektorban. Emellett a kurzus felkészíti azokat az egyéneket, akik érdeklődnek a doktori képzés folytatása iránt.

Belépők

Tanterv

Karrierlehetőségek

Tanulói beszámolók

Az Iskoláról

Kérdések