Keystone logo
University of Jyväskylä Master of Arts nyelv, globalizáció és interkulturális kommunikáció
University of Jyväskylä

Master of Arts nyelv, globalizáció és interkulturális kommunikáció

Jyväskylän yliopisto, Finnország

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Sep 2024

EUR 8000 / per year

Az egyetemen

Bevezetés

Milyen kihívást jelent a globalizáció a nyelv és a kommunikáció megértésében? Milyen szerepet játszik a nyelv és a kultúra társadalmainkban? Milyen összefüggések vannak a média, a diskurzus és a hatalom között? Hogyan lehet megérteni a nyelvtanulást és az identitás kérdéseit a mai világban? Ha érdeklik ezek és a hasonló kérdések, illetve az ezekre adott összetett válaszok, akkor a nyelv, globalizáció és interkulturális kommunikáció (LAGIC) mesterképzési programja a megfelelő az Ön számára.

A LAGIC egy kétéves interdiszciplináris kurzus, amely az alkalmazott nyelvtanulmányok és az interkulturális kommunikáció kortárs kérdéseire összpontosít a globalizálódó világban. A program olyan nyelvvel és kommunikációval kapcsolatos kérdéseket vizsgál, mint a többnyelvűség, a diskurzus és a hatalom, a média, a mobilitás és a migráció, valamint az eltérő kulturális hátterű emberek egymás közötti interakciójában folyamatban lévő változások kulturális következményei.

A programban az elméleti mélység mellett erős gyakorlati szempont is szerepel, a multikulturális, hálózatos világban szükséges kommunikációs kompetenciák biztosítása.

A program felkészíti a hallgatókat a jelentős interkulturális kapcsolatokat magában foglaló pályára a vállalatoknál, állami szervezeteknél és nem kormányzati szervezeteknél. A hallgatók kutatásintenzív foglalkoztatásra is alkalmassá válnak.

Belépők

Tanterv

Karrierlehetőségek

Tanulói beszámolók

Az Iskoláról

Kérdések