Keystone logo
University of Jyväskylä Master of Science nagy teljesítményű számítástechnika
University of Jyväskylä

Master of Science nagy teljesítményű számítástechnika

Jyväskylän yliopisto, Finnország

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Sep 2024

EUR 10 000 / per year

Az egyetemen

Bevezetés

A nagy teljesítményű számítástechnika mesterképzési programja egyesíti a nagy teljesítményű számítástechnika és a számítógépes rendszerek ismereteit a természettudományok számítási modelljei és módszerei terén szerzett szakértelemmel. Ha ezt a programot választja, megtanulja, hogyan dolgozzon ki és alkalmazzon párhuzamos és elosztott számítási módszereket multidiszciplináris problémákra. Tanulmányai során képes lesz kifinomult adatbányászati és gépi tanulási módszerek kidolgozására és megvalósítására különböző típusú adatokhoz. Ezenkívül lépést tud tartani e technológiák gyors fejlődésével, és alkalmazni tudja őket nagy és kihívást jelentő számítási problémák megoldására.

Program információ

A nagy teljesítményű számítástechnika mesterképzési programja egy kétéves (120 ECTS) teljes munkaidős angol nyelvű program. A Matematika és Természettudományi Kar és az Informatikai Kar közösen biztosítja. Szakosodhat informatikára, kémiára vagy fizikára.

A program átfogó témája a számítástechnikában szerzett készségek ötvözése a természettudományok sürgető problémáival. Az éghajlatváltozással vagy az energiatermeléssel és -fogyasztással kapcsolatos számos tudományos kihívás megköveteli a természettudományok fogalmait és megértését – a megértés úgynevezett első alapelveit. Azonban ezeknek az alapelveknek a megértése nem elég: a számítási eszközök használatában jártas emberekre van szükség ahhoz, hogy hatékonyan megoldják azokat a numerikus problémákat, amelyek akkor merülnek fel, ha ezeket az elveket valós helyzetekben alkalmazzák, mint például az összetett anyagok, a légkör vagy az orvosbiológiai innovációk.

Erre a mesterképzésre az éves tavaszi, januári felsőoktatási közös jelentkezés során lehet jelentkezni. Ha felvesznek, tanulmányai szeptemberben kezdődnek. Érettségi után Master of Science fokozatot kapsz.

Diák profilja

Megfelelő felsőfokú végzettséggel és megfelelő angol nyelvtudással rendelkező hallgatókat keresünk.

A diploma megfelelő területei a következők:

  • Fizika, fizikai tudományok, anyagtudomány vagy más, a fizikával kapcsolatos terület
  • Kémia, vegyészmérnök, molekuláris tudomány vagy más, a kémiával kapcsolatos terület
  • Számítástechnika, adattudomány, számítástechnika vagy szoftvermérnökség, informatika, alkalmazott matematika, mesterséges intelligencia vagy más kapcsolódó terület

Ezenkívül minden szakra minden jelentkezőnek alapképzési szintű készségekkel kell rendelkeznie:

  • Matematika: Számítás és lineáris algebra
  • Programozás: Adatszerkezetek, algoritmusok, programozás, valamint elméleti vagy műszaki számítástechnika és
  • akár kémia (pl. fizikai kémia vagy számítási kémia), akár fizika (pl. számítógépes fizika, klasszikus vagy modern fizika)

Ha a programozási, adatforgalmi, matematikai és elméleti számítástechnikai ismereteket a formális végzettségen kívül szerezte meg, erről megfelelő igazolást kell benyújtani.

Tanulói beszámolók

Belépők

Ösztöndíjak és finanszírozás

Tanterv

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések