Keystone logo
University of Jyväskylä Master of Science nanotudományból
University of Jyväskylä

Master of Science nanotudományból

Jyväskylän yliopisto, Finnország

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12 000 / per year

Az egyetemen

Bevezetés

A nanotudomány a fizika, a kémia és a biológia lenyűgöző kombinációja. A JYU Nanoscience Center (NSC) kutatása molekulák, anyagok és szerkezetek kísérleti és elméleti vizsgálatára is kiterjed 1-100 nanométeres, azaz egyetlen molekula méretben.

A nanotudomány a biotechnológiától a kvantumtechnológiáig számos technológiai területre hatással van, így egyre nagyobb szükség van multidiszciplináris szakértőkre a nanotudományos kutatás-fejlesztésben. A nanotudomány mesterképzési programjában high-tech módszereket és eszközöket fog használni. Megtanulhat például egyedi molekulákat jellemezni és irányítani, nanoméretű anyagokat előállítani és funkcionális eszközökké alakítani.

A nanotudományból, fizikából, kémiából, sejt- és molekuláris biológiából vagy más releváns területen szerzett alapképzéssel rendelkező pályázók jelentkezhetnek a nanotudomány mesterképzési programjára. A multidiszciplináris tanterv fizika, kémia, sejt- és molekuláris biológia, valamint speciális nanotudományi kurzusokból áll.

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Karrierlehetőségek

Tanulói beszámolók

Az Iskoláról

Kérdések