Keystone logo
University of Leeds Klíma jövője: Tudomány, Társadalom és Politika MSc
University of Leeds

Klíma jövője: Tudomány, Társadalom és Politika MSc

Leeds, Egyesült Királyság

12 Months

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 26 000 *

Az egyetemen

* Egyesült Királyság: 12 500 GBP – nemzetközi: 26 000 GBP

Bevezetés

Az éghajlatváltozás korunk egyik legmeghatározóbb válságává vált, amely a világ minden szegletét érinti. A szélsőséges időjárástól az élelmiszer- és vízellátási bizonytalanságig bolygónk jövője képzett szakemberekre támaszkodik, akik megoldásokat kínálnak e problémák leküzdésére.

Climate Futures mestereink az éghajlati válság holisztikus megértését biztosítják, és olyan tudományos, társadalmi és politikai megközelítéseket kínálnak, amelyekre kreatívan és hatékonyan válaszolhat a változó éghajlat példátlan, összetett és dinamikus kihívásaira.

Ennek a kurzusnak a transzdiszciplináris felépítése azt jelenti, hogy az egyetem világvezető klímaszakértőinek többféle perspektívájával foglalkozhat – átfogó és kiterjedt készségkészletet biztosítva Önnek, amely lehetővé teszi, hogy megkérdőjelezze a sikertelen stratégiákat, és innovatív megoldásokat kínáljon a jövőben. Olyan akadémikusok és kutatók tanítanak majd, akik elkötelezettek az éghajlati megoldások biztosításában, és közvetlenül részt vesznek az éghajlati válság körüli úttörő kutatások széles skálájában, ami azt jelenti, hogy Ön az innovációk élén áll majd.

Itt Leedsben egyedülállóan aktív, magával ragadó tanulási élményt is kínálunk, lehetőséget biztosítva az elmélet gyakorlatba ültetésére, és izgalmas, éghajlati alapú projektekbe való bekapcsolódásra szerte az egyetemen, a városban és azon kívül is.

Ez azt jelenti, hogy a diploma megszerzése után olyan mélyreható ismeretekkel, készségekkel és gyakorlati tapasztalattal rendelkezik, amely képessé teszi Önt arra, hogy hozzájáruljon az értelmes éghajlati fellépéshez, és olyan kihívásokkal teli, de hálás karriert folytasson, amely hozzájárul a jövőnk fenntartható útjaihoz. .

Tanulás és tanítás

A program a tanulás vegyes megközelítését alkalmazza, digitális ajánlatokat fejlesztve a magával ragadó, szemtől szembeni oktatás mellett.

Megkapja az alapvető anyagokat, amelyekre szüksége lesz ahhoz, hogy a tanfolyamhoz szükséges alapvető tudásszintet és megértést biztosítsa, függetlenül attól, hogy milyen előéletű, majd digitális anyagokkal értékelheti saját tanulási szintjét.

A hagyományos előadás-stílusú tartalmakat digitálisan (pl. képernyőközvetítésként) adják át a világosan strukturált alapvető előkészítő olvasmányok megerősítése révén, amelyek közvetlenül az online és a szemtől szembeni tevékenységekre vonatkoznak. Az oktatókkal töltött idejét személyes csoportos foglalkozásokon tölti, beleértve a kutatási készségek és a folyamatos szakmai fejlődés (CPD) oktatóanyagait, valamint a kihívásalapú műhelymunkákat (pl. szemináriumok, viták, hackathonok, megbeszélések, gyakorlati munka (pl laboratóriumi munka, terepmunka és számítógépes foglalkozások) és szóbeli/poszter előadások.

Felismerve a tanulói hátterek sokféleségét, a tanulást önkéntes beugró ülésekkel támogatják, hogy további segítséget nyújtsanak a tudományos ismeretek terén, valamint a foglalkoztathatósággal kapcsolatos képzések vegyes oktatásával.

Speciális létesítmények és erőforrások

Egyetemként nagymértékben részt veszünk a fenntarthatóságban és az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, ami azt jelenti, hogy számos speciális létesítményünk és ipari minőségű berendezésünk van, amelyek nagy részét kutatásaink alapjául szolgálják.

Magával ragadó tanítási programunkon keresztül bekapcsolódhat megfigyelési és kísérleti létesítményeinkbe; mint például a farmok, erdők, újratelepítési projektek, megújuló energia projektek, távoli és in situ műszerek, amelyeket a Nemzeti Légkörtudományi Központtal és a Yorkshire Dales Nemzeti Parkban található szabadtéri központunkkal együtt működtetünk. Ezenkívül hozzáférhet az Atmoszféra és Kritikus Zóna Obszervatóriumhoz, a laboratóriumokhoz és a nagy teljesítményű számításokhoz is.

Virtuális Tanulási Környezetünk segíti tanulmányait: ez egy központi hely, ahol minden információt és forrást megtalálhat az Iskolával, a programjával és a moduljaival kapcsolatban.

A tanterv keretében, valamint online források, workshopok, személyes találkozók és beugró foglalkozások révén támogatást is kaphat tudományos készségeinek fejlesztéséhez.

Aktív kutatói környezet

Tanuljon a szakértőktől, és dolgozzon velük. A University of Leeds a világ számos, az éghajlatváltozással és a fenntarthatósággal foglalkozó kutatóintézetének ad otthont, amelyek azon dolgoznak, hogy megbirkózzanak a bolygó legégetőbb környezeti kihívásaival. Végig a diploma, akkor tanítják a vezetők a saját területén, és közvetlenül részt vesz az élvonalbeli kutatás.

A kurzust oktató akadémikusok és kutatók az alábbi helyeken dolgoznak vagy dolgoznak együtt:

  • Priestley Nemzetközi Éghajlatváltozási Központ, a politika szempontjából releváns, megoldás-vezérelt éghajlatkutatás világvezető központja, amely tanácsot ad az Egyesült Királyság kormányhivatalainak túlnyomó többségének, nagyvállalatoknak, az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testületnek, az ENSZ éghajlat-változási tárgyalásainak (UNFCCC COP-oknak), beleértve a Akció az éghajlatváltozással kapcsolatos felhatalmazásért, azaz az éghajlatváltozással kapcsolatos oktatásról, képzésről és a nyilvánosság részvételéről.
  • Helyalapú Klímapolitikai Hálózat, amely az éghajlat-politikák globális és helyi léptékű megvalósításán dolgozik, valamint a Globális Fejlesztési Központ, amely az emberi társadalmak átalakulásával foglalkozik, válaszul olyan kritikus globális kihívásokra, mint a szegénység, az egyenlőtlenség és az éghajlatváltozás.
  • Átalakító projektek az éghajlati és környezetvédelmi intézkedésekkel kapcsolatban, mint például a Living Labs, a Sustainability Service és a Geosolutions.
  • A United Bank of Carbon és a White Rose Forest, akik fákat és erdőket védenek, ültetnek és állítanak helyre az Egyesült Királyságban és szerte a világon.
  • A Leeds-i és Yorkshire-i és Humber-i Klímabizottságok, amelyek összehozzák az állami, a magán- és a harmadik szektor érdekelt feleit, hogy elősegítsék az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, éghajlatváltozással szemben ellenállóképes jövő felé vezető ambiciózus lépéseket.
  • A Globális Biztonsági Kihívások Központja, amely interdiszciplináris kapcsolatokat ápol az egyetemen a biztonság témakörében, mivel olyan témákkal kapcsolatos, mint az éghajlatváltozás, a globális egészségügy és a politikai erőszak.
  • A leedsi székhelyű Nemzeti Légkörtudományi Központ és Poláris Megfigyelési és Modellezési Központ, valamint a Természeti Környezeti Kutatási Tanács által finanszírozott mindössze hat kutatóközpont közül kettő biztosítja a légköri és poláris kutatások alapkutatását.
  • Institute for Climate and Atmospheric Science, amely az Egyesült Királyság legváltozatosabb légkörkutatási akadémiai intézete, valamint a UK Met Office, amely konkrét meteorológiai információkat szolgáltat a környezeti ellenálló képességgel kapcsolatos rövid és hosszú távú döntések meghozatalához.

Program csapat

A tágabb programcsapat számos releváns tudományág szakértőiből áll, mint például a klímatudomány, a társadalomtudomány és a politika.

Ezen a tanfolyamon szakértő akadémikusaink tanítanak, az előadóktól a professzorokig. Az is előfordulhat, hogy több éves tapasztalattal rendelkező iparági szakemberek, valamint képzett posztgraduális kutatók tanítanak Önnek, összekötve Önt az egyetem legokosabb elméivel.

Tanterv

Belépők

Az Iskoláról

Kérdések