Keystone logo
University of Magallanes (UMAG)

University of Magallanes (UMAG)

University of Magallanes (UMAG)

Bevezetés

A Magallanes Egyetem az egykori Állam Műszaki Egyetem székhelyeként 1961-ben alapított közintézmény, amely szilárd hagyományokkal rendelkezik a chilei egyetemi rendszerben, és amely oktatási, kutatási és a környezettel kapcsolatos tevékenységeket fejleszt, amelyek célja a az ország legdélibb régiójának fejlesztése.

Jelenleg közel négyezer hallgató van beiskolázva, tevékenységét a Punta Arenasi Egyetemi Campusra összpontosítja, ahol négy kara és a Patagónia Intézet található, valamint tevékenységeket végez a Puerto Natales Egyetemi Központokban, Porvenirben. (Tierra del Fuego) és Puerto Williams, főként a Magallanes és a Chilei Antarktisz régiót alkotó különféle települések hallgatóiból álló hallgatókból áll.

Differenciáló jelleggel az egyetem nemzeti és nemzetközi referenciaértékként kíván szolgálni a patagónia, a Tierra del Fuego, a szub-antarktiszi és az antarktiszi területeken történő ismeretterjesztés terén, fejlesztési terve szerint kiemelten kezelve az alábbi területeket: szélességi fokok; Antarktisz és az Antarktisz alatti biodiverzitás, energia és környezet.

A széles oktatási minőség biztosítása iránti elkötelezettségünkben egyetemünket 2023-ig akkreditálják az egyetemi oktatás, az intézménymenedzsment, a kutatás és a környezettel való kapcsolattartás területén, amellett, hogy az elmúlt években akkreditált karrierje jelentősen növekedett.

Ily módon a Magallanesi Egyetem megszilárdítja küldetését Chile Állam regionális egyetemeként, amely alapvetően az emberi tőke kialakítására irányul a Magallanes régióban és a chilei Antarktiszon; az ismeretek létrehozásához, különös hangsúlyt fektetve a Patagónia, a Tierra del Fuego és az Antarktisz valóságára alkalmazott kutatásokra és a regionális környezettel való hatékony kapcsolatra.

Helyszínek

  • Punta Arenas

    Avenida Presidente Manuel Bulnes,01855, , Punta Arenas

    Kérdések