Keystone logo
University of Neuchâtel Mester Biológia
University of Neuchâtel

Mester Biológia

Neuchâtel, Svájc

4 Semesters

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Feb 2025

Request tuition fees

Az egyetemen

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

Mester Biológia

Tanulmányok áttekintés

A Master of Science in Biology kínál programot, amely lehetővé teszi a diákok, hogy kiválassza a szakterületükön, és megszerezni a legkülönbözőbb átváltható szaktudás. Ez a Master kezdődik alapvető tanfolyamok, amely kiterjed kulcsfontosságú témák biológia, különös tekintettel a módszertani és mennyiségi szempontból. A Master program benyúlik nyelvtanfolyamok hét speciális területeken képviselő kutatási témák, melyek az Institute of Biology UniNE különösen híres. A diákok választhatnak két szakirányok, amelyek közül az egyik megfelel a téma az diplomamunka.

A program felépítése

Az 1. félévben a Master program tartalmaz egy közös mag, amelynek középpontjában az alapvető fogalmak és módszerek a biológiában. Különös hangsúlyt helyeznek a laboratóriumi módszerek (molekuláris, kémiai), kvantitatív eszközök (statisztikák, modellezés, bioinformatika), tudományos írás, és etikai szempontból. Diákok is lehetősége van arra, hogy részt vegyenek a területen kirándulások (alpesi, tengeri, mediterrán és trópusi ökoszisztémákat), vagy nem szakmai szerezni munkahelyi tapasztalat.

A 2. félévben a Master program magában foglalja természetesen a munka, mini-kutatási projektek és szakmai két a szakterületen. A diákok dolgozzon ki egy kutatási tervet az egyik ilyen terület, amely az alapját képezi az diplomamunka során a 2. évben a program. A diplomamunka kutatási projekt (60 kredit) lehetővé teszi a diákok, hogy fejlesszék készségeiket a kritikus gondolkodás, a szervezeti képességek és a szellemi és tudományos függetlenségét.

Szakterületenként

kémiai ökológia

Kémiai jelzés a legősibb kommunikációs forma az élő szervezetek. Ez a multidiszciplináris területen vizsgálja, hogy élőlények, baktériumok főemlősök, használjon vegyi anyagok kölcsönhatásba egymással és a környezetükkel. Ez a mező a felület közötti ökológia, viselkedés, állati és növényi fiziológia, analitikai kémia és a molekuláris genetika. Alkalmazott területek közé tartozik a mezőgazdaság, parazitológiai és illatú és ízű iparban.

Ökológia és környezet

Ez a modul középpontjában a kölcsönhatások a környezeti tényezők és a biológiai populációk / közösségek, ökoszisztéma szempontjából. A gyakorlati következményei megőrzése, az ökoszisztéma helyreállítása, és az ökoszisztéma-szolgáltatások címzése különböző modell szervezetek (egysejtűek, baktériumok, gombák, növények, vagy a talaj fauna) és ökológiai (főleg a földi nagy hangsúlyt a talaj, mint egy dinamikus felület között a biológia és geokémiai).

Evolution és biodiverzitás

A szervezetek evolúciójának az alapvető folyamat, ami előidézi a biológiai sokféleséget. Fogalmak, mint a természetes szelekció, speciációs, törzsfejlődés, és a biológiai sokféleség megőrzését tárgyalja sokféle organizmusok. A tanítás magában foglalja a tantermi elméleti és mini-kutatások, amelyek kapcsolódnak a folyamatban lévő kutatások által érintett csoportok ebben a modulban, valamint az intézmények, amelyek aktívak a tanulmány és a biológiai sokféleség megőrzését.

Biológia és néprajzi

Ez interdisciplinairy specializáció foglalkozik széles körű témák: elemzés az agrár-élelmiszeripari ágazatban, projektek fejlesztési támogatás vonatkozásában a fenntartható mezőgazdaság és fejlesztés, az rovarkártevők, továbbá alternatív mozgások támogatja a fenntartható és környezetbarát tiszteletteljes mezőgazdaságban. A program eszközök és képességek megértése közötti kapcsolatok az emberi társadalmak és környezetük, holisztikus módon tanul hatásuk valamennyi érintett szereplő: a gazdát, hogy a fogyasztó és a kutató a politikus.

állatok viselkedése

Ez a specializálódás vizsgálja a végső okok és a proximális (fiziológiai és kognitív) mechanizmusok evolúciójának állati viselkedés. Tanulmányozzuk a kialakulásának és fejlődésének sokféle állati viselkedés, mint az együttműködés, a létrehozó társadalmi hierarchiák, a felbontás a társadalmi konfliktusok, a szexuális viselkedés, és a szülői magatartás. Célunk gerincesek, különösen a főemlősök, a trópusi halak és madarak.

Parasitology

Paraziták jelentenek komoly közegészségügyi probléma. Azt is vezetni szexuális szelekció és az evolúció a genom és immunrendszere a házigazdák, és ők is kapcsolódik az evolúció az ivaros szaporodás. Parazitológiai így foglalkozik számos fontos kérdés a biológiában, amellett, hogy nyilvánvaló linkek humán és állatgyógyászatban, mezőgazdaságban és a gyógyszeriparban. Megbeszéljük és tanulmányi szempontból a parazitológiai kezdve a molekuláris genetika és élettan epidemiológia és evolúció.

Fenntartható mezőgazdaság

Elérve a globális élelmezésbiztonság minimális hatást gyakorol a környezetre jelentős kihívás. Ez a specializáció bemutatja megközelítéseket mezőgazdaságban, amelyek célja a fenntarthatóság, a mezőgazdasági ökoszisztémák. Megbeszéljük, hogyan tanul a kölcsönhatások között a növények és a növényevők vagy kórokozók segíthetnek abban, hogy környezetbarát stratégiák védelme haszonnövények ellen ellenség.

diplomához

Master of Science in Biology két választott szakterületenként

Kreditek

120 ECTS, 4 félév

Karrierlehetőségek

 • Kutatás
 • tanítás
 • Közigazgatás (környezetvédelem, a közegészségügy, a mezőgazdasági és erdészeti ágazat)
 • Kommunikáció és médiatudomány
 • Ipari és egyéb vállalkozások (környezetvédelmi tanácsadás, várostervezés)
 • Nem kormányzati szervezetek összpontosítva a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

 • GREEN Graduate Program – Természet által ihletett anyagok az energiáért és a fenntartható technológiákért (MINEST)
  • Pau, Franciaország
 • Molekuláris biológia és környezeti mikrobiológia (MBEM) mester
  • Pau, Franciaország
 • Mester a fogyasztói idegtudományból
  • São Paulo, Brazília