Keystone logo
University of Oldenburg - Department of Computing Science

University of Oldenburg - Department of Computing Science

University of Oldenburg - Department of Computing Science

Bevezetés

Az Oldenburgi Egyetem Számítástechnikai Tanszéke eközben több mint 35 éves oktatásra tekint vissza a számítástechnika és számítástechnika minden területén. Oldenburg nemzetközi hírű energetikai kutatása - nem csak az energetikai informatika területén - több mint 30 éves múltra tekint vissza, amelyet a németországi Alsó-Szászország és külföldi egyetemi helyszínekkel és különböző tudományos központokkal való interdiszciplináris cserekapcsolat jellemez. Az Oldenburgi Egyetemen az "Intelligens energiarendszerek" témakörben végzett munka a legjobb csoport közé tartozik. Ez tükröződik például a nagy interdiszciplináris közös kutatási projektek irányításában, a Gesellschaft für Informatik (Német Informatikai Társaság) „Energiainformatika” szakcsoportjának irányításában vagy a DACH+ vezető konferencia német részről történő megalapításában. Energiainformatika". Az oldenburgi energiainformatika jelenleg a legnagyobb nemzeti kutatócsoport ezen a területen, nemzetközi hálózattal, például az Európai Energiakutatási Szövetség „Smart Grids” közös programjában vagy az ACM Energiarendszerekkel és Informatikával foglalkozó Különleges Feltörekvő Érdeklődési Csoportjának társult partnerségén keresztül. Az „ACM SIGEIG-Energy” 2018-ban alakult. Az egyetem Oldenburgban, Alsó-Szászország városában található, amely jelenlegi gyors növekedése ellenére megőrizte élhető kisvárosi báját, szabadidős és kulturális tevékenységek gazdag kínálatával. A több mint 170 000 lakosú kis nagyváros Németország északnyugati részén található, az Északi-tenger, Hamburg és a holland határ között. Az Északi-tenger alakítja az éghajlatot: nyáron nincs túl meleg, télen pedig nem túl hideg. Az Oldenburgi Egyetemen számos lehetőség kínálkozik a nemzetközi és német hallgatók számára, hogy kapcsolatot teremtsenek egymással. Részt vehetsz rendezvényeken vagy részt vehetsz.

A Számítástechnika Tanszéken való tanulás előnyei

Kreatív kutatási környezet

Képzési programjaink a szilárd számítástechnikai alapképzésre helyezik a hangsúlyt, és betekintést nyújtanak az alapkutatásba, valamint a számítástechnika oktatásban való változatos alkalmazásaiba. Ennek érdekében a tanszék szorosan együttműködik az egyetem más tantárgyaival, például az orvostudománysal és a pszichológiával, valamint a közgazdaság- és társadalomtudományokkal. A Számítástudományi Tanszék aktívan támogatja a hallgatók korai és sikeres bevonását a meglévő kutatásokba, amit lenyűgözően megerősít a hallgatók számos publikációja és előadása a vonatkozó konferenciákon és kereskedelmi vásárokon, amelyek közül néhányat díjjal is díjaztak. A hallgatók nagyra értékelik a kutatásorientált oktatásnak ezt a módját, amely már tanulmányaik során megismerteti a hallgatókkal a kutatási kérdéseket.

Tanulmány – szorosan hálózatba kötött

Az egyéniség és a kezelhetőség a tanulás két fontos szempontja. Az oldenburgi tanárok nagyon szoros és jó kapcsolatot tartanak fenn diákjaikkal. Az informatikában a hallgatók kurzusokon, gyakorlatokon, szemináriumokon és szakdolgozatokon dolgoznak együtt az oktatókkal. Sok diákunk aktuális problémákba és felügyeleti tevékenységekbe is bekapcsolódik tutorként és diákasszisztensként. A tanszék nyíltan megfelel a dinamikus egyetemi elhelyezkedés számos követelményének és a hallgatóink által támasztott új igényeknek.

Innovatív környezet

Oldenburg országos és nemzetközileg is látható számítástechnikája kiemelkedő informatikai környezetet teremtett a környéken, a mobilitás, az energia, az egészségügy, valamint a környezetvédelem és a fenntarthatóság jövőbeli területeire összpontosítva. Számos informatikai cég mellett ide tartozik különösen a kapcsolt OFFIS Számítástechnikai Intézet, amely Németország egyik legjelentősebb nem egyetemi számítástechnikai kutatóintézete, valamint a Német Mesterséges Intelligencia Kutatóközpont újonnan létrehozott ága. Az egyetem és az OFFIS Számítástechnikai Intézet által közösen üzemeltetett, hálózatba kapcsolt energiarendszerek, tengeri rendszerek, asszisztált és automatizált vezetés, jövő gondozási és egészségügyi rendszerek, valamint intelligens városszerkezetek kutatólaboratóriumaiban közösen dolgozunk az innovatív fejlesztéseken. megoldásokat a jövő társadalmilag releváns kérdéseire. Számos regionális és szupraregionális vállalattal és közintézménnyel együttműködve a hallgatók már a tanulmányaik során elsajátított készségeiket is alkalmazni tudják. Az Oldenburgi Egyetem kozmopolita hely, ahol több mint 110 országból származó emberek tanulnak, tanítanak és kutatnak.

Belépők

 1. Sikeres alapképzési vagy azzal egyenértékű végzettség számítástechnika, üzleti informatika, mérnök, villamosmérnök, vagy megfelelő korábbi informatikai szak, túlnyomórészt műszaki és informatikai komponenssel, vagy ehhez hasonló, legalább 180 kreditpontból álló szakon szerzett német szakon. felsőoktatási intézményben vagy valamelyik bolognai aláíró államhoz tartozó felsőoktatási intézményben.
 2. Bizonyított tudás ben
  • Objektumorientált modellezés és programozás (>= 5 KP)
  • Információfeldolgozás (>=5 KP)
  • Matematika, különösen lineáris algebra és elemzés (>= 10 KP)
 3. Közös Európai Nyelvi Referenciakeret (CEFR) B2 szintű, vagy a jelentkezők anyanyelvi beszélők, vagy egyetemi felvételi képesítéssel vagy angol nyelvű egyetemi diplomával rendelkeznek (az elmúlt két évben)

Vízumkövetelmények

Ha olyan országból származol, amely nem tagja az Európai Uniónak, akkor tartózkodási engedélyre van szükséged a németországi tanuláshoz, még akkor is, ha nem volt szükséged vízumra az országba való belépéshez.

Letelepedési engedélyének megszerzéséhez vagy megújításához időpontot kell egyeztetnie a Hochschulservice-vel (Oldenburg város külügyi hivatala). Kérjük, hogy időben (két hónappal a lejárat előtt / a németországi érkezést követő 90 napon belül) egyeztessétek időpontját.

Az időpont egyeztetéshez az alábbi dokumentumokat kell magával hoznia:

 1. Egészségbiztosításának aktuális igazolása. Ha be van jelentkezve az állami egészségbiztosítási rendszerbe, lépjen kapcsolatba szolgáltatójával, és küldjön Önnek egy levelet, amelyben kijelenti, hogy Ön jelenleg tagja annak; az egészségbiztosítási kártya nem elég. Ha rendelkezik magán egészségbiztosítással, akkor meg kell hosszabbítania a biztosítást, hogy az lefedje a tartózkodási engedély teljes időtartamát. Ezt követően igazolnia kell ezt a Hochschulservi ce-nek (Külföldi Lakossági Hivatal).
 2. Tanulmányai finanszírozásának igazolása (a dokumentum másolata), pl. egy levél a bankjától, amely megerősíti, hogy zárolt bankszámlája van ("Sperrvermerk"), amely több mint évi 11 208 eurót fedez (havi 12 x 934 euró) , hivatalos kötelezettségvállalási levél vagy ösztöndíj visszaigazolás. Ha igazolni tudja, hogy a szállás bérleti és járulékos bérleti költségei 360 eurónál alacsonyabbak, a finanszírozási bizonylat összege csökken.
 3. Az Ön nemzeti útlevele.
 4. A beiratkozás aktuális visszaigazolása (Immatrikulationsbescheinigung)
 5. Körülbelül 100 euró (az első tartózkodási engedélyért) vagy legfeljebb 93 vagy 98 euró (minden megújításért) díj. Ha Ön ösztöndíjjal finanszírozza tartózkodását, a Hochschulservice ellenőrzi, hogy alkalmazható-e díjmentesség.
 6. Biometrikus útlevélfotó

A Hochschulservice (Külföldi Lakossági Iroda) az Új Városháza épületében, a Pferdemarkt 14. szám alatt található (A018/A019 szobák).

Helyszínek

 • Oldenburg

  Ammerländer Heerstraße,114-118, 26129, Oldenburg

Kérdések