Keystone logo
University of Oulu

University of Oulu

University of Oulu

Bevezetés

Az University of Oulu egy nemzetközi tudományos egyetem, amely multidiszciplináris kutatás és oktatás révén a jövő innovációját, jólétét és tudását hozza létre. A jövőbeli innováció az új ismeretek felkutatásáról, hasznosításáról és alkalmazásáról szól. Az University of Oulu kutatja az embereket és a kultúrát a változó lakókörnyezetben, valamint azokat a lehetőségeket, amelyeket az új technológia nyújt az emberek és a környezet jólétének javítására. Az University of Oulu multidiszciplináris szakértő az északiak számára.

Legjobb 3 ok arra, hogy itt tanuljak

 • Az University of Oulu előmozdítjuk a tanulás és kutatások elvégzését, amelyek az ismert emberek határait terhelik.
 • Az Egyetem hatása a kiválóságon, a nagy törekvésen és a termelékenységen alapul minden tevékenységünkben.
 • Stratégiánk a nemzetközi kutatásban való jelentőségünk növelése, valamint a világ vezetőinek a fókuszterületeken való szerepvállalása.

Oktatás

A nyolc kar felépítése tükrözi az University of Oulu profilját a kutatás, az oktatás és a társadalmi szerepek terén. A karok a következők:

 • Biokémia és molekuláris gyógyászat
 • Oktatás
 • humán tárgyak
 • Informatika és elektrotechnika
 • Gyógyszer
 • Oulu Üzleti Iskola
 • Tudomány
 • Technológia (beleértve az Oulu Bányászati Iskolát és az Oulu Építészeti Iskolát)

Kutatás

Az University of Oulu támogatjuk a tanulást és olyan kutatásokat végezzünk, amelyek átjutják az ismert határokat. Teljes potenciálunkat felhasználjuk annak érdekében, hogy hozzájáruljunk a legnagyobb globális kihívások megoldásához, beleértve a fenntartható erőforrás-felhasználást, a felelősségteljes üzletet, az emberi jólétet és az egész életen át tartó egészséget, az intelligens rendszerek és szolgáltatások fejlesztését, valamint a környezeti kockázatok kihasználását.

Karrier

Az észak-finnországi University of Oulu nemzetközi, multidiszciplináris kutatóegyetem kreatív és intellektuális tehetségek gazdag tárházával. Pontosabban, az University of Oulu egy tudományos egyetemet, egy műszaki egyetemet és egy üzleti iskolát foglal magában ugyanabban a szervezetben. Az Oulu régiót világszínvonalú K+F központként ismerik el, ahol az egy főre jutó K+F ráfordítás a legmagasabbak közé tartozik a világon. Az University of Oulu speciális toborzási intézkedései között szerepelt egy hivatali idejű program létrehozása, egy fiatal nyomozói toborzási program, valamint a Ph.D. finanszírozása. hallgatói pozíciók a doktori programokon belül.

Szolgáltatások

Diákszolgálat

Az UniOulu magánszemélyekkel foglalkozik. Működő infrastruktúrával és egyszerű hozzáférési segítséggel támogatjuk akadémiai kihívásait. Osztályánál személyes akadémiai kapcsolata lesz, akit véletlenül vezetéssel lehet megkeresni, és aki segít az egyéni tanulmányi terv elkészítésében. A jól elkészített tanulmányi terv értékes eszköz a tanulmányi út előrehaladásához. Online is megismerheti kummival, az első hallgatói kollégával, még érkezés előtt. Kummis University of Oulu idősebb hallgatója, aki kezdetben segítséget nyújtott Önnek az Oulu mindennapi életéhez való megszokáshoz.

Hallgatói ház

A PSOAS helyi hallgatói alapítványi szállás széles választékát kínálja, a közös apartmanoktól a stúdiókig, a város környékén. Nem számít, hol lakik Oulu-ban, a szupermarketektől a könyvtárakig és a sportlétesítményig terjedő szolgáltatások az otthona közelében vannak. A PSOAS-t a hallgatók rangsorolják a világ egyik vezető lakásszolgáltatójának.

Tellus Innovation Arena

A Tellus Innovation Arena egy nyitott innovációs tér Linnanmaa és Kontinkangas campus területének szívében. Tanulásra, együttműködésre és eseményekre készült minden nyitott gondolkodású felfedező számára az egyetemen belülről és kívülről. Találkozzon emberekkel, fejlesszen ki ötleteket és mutasson be projekteket – ez mindent megváltoztat.

Egészségügyi szolgáltatások

A bajnoki és a mesterképzésben részt vevő hallgatók számára nyújtott egészségügyi szolgáltatások a Linnanmaa campuson találhatók. Az egészségügyi szolgáltatások magukban foglalják az orvosi, mentális és fogászati kezelést. A legtöbb szolgáltatás ingyenes, míg néhányuk névleges díjat számít fel.

Diákélet

A hallgatói szervezetek szakértők a finnországi kulturális tevékenységek, sportesemények, partik és kirándulások szervezésében. Ezeknek a tanulmányi terület-specifikus szervezeteknek nemzetközileg tapasztalt tagjai vannak, akiknek első kézből megszerzett tudásuk van. Ezen kívül két egyetemi szintű hallgatói szervezet működik, amelyek különös figyelmet fordítanak a nemzetközi oktatás kérdéseire.

Egyetemi sport

A finnek sport rajongók. Az egyetem sporttevékenységeket kínál a hallgatói és a személyzet számára a baletttől a hegymászásig és a jógáig, a kajakozástól a sífutásig. Nyugodtan válasszon egyet, amely a legközelebb a testéhez és lelkéhez!

Választ keres kérdéseire? Csevegjen hozzáértő diáknagyköveteinkkel! Bármilyen kérdésben készséggel állnak rendelkezésére. Látogasson el az alábbi linkre a beszélgetés megkezdéséhez még ma!

href="https://www.oulu.fi/en/unioulu-ambassadors/chat

Statisztika

Az 1958-ban alapított kutatási és oktatási közösségünk 16000 hallgatóval és 3000 alkalmazottal rendelkezik, valamint Finnország egyik legnagyobb és multidiszciplináris egyeteme. Az University of Oulu tíz kara, a sok tanszék és a speciális kutatási egységek megalapozzák a multidiszciplináris kutatást, az innovációt és az igényes szakmai feladatok elvégzéséhez szükséges szakértői képzést.

  Rangsorok

  Rólunk

  #201 . Egyetemi világranglista
  szerző: Times Higher Education #401
  A világegyetemek akadémiai rangsora

  Akkreditációk

  AACSB akkreditált

  Helyszínek

  • Oulu

   University of Oulu Pentti Kaiteran katu 1 , 90570, Oulu

   Kérdések