Keystone logo
University of Peloponnese - International Olympic Academy in Greece

University of Peloponnese - International Olympic Academy in Greece

University of Peloponnese - International Olympic Academy in Greece

Bevezetés

TÖRTÉNETE IOA

1927-ben, Pierre de Coubertin hívták a görög kormányt, hogy Olympia, hogy részt vegyen a leleplezése egy emlékkép sztélé létre annak érdekében, hogy tartsák tiszteletben a tetteiért újraéleszteni az olimpiai játékok. Tartózkodása alatt Görögország, ő tárgyalt az igény egy tudományos központja a tanulmány az Olimpiai Mozgalom és a trendek barátjával Ioannis Chrysafis, aki vezette a Testnevelési Egyetem Athénban. Coubertin úgy vélte, hogy az olimpiai mozgalom nem térhet el a nevelési célok és azt írta: "nem voltam képes elvégezni, hogy a végén, amit akartam, hogy tökéletes. Úgy gondolom, hogy a központ olimpiai vizsgálatok segítené a megőrzése és a haladás a munkám, mint bármi más, és akkor tartsa a hamis utak, amelyek attól tartok ".

Coubertin elképzeléseit összhangban voltak a céljai a Görög Olimpiai Bizottság, amely meg akarta létrehozni egy tudományos központ mintájára az ősi Gimnázium, megállapítani az alapjait a sport nevelő értékének által elvégzett tanulmányok és szervező klasszikus játékokat. A hirtelen halálát Chrysafis (1930) és a Coubertin (1937) megakadályozta őket a végrehajtási azok ideas.One évről Coubertin halála és az azt követő saját kívánsága, szíve belsejében elhelyezett emlékérme sztélé az ókori Olympia.

Ez lobbantak az ötlet, hogy hozzanak létre egy központban az olimpiai játékok az ókori Olympia. A projekt által felvett Ioannis Ketseas, a hallgató Chrysafis a Nemzeti Torna Club és a miniszter a Görög Olimpiai Bizottság és a német Carl Diem, közeli munkatársa Coubertin szentelt az Olimpiai Mozgalom és az oktatás. Diem és Ketseas, aki már dolgozott együtt az első láng Olympia Berlinbe, 1936-ban úgy döntött, hogy a munka felé a megvalósításához, a központ olimpiai Studies. 1938 ők készített egy tervet egy intézmény elemzi a Nemzetközi Olimpiai Akadémia és nyújtott be, hogy a Görög Olimpiai Bizottság. A HOC elfogadta a tervet, s ugyanabban az évben, vegyék fel a Charta létrehozását és működtetését az IOA, mint az egyik bizottság céljaival.

A 38. Nemzetközi Olimpiai Bizottság ülésén Kairóban, a tagok a NOB tájékoztatta a MOB a törvény közelmúltban elfogadott létrehozását Olimpiai Akadémia Görögországban. Egy évvel később, a 39. Nemzetközi Olimpiai Bizottság ülésén Londonban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy döntött, hogy ez az alap, amely az olimpiai eszmények az oktatás égisze alatt. Végét követő második világháború, részletes feljegyzést az Akadémia működésének által kidolgozott, Ketseas és Diem, én nyújtották be a 41. Nemzetközi Olimpiai Bizottság ülésén Stockholmban június 1947.

A 28 április 1949, a 44. Nemzetközi Olimpiai Bizottság ülésén Rómában egyhangúlag jóváhagyta a létesítmény a IOA, és átengedte megvalósítása és üzemeltetése a Görög Olimpiai Bizottság égisze alatt a NOB. Néhány évvel később, és egy hosszú küzdelem után, az első IOA ülés előreláthatólag a nyár 1961. egybeesik a megnyitó ünnepségen a régi stadion Olympia, amely már feltárt kezdeményezésének köszönhetően a Carl Diem, aki biztosította a költségek A projekt.

A Nemzetközi Olimpiai Akadémia hivatalosan is felavatták a június 14, 1961, és az eljárást az első menet élén Cleanthis Palaeologos igazgatója, a Testnevelési Tanszék a University of Athens, és a német professzor Lotz.

1962-től 1990-akadémiai célok elérésére, az Akadémia által koordinált, a végén Dean, Otto Szymiczek, amelyek hozzájárulása a fejlesztési Akadémia felbecsülhetetlen volt; professzorral együttműködve Palaeologos, aki addigra már tiszteletbeli alelnöke az Akadémia, ők feltérképezték a kurzus három évtizede, és mindketten aranyérmet nyert a Academy.The hozzájárulása N. Nissiotis professzora, a filozófia a vallás, volt is nagy szerepet játszik a tudományos fejlődés az IOA. Ő elnökölt az Akadémia 1977-től haláláig, 1986.

Első évtizedének a működés, a tevékenységét az IOA korlátozódtak Nemzetközi Session fiatal résztvevők. 1970-től, az IOA fokozatosan megvalósuló további oktatási programok szentelt a kérdéseket az Olimpiai Mozgalom. Ma, sok különböző eseményekre kerül sor minden évben a helyszínen az ókori Olympia. 1966-ig, a résztvevők élt sátorban, és a ülést tartottak a fenyőfák alatt. Az első épületek befejeződött 1967-ben, és ők fokozatosan bővült a sportlétesítmények és az új épületek. Az új konferenciaközpont-ben fejeződött be 1994-ben, így a korszerű létesítmények a szolgáltatást a résztvevők.

Elismeréseként a hozzájárulás a humanista cél szolgálja, és a fejlődés az olimpiai mozgalom, a IOA-ben elnyerte a Bonacosa Díjat 1961-ben és 1970-ben, és az olimpiai Kupa 1981.

A jövőkép Felfedezni, és növelik az olimpiai eszme az emberiség a 21. században

A Nemzetközi Olimpiai Akadémia működik, mint egy multikulturális interdiszciplináris központ, amelynek célja, hogy megvizsgálja, gazdagítva és előmozdítása olimpiai eszme. Az alapítvány egy ilyen intézmény ihlette az ősi Gimnázium, amely alakú az olimpiai eszme által harmonikusan ápolása test, az akarat és az elme.

A szervezet az első olimpiai játékok, a 21. század Athénban került sor a változások kontextusában nemzetközi szinten, amelyek befolyásolják minden szempontból az emberi gondolkodás és activity.We, a kultúrák és a civilizációk már belépett nagyobb átmeneti időszakot, amely a képek a világ, hogy mi volt alkalmazott vesz biztosra is megváltozik.

Az egymással összefüggő tudományos, technológiai, gazdasági, politikai és társadalmi fejlődés jellemző során az emberiség felé a harmadik évezred befolyásoló minden ötlet, norma és intézmény nemzetközi community.This dinamikus hullám is nyit a párbeszéd új formái az jövőben az olimpiai eszme. Sőt, amint azt a tanulmány az évszázados történetében, az olimpiai eszme mindig is fogant, és alakult szerint a szélesebb uralkodó viszonyokra különböző időszakokban időben.

A születés, a jólét, a csökkenés és a megújulás az olimpiai játékok már mind a tükörképe a tágabb kulturális körülmények alakú minden korszakban. A spekulációk és lehetőségeit mindig fejlődik ki az olimpiai mozgalom természetesen felmerülő megvalósítása folyamat ilyen ideális.

"Olimpiai eszme", elvégre a szavai Pierre de Coubertin "nem a rendszer, ez egy lelkiállapot. Ez áthatja sokféle kifejezési módokat és egyetlen faj vagy korszak joggal állítja, hogy a monopólium belőle ".

A Nemzetközi Olimpiai Akadémia egyedülálló lehetőséget nyújt a diákok, egyetemi oktatók, sportolók, művészek és hivatalnokokat a világ minden tájáról, hogy megosszák egymással ötleteiket, és ossza meg ezt a "lelkiállapot" az ókori Olympia.

A legkülönbözőbb oktatási programmal, tudományos programok és alapos kutatások, amelyek kínálják, minden irányulnia szolgáló elképzelés a Nemzetközi Olimpiai Akadémia az új évszázad: hogy vizsgálja meg, és növelik az olimpiai eszme az emberiség számára.

MISSION A misszió a a Nemzetközi Olimpiai Akadémia

A cél a Nemzetközi Olimpiai Akadémia célja, hogy egy nemzetközi kulturális központ Olympia, hogy megőrizze és elterjedt az olimpiai szellem, tanulmány és hajtsák végre az oktatási és szociális elvek Olimpizmus és megszilárdul a tudományos alapját az olimpiai eszme, a elveivel összhangban által megállapított ókori görögök és a revivers a kortárs olimpiai Mozgalom, a Baron de Coubertin kezdeményezésére. A misszió a IOA van: 1.. Működni, mint a Nemzetközi Tudományos Központ Olimpiai Tanulmányok, oktatás és kutatás. 2.. Lehessen lépni a Nemzetközi Fórum a szólásszabadság és eszmecsere között az olimpiai család, értelmiségiek, tudósok, sportolók, sport adminisztrátorok, oktatók, művészek és a fiatalok a világ. 3.. Hogy összehozza az embereket a világ minden tájáról, a barátság szellemében, és az együttműködés. 4.. Motiválni az embereket, hogy használja a szerzett tapasztalatokat, ismereteket az IOA produktív, az előmozdításában az olimpiai eszmények saját országukban. 5.. Szolgálni és elősegíti az eszméket és elveket az Olimpiai Mozgalom. 6.. Hogy működjenek együtt, és segíti a nemzeti olimpiai akadémiák és más intézmények szentelt olimpiai oktatás. 7.. Hogy tovább vizsgálja, és növelik az olimpiai eszme az emberiség számára.

Helyszínek

  • Athens

    52, Dimitrios Vikelas Avenue, 152 33, Athens

  • Diethnis Olimpiaki Akadimia

    Diethnis Olimpiaki Akadimia, Görögország

    Kérdések