Keystone logo
University of Rijeka Department of Mathematics

University of Rijeka Department of Mathematics

University of Rijeka Department of Mathematics

Bevezetés

Rólunk

A Rijekai Matematika Tanszéket 1960 -ban alapították az Oktatástudományi Kar (1998 óta a Filozófiai Kar) tanszékeként, amely 1973 -ban a Rijekai Egyetem négy alapító karának egyikévé vált.

A Matematika Tanszéket, mint külön intézményt és modern egyetemi tanszéket, 2008. április 1 -jén hozták létre az egyetemi tanszékek létrehozásáról szóló határozat alapján, amelyet a Rijekai Egyetem szenátusa 2007. december 17 -én elfogadott. A Matematika Tanszék a Bölcsészettudományi és Társadalomtudományi Kar volt alkalmazottaival együtt hajlamos másokat összegyűjteni matematikusok Egyetemi alkotók a Rijekai Egyetemről. Ezáltal az első ciklus matematikai tanulmányi programja, valamint a második ciklus matematikai és számítástechnikai képzési programja a Rijekai Egyetem tanulmányaivá válik, amelyeket a Matematika Tanszék szervez és vezet.

Az egyetemi campus új épületében található, sok irodával, tantermekkel és laboratóriumi terekkel, jól felszerelt számítógéppel és egyéb eszközökkel. 29 kutató, professzor és asszisztens van, akik három kutatócsoportot alkotnak: az algebra- és számelméleti csoportot, a diszkrét matematikacsoportot és a matematikai elemző csoportot.

128667_photo-of-woman-using-laptop-3194518.jpg

A Matematika Tanszék küldetése és jövőképe

A matematika tanszék küldetése a tudományos és szakmai munka fejlesztése a matematika területén, valamint a fiumei matematika emberi erőforrásai iránti aggodalom. A Matematika Tanszék szervezi és vezeti a matematika tanulmányait, és részt vesz az Egyetem többi tagozatának tanulmányi programjainak megszervezésében és lebonyolításában. A Matematika Tanszék hozzájárul az egyetem és a társadalom fejlődéséhez, miközben törekszik a nemzeti és nemzetközileg elismert kiválóságra a kutatási és oktatási tevékenységekben.

A Matematika Tanszék víziója a nemzetközileg elismert és elfogadott tudományos és oktatási intézményként való stratégiai pozicionálás, valamint a horvát és európai felsőoktatási és kutatási terület aktív összetevője, amely nemzetközileg elismert minőségi és képes szakembereket oktat, valamint nemzetközileg elismert kutatás.

Helyszínek

  • Rijeka

    Ulica Radmile Matejčić 2, Rijeka, , Rijeka

Kérdések