Keystone logo
University Of Rijeka - Faculty of Economics and Business

University Of Rijeka - Faculty of Economics and Business

University Of Rijeka - Faculty of Economics and Business

Bevezetés

A karról

A fiumei Közgazdasági és Üzleti Kar 1961 közepén alakult. Az 1961. november 1-jén kezdődő első előadásokkal a Kar elsősorban a horvát Tengermellék és Isztriai régió gazdasági fejlődésének elősegítése érdekében nevel gazdasági szakembereket. 2001-ben a Kar új címre, Fiume, I. Filipovića 4. címre költözött.

A 2005/2006-os tanévtől a Rijekai Egyetem Közgazdaságtudományi és Üzleti Kara (EFRI) a Bolognai Nyilatkozatnak megfelelő egyetemi képzési programokat folytat a közgazdasági és vállalkozásgazdaságtani képzési programokra vonatkozóan. A képzési programok fejlesztésének elősegítése során a Kar egy nemzetközileg is elismert 3 + 2 + 3 modellt fogadott el, így a hároméves egyetemi alapképzési program befejezése után a hallgatók (üzleti) közgazdaságtan alapképzési fokozatot szereznek. ezt követi a kétéves posztgraduális képzés, majd a diploma megszerzése után a hallgatók mester fokozatot kapnak. Ezután a hároméves posztgraduális doktori tanulmányok elvégzése a Ph.D tudományos cím megszerzéséhez vezet.

A külföldi egyetemek nagy száma, amelyekkel a Kar különböző területeken együttműködési megállapodást kötött, az oktatási folyamatban részt vevő vendégprofesszorok száma, valamint a külföldi egyetemeken tartózkodó kari oktatók száma, valamint a beérkező, ill. A mobilitási programokon belül kiutazó hallgatók a Közgazdaságtudományi és Vállalkozástudományi Kar nemzetközi felsőoktatási és kutatási területen való részvételének jelenlegi mértékét mutatják.

Akkreditáció

Nem vagyunk akkreditálva az AACSB-vel, de ennek az egyesületnek a tagjai vagyunk, és folyamatban van a jelentkezés.Alapképzésünket azonban az EFMD és a Ph.D. akkreditálta. a program az EDAMBA által akkreditált:Akkreditációk és tagságok | University Of Rijeka - Faculty of Economics and Business .

Küldetés

A nemzetközi üzleti és tudományos környezetben, a közösséggel együttműködve, vállalkozói orientált és társadalmilag felelős vezetők, menedzserek és kutatók képzése és fejlesztése révén hozzájárulunk a társadalom és a tudomány fejlődéséhez.

Látomás

Integráció az európai felsőoktatási és európai kutatási térségbe, a gazdaság fejlesztésének elsöprő támogatásával együtt. Az integráció a tanulmányi programok versenyképességén, a hallgatói cserén, az oktatói és adminisztratív személyzeten, valamint a közös nemzetközi tanulmányi és kutatási projekteken keresztül érhető tetten. A gazdaság hitelezése a gazdaság számára hasznos oktatási programok kidolgozásával, közös, kölcsönösen előnyös kutatási projektekkel, valamint a hallgatói kapacitás széles körű bevonásával valósul meg. A Kar keresett és megbízható felsőoktatási intézményként, a gazdaság partnereként, valamint más hazai és nemzetközi tudományos és oktatási intézményekkel, hallgatókkal partnere lesz. A Kar olyan intézmény, amely folyamatosan fejleszti és bővíti tanulmányi programjait, kutatásait és létszámát.

Helyszínek

Helyszínek
  • Rijeka

    Ivana Filipovića 4 51000 Rijeka Croatia, , Rijeka

    Kérdések