Keystone logo
University of Science and Technology of Hanoi (USTH)

University of Science and Technology of Hanoi (USTH)

University of Science and Technology of Hanoi (USTH)

Bevezetés

A Hanoi Tudományos és Technológiai Egyetem (USTH, más néven Vietnam - Francia Egyetem) egy állami egyetem, amelyet 2009 -ben hoztak létre a Vietnam és Franciaország közötti kormányközi megállapodás keretében azzal a céllal, hogy az egyik legkiválóbb, kutatásorientált egyetem legyen. nemzetközi szabvány Vietnamban.

Az USTH a vietnami Tudományos és Technológiai Akadémia (VAST), az ország vezető kutatóintézete alá tartozik; szintén erősen támogatja a több mint 40 francia vezető egyetem és kutatóintézet konzorciuma a képzés és kutatás területén. Az USTH büszke arra, hogy Vietnam és Franciaország együttműködésének szimbóluma az oktatásban és a kutatásban.

Oktatásunk

Az USTH Ázsia vezető egyeteme a diploma bolognai folyamatát követően, amelyet több mint 45 európai országban széles körben alkalmaznak. Ennek megfelelően a képzés időtartama a Bachelor, a Master és a Doktori programokban 3, 2 és 3 év.

A bolognai folyamatot 45 európai ország szinte minden egyetemén alkalmazzák


A USTH Bachelor képzési programjait a Franciaországi Kutatási és Felsőoktatási Értékelési Magas Tanács ( HCERES ) - a legrangosabb oktatási minősítési akkreditáló szervezet Franciaországban és Európában - elismerte és akkreditálta. Ezenkívül az egyetem együttműködik a rangos franciaországi egyetemekkel és kutatóintézetekkel a mesterképzések közös odaítélésében.

Az USTH nemzetközi színvonalú képzési környezetet biztosít, amelynek fő nyelve az angol, és elkötelezett és tapasztalt oktatói csapat a képzésben és a kutatásban Vietnamban és a világon. Az egyetem célja a hallgatók átfogó képzése kiterjedt kutatási és kutatási tevékenységek révén, ösztönözve az autonómiát, a kritikus kreatív gondolkodást; környezet létrehozása a tudomány iránti szenvedély ápolására és fejlesztésére. A hallgatók elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el a modern laboratóriumokban tartott gyakorlatokon, a kutatási projektekben való részvétel lehetőségein az oktatókkal, valamint kirándulásokon vállalkozásokban és manufaktúrákban stb.

Az USTH képzési programjának egyedülálló jellemzője, hogy a diákokat bemutatják és támogatják, hogy 3-6 hónap külföldi szakmai gyakorlatokat találjanak. Az USTH hallgatóinak átlagosan 70% -ának volt lehetősége gyakornoki gyakorlatot végezni Franciaország és számos más, Európában és Ázsiában fejlett tudományt és technológiát képviselő országok egyetemein és kutatóintézeteiben, például Németországban, Finnországban, Olaszországban, Japánban, Dél -Koreában, Tajvanon, stb.

Kutatásunk

Az USTH célja, hogy világszínvonalú kutatóegyetemmé váljon, olyan kutatási projektekkel, amelyek hosszú távú tudományos értékekkel rendelkeznek, és jól alkalmazhatók a társadalmi-gazdasági fejlődésben. Az Egyetem jelenlegi fő kutatási területei közé tartozik a mesterséges intelligencia, az adattudomány és a gépi tanulás; alkalmazott biotechnológia az intelligens mezőgazdaságban; egészségügyi ellátás, fejlett anyagok; újrahasznosított energia; távérzékelés; környezet; az éghajlatváltozás és a fenntartható fejlődés elleni küzdelem.

Az irányító testület, a VAST, a vietnami francia nagykövetség, a több mint 40 francia egyetem és kutatóintézet konzorciumának, a Francia Fejlesztési Kutatóintézetnek (IRD) és a vietnami kormány beruházásának erős támogatásával felépített 6 nemzetközi közös laboratóriumot és sok tehetséges fiatal kutatócsoportot, amelyek számos kiváló és tapasztalt tudós részvételét hozták létre egyetemeken, vietnami, francia és számos más országban.

2019 decemberéig az USTH 251 tudományos publikációt tartott rangos nemzetközi magazinokban az SCI, SCI-E listáján. Átlagosan: 1 cikk az SCI & SCI-E listájában / 1 előadó / 1 év. 2017 és 2019 között három egymást követő évben az USTH az egyetemek és kutatóintézetek top 10 természetindexében szerepelt, magas színvonalú nemzetközi publikációkkal Vietnamban.

Küldetés és jövőkép

Küldetés

Az USTH küldetése, hogy kiváló minőségű humán erőforrásokat képezzen a tudomány és a technológia területén, a kutatás fejlesztése, a technológiaátadás előmozdítása és a vietnami társadalmi-gazdasági fejlődés igényeinek kielégítése érdekében. Ugyanakkor az USTH folyamatosan képzésre és kutatásra törekszik annak érdekében, hogy kiváló kutatóegyetem legyen Vietnamban és a régióban.

Látomás

 • Kiváló egyetemmé válni, vietnami és nemzetközi diákokat vonzani fejlett képzési programokkal, kielégíteni a társadalmi fejlődés igényeit, szorosan kombinálva a tudományos kutatási tevékenységekkel; a legideálisabb tudományos környezet kialakítása a tudományt szerető fiatal generáció számára; kedvező feltételeket teremteni a diákok számára az átfogó fejlődéshez, ezáltal sok sikert elérve jövőbeli pályájukon.
 • Vietnámi oktatás, tudomány és technológia fejlődésének elősegítő tényezőjeként szorosabbra fűzi és elmélyíti a kapcsolatokat a francia partnerekkel; továbbá pozitív hatást gyakorol az ország tudományos kutatási tevékenységére, és nemzetközi szintű egyetemmé kíván válni.

Campus jellemzői

Jelenlegi létesítmények

Jelenleg az egyetem campusa az A21 épületben található a VAST campusán belül, a Hoang Quoc Viet utca 18. szám alatt, Cau Giay, Ha Noi, teljes területe 8100 m2. Az Egyetem jelenleg 35 tanteremmel rendelkezik 2550 m2 alapterülettel, 06 nemzetközi közös laboratóriummal 1425 m2 területtel, 20 laboratóriummal 1120 m2 területtel, egy 200 m2-es könyvtárral több ezer fővel. könyvek és folyóiratok. Ezenkívül az egyetem a VAST alá tartozó speciális intézetek modern kutatólaboratóriumait is használja oktatási és kutatási célokra.

Az új campus Hoa Lacban

2011. november 10-én a kormány megtárgyalta és aláírta az egyetem megépítésére vonatkozó 190 millió USD összértékű hitelmegállapodást az Ázsiai Fejlesztési Bankkal (ADB), beleértve az egyetem 65 hektáros Hoa Lac Hi-ben történő felépítésének építési projektjét. - Tech Park.

A miniszterelnök 2018 októberében 1434 / QD-TTg határozatot adott ki, amely jóváhagyta a Hoa Lac Hi-Tech Parkban az USTH építési projekt politikájának módosítását ADB-hitelekkel, ezáltal 5 évvel meghosszabbította a projekt megvalósítási idejét.

Az USTH új campusa a Hoa Lac Hi-Tech Parkban nemzetközi színvonalú tantermeket és laboratóriumokat foglal magában, amelyek oktatók, kutatók és hallgatók tanulási és tudományos kutatási tevékenységét szolgálják. Ugyanakkor a jövőben várhatóan a képzés, a kutatás és a technológiatranszfer egyik rangos központjává válik Vietnamban. A projekt várhatóan 2023-ra fejeződik be.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  ÖsszegJelentkezési határidő
  USTH'S SCHOLARSHIP 20211,700 USDSeptember 30, 2022

  Tanulói beszámolók

  Helyszínek

  • Hanoi

   18 Hoang Quoc Viet, Cau Giay, , Hanoi

   Kérdések