Keystone logo
University of Skövde

University of Skövde

University of Skövde

Bevezetés

Modern és barátságos egyetem vagyunk, első osztályú oktatással és nemzetközileg is versenyképes kutatással, ahol a legnagyobb eredményekre törekszünk.

1977-es megalakulása óta a kiválóságra törekszünk. Minden döntés, minden eredmény abból fakadt, hogy olyan kiváló és jól ismert oktatásokat és kutatási szakirányokat hoztak létre, amelyek a valóságot megváltoztatják.

University of Skövde","author_url":"","source":""}" alt="184785__HOR9629-2.jpg" />

184785__HOR9629-2.jpg

Oktatás

Modern és barátságos egyetem vagyunk, első osztályú oktatással és nemzetközileg is versenyképes kutatással, ahol a legnagyobb eredményekre törekszünk. A University of Skövde posztgraduális tanulmányok és nemzetközi mesterképzések széles skáláját kínálja angol nyelven, valamint három alapképzési programot.

Kutatás a változásért

A University of Skövde kutatói hozzá kívánnak járulni a változásokhoz. Ezért kutatásainkat közösségünkkel szoros együttműködésben végezzük. Ezen túlmenően a kutatásnak egyértelmű kapcsolata van az egyetemi oktatással.

Célunk, hogy az egyetem kutatása helyi, országos és nemzetközi szinten is változást hozzon. A külső forrásból nyert kutatások aránya 66% (2019), fő közreműködőink a KK-stiftelsen (A Tudás Alapítvány), az EU, a Västra Götaland régió és magáncégek.

A University of Skövde öt kutatási területtel rendelkezik. Ezek közül három a rendszerbiológia, az informatika és a virtuális tervezés. Ez a három képezi az INFINIT alapját. A Digitalizáció a Fenntartható Fejlődésért egyetem közös témáját mindig a lehető legnagyobb mértékben integrálni kell minden kutatási projektbe és környezetbe.

Belépők

Bachelor követelmények

Általános belépési követelmények

Az alapképzés általános felvételi feltételeinek teljesítéséhez a következőket kell tennie:

  • sikeresen befejezte felső középiskolai (középiskolai) tanulmányait (16 év után), és
  • képes bizonyítani angol nyelvtudását. A svédországi alapképzésbe való belépés feltétele az angol 6 felső középfokú svéd kurzus megfelelője. További információért lásd az Angol nyelvi követelmények című részt.
  • Azon tanulók számára, akik 2009. december 31. után kapták meg az utolsó iskolai osztályzatukat, további matematikai követelmény vonatkozik. A hallgatónak sikeresen teljesítenie kell a matematika 1a, 1b vagy 1c svéd kurzusainak megfelelő matematikai kurzusokat.

Mester követelményei

Általános belépési követelmények

A mesterszintű (második ciklusú vagy posztgraduális) tanulmányok általános felvételi követelményeinek teljesítéséhez egy nemzetközileg elismert egyetemen (a svéd kandidatexamennek megfelelő) Bachelor fokozatot kell megszereznie.

Mi az a jelöltexamen?

A svéd kandidatexamen az a diploma, amelyet a bachelor szintű tanulmányok befejezése után kapnak. A külföldi képesítéssel rendelkező pályázóknak a svéd alapképzési diplomával (kandidatexamen) kell megfelelniük ahhoz, hogy jogosultak legyenek a mesterképzésre (második ciklus).

Angol nyelvi követelmények

Bachelor szint

Az alapképzési kurzusok és programok esetében az angol tanulmányok általános felvételi követelménye megegyezik a svéd felső középfokú angol 6-os kurzussal.

Mesterszint

A legtöbb mesterszintű képzés és program esetében a követelmény a svéd felső középfokú angol 6-os kurzus megfelelője is.

Ösztöndíjak és finanszírozás

Számos ösztöndíj áll rendelkezésre azon szakképzett hallgatók számára, akik az egyetem nemzetközi mesterképzésében vesznek részt, és tandíjat kötelesek fizetni.

1. Skövdei Egyetem mesterképzési ösztöndíjai

A Skövdei Egyetem egyes, a Svéd Felsőoktatási Tanács (UHR) által finanszírozott ösztöndíjakat ad olyan hallgatóknak, akiknek tandíjat kell fizetniük egyetemünk mesterképzésében. Tekintse meg nemzetközi programjainkat.

Az ösztöndíjak részleges tandíjmentességet jelentenek (a tandíj 50%-a). További információ a Skövdei Egyetem mesterképzési ösztöndíjairól és link a pályázathoz.

2. Egyéb típusú ösztöndíjak, ösztöndíjak és kölcsönök nemzetközi hallgatóknak

1. A Svéd Intézet (SISGP) által felajánlott ösztöndíjak

A Svéd Intézet (SI) számos ösztöndíjat kínál a Svédországba érkező mesterképzésben részt vevő hallgatók számára. A SISS-ösztöndíjak fedezik a megélhetési költségeket és a tandíjat is. Az SI ösztöndíjaival kapcsolatos további információkért forduljon közvetlenül a Svéd Intézethez.

Svéd Intézet ösztöndíjai globális szakembereknek (SISGP)

2. Erasmus+ mesterképzési kölcsönök

Az Erasmus+ Master Degree Loans EU által garantált hitelek, kedvező visszafizetési feltételekkel. Céljuk, hogy segítsenek bizonyos Erasmus+ programországokból származó leendő hallgatóknak finanszírozni mesterképzésüket egy másik Erasmus+ programországban. A program célja, hogy a posztgraduális hallgatók számára pénzügyi támogatást nyújtson külföldi mesterképzésükhöz.

3. Ösztöndíjak cserediákoknak az EU-ból, az EGT-ből és Svájcból

Ha Ön cserediák, kérjük, vegye fel a kapcsolatot otthoni egyetemével, hogy tájékozódjon arról, hogy milyen ösztöndíjakat biztosítanak.

A Skövdei Egyetem az Erasmus+ program része, ami azt jelenti, hogy ha a Skövdei Egyetem kétoldalú Erasmus+ megállapodást kötött az Ön otthoni intézményével, akkor esetleg Erasmus+ ösztöndíjjal tanulhat itt.

Javasoljuk, hogy használja ezt a lehetőséget, mivel az Erasmus+ ösztöndíjak gyakran nagyon nagyvonalúak.

4. Egyéb ösztöndíjak

A Study in Sweden webhely információkat nyújt a világ különböző szervezetei és alapítványai által kínált ösztöndíjakkal kapcsolatban.

3. Ösztöndíjak alapképzésben részt vevő hallgatók számára

Sajnos a Skövdei Egyetemen nincs ösztöndíj vagy részleges tandíjmentesség a tandíj fizetésére kötelezett alapképzésben részt vevő hallgatók számára. Kérjük, ellenőrizze az ösztöndíj lehetőségeket az Ön országában, vagy a világ különböző szervezetei által kínált ösztöndíjakat (lásd a fenti 2.4-et).

4. Ösztöndíjak és ösztöndíjak a jelenleg a Skövdei Egyetemen tanuló hallgatók számára

1. Erasmus+ szakmai gyakorlat

Az Erasmus+ a jelenleg a Skövdei Egyetemen alap- és mesterképzésben regisztrált hallgatók, valamint doktorjelöltek külföldi szakmai gyakorlatait (munkahelyi gyakorlat, szakmai gyakorlat stb.) támogatja. Ezek a lehetőségek a friss diplomások előtt is nyitva állnak.

2. Egyéb ösztöndíjak

Számos ösztöndíj és szakdolgozatverseny létezik, amelyekre a hallgatók pályázhatnak, vagy amelyeken részt vehetnek. Egyesek a Skövdei Egyetem hallgatóira korlátozódnak, mások pedig más jelentkezők számára is nyitva állnak. A Skövdei Egyetemre korlátozódó ösztöndíjakat a Hallgatói Portálon keresztül hirdetik meg.

Helyszínek

  • Norrmalm

    Högskolevägen,1, 541 28, Norrmalm

Kérdések