Keystone logo
University of Skövde Bioinformatikus mester
University of Skövde

Bioinformatikus mester

Norrmalm, Svédország

1 Years

Angol

Teljes idő

15 Aug 2024

15 Jan 2025

SEK 135 000 / per year *

Az egyetemen

* részletfizetési terv: 67.500 SEK minden félév előtt

Bevezetés

Szeretnél részt venni a holnap egészségügyének és orvostudományának fejlesztésében? A több tudományágat átfogó bioinformatikai mesterképzés a biológiát ötvözi a számítástechnika területéről származó informatikai eszközökkel. Lehetősége lesz nagy biológiai adathalmazok feldolgozására, rendszerezésére és elemzésére, amelyek lehetővé teszik, hogy hozzájáruljon (például) a betegség progressziójának és a betegek orvosi kezelésekre adott reakcióinak megértéséhez.

A Programról

Ennek a tanulmányi programnak az a célja, hogy egy sor speciális készséget biztosítson a bioinformatika területén. Fejleszti képességét a független problémamegoldásra, tervezésre, elemzések lefolytatására, valamint az eredmények egybevetésére, feldolgozására és kritikai értékelésére. A bioinformatika területén olyan kurzusokat fog tanulni, amelyek olyan témákra összpontosítanak, mint a bioinformatikai algoritmusok, programozás, nagyszabású adatelemzés, valamint bioinformatikai kutatás és fejlesztés. Ön is végre egy diploma projekt területén a bioinformatika. Tanulmányai ötvözik az előadásokat a laboratóriumi munkával informatikai környezetben. Megismerheti a kutatási projektekből és biológiai kísérletekből származó adatok összevetésére és elemzésére szolgáló különböző számítógépes eszközöket, valamint (pl.) DNS-szekvenciák és génexpressziós adatok elemzésének különböző módszereit.

Alkotó kurzusok a tanulmányi programban

Ez egy egyéves tanulmányi program, és az első félév négy kurzusból áll. Az első két kurzus a Bioinformatika fogalmai és módszerei, valamint a Bioinformatikai elemzés Perl-lel. Ezek a kurzusok széleskörű bevezetést nyújtanak a témába, valamint a programozás és az algoritmusok fejlesztésének alapjait. Ezeket követi a Bioinformatical Analysis with R és a The Bioinformatical Research Process. A Bioinformatical Analysis with R bevezeti az R programozási nyelvet és a nagyszabású biológiai adatok statisztikai elemzését. A bioinformatikai kutatási folyamat szemináriumok sorozatát foglalja magában, amelyek betekintést nyújtanak a releváns kutatásokba. Ez egyben a diplomaprojekt előkészítő kurzusa is. A második félévet a diplomaprojektnek szentelik, amelyben egy releváns kutatási problémát fog megfogalmazni és azzal dolgozni.

További tanulási lehetőségek

A tanulmányi program sikeres befejezése után folytathatja a bioinformatikai kutatási programot.

Kutatás ezen a területen

A bioinformatika területén végzett kutatások gyorsan haladnak. Ez felosztható új bioinformatikai eszközök fejlesztésére és biológiai adatok elemzésére szolgáló eszközök alkalmazására. A(z) University of Skövde kutatócsoportja számára jelenleg a legfontosabb kutatási terület a biomarkerek azonosítása. A csoport bioinformatikai vizsgálatokat végez az őssejt-differenciáció területén.

Belépők

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések