Keystone logo
University of Trento

University of Trento

University of Trento

Bevezetés

A University of Trento -t 1962-ben alapították, és mindig is az volt a célja, hogy szövetséget és kölcsönös hatékonyságot építsen ki olasz és külföldi intézményekkel és szervezetekkel. 1982-ben az Egyetem (addig magán) nyilvánossá vált, az önkormányzatot garantáló statútum.

A 2009-ben a kormány és Trento Autonóm Tartomány (a Bolzanóival és a Regionális Hatósággal együtt) aláírt milánói megállapodás a pénzügyi szabályozásra vonatkozó különleges autonómiastatútum módosításáról új felhatalmazást adott a tartománynak az egyetem felett. Ez egy újabb lépés az egyetem fejlődésében, és garantálja a pénzügyi források megfelelő elosztását és megfelelőségét.

Több mint 16 000 hallgató, mintegy 600 professzor és kutató, valamint ugyanennyi műszaki és adminisztratív alkalmazott: ezek a számok azt jelzik, hogy az egyetem ideális környezetet tud biztosítani a tanuláshoz és a kutatáshoz.

A fő okok, amiért érdemes az UniTrentót választani

Nemzetközi tanulmányi programok

Az egyetem angol nyelvű doktori programokat, mesterképzéseket és fokozatot kínál. Számos kurzust más olaszországi vagy külföldi egyetemekkel, valamint szakmai szövetségekkel együttműködve szerveznek.

A tanítás minősége

A nemzeti és nemzetközi osztályozások szerint a(z University of Trento a legjobb olasz egyetemek közé tartozik. A hagyományos előadások mellett sok a laboratóriumi munka és sok kis szemináriumi csoport. Trento egy közepes méretű egyetem, ahol könnyen találkozhatnak a hallgatók és az oktatók, és folyamatos az eszmecsere a különböző tudományterületekről érkező hallgatók között: egyszóval egy kis egyetem (erényes) dinamizmusa.

Külföldi tanulási lehetőségek

A hallgatók tanulmányaik második évétől választhatnak, hogy külföldön töltenek-e el egy időszakot, nemzetközi mobilitási ösztöndíjban, illetve külföldön tett vizsgákért vagy kutatói munkájukért kreditet kaphatnak.

A University of Trento számos nemzetközi mobilitási programot is kínál:

 • dupla fokos
 • nem európai egyetemekkel kötött kétoldalú megállapodások
 • Erasmus+ nemzetközi hitelmobilitási megállapodások
 • Erasmus+ program

A(z) University of Trento külföldi tanulmányi, kutatási vagy gyakornoki programban részt vevő hallgatói pénzügyi támogatást kapnak a mobilitási költségek fedezésére.

Nemzetközinek lenni egyben azt is jelenti, hogy multikulturális környezetet tudunk kínálni. Trento ezt nagyon jól teszi, mert külföldről vonzza a kutatókat és a tehetséges fiatalokat. A városközponttól néhány száz méterre található „San Bartolameo” és „Sanbapolis” rezidenciájában több mint 800 diák él 60 különböző nemzetiségből.

Pénzügyi juttatások és érdemdíjak

A University of Trento -nál a tanulás iránti elkötelezettség kifizetődik.

A legérdemesebb diákok jutalmazása érdekében 2005-ben megalakult a Collegio Bernardo Clesio. A Trento központjában, egy történelmi épületben található Collegio mintegy száz diáknak ad ingyenes szállást, és tanulmányi találkozókat szervez professzorokkal, kutatókkal és a társadalom vezető tagjaival.

Évente körülbelül 30 helyet hirdetnek meg, amelyeket a jelentkezők tanterve és vizsgái alapján kiválasztási eljárás után osztanak ki. Jelentkezhetnek azok a leendő hallgatók, akik valamelyik szakra, másodciklusú képzésre vagy egyciklusú képzésre kívánnak beiratkozni.

Az életminőség Trentoban

A Római La Sapienza Egyetem által az Italia Oggi számára készített „Életminőség 2014” felmérésének legutóbbi kiadása szerint a Trento a negyedik egymást követő évben az első helyen áll.

Az Il Sole 24 ore (az olasz nemzeti üzleti napilap) szerint Trento a legmagasabb életminőségű város Olaszországban. 100 000 lakosával ember- és diákközpontú város, rendkívüli természeti és kulturális környezetben:

Az IEEE Institute of Electrical and Electronics Engineers szerint Trento okos város. Trentót a világ másik 9 városával együtt választották ki, hogy részt vegyenek az „IEEE Smart Cities Initiative” elnevezésű kezdeményezésben: egy olyan projektben, amelynek célja a polgárok életminőségének javítása és a helyi fenntartható fejlődés előmozdítása. Ahhoz, hogy okos várossá váljanak, a jelölt városoknak már el kell kezdeni egy társadalmi, kulturális és technológiai innovációs fejlesztést, ahol információkat és tudást állítanak elő, osztanak meg és használják fel a kollektív jólét és életminőség javítására.

Az egyetemi szolgáltatások karnyújtásnyira vannak

A University of Trento rengeteget kínál: könyvtárakat, tanulótereket (éjfélig nyitva), laboratóriumokat, számítógépes tantermeket, nyelvi központot és három sportközpontot.

Trentóban tanulni nem csak tanulást jelent. Az „Opera Universitaria” és az UNITrento Sport jóvoltából Trento sokkal többet kínál: ösztöndíjakat, adómentességet, kedvezményes szállást a csarnokokban és apartmanokban, kerékpárkölcsönt, koncerteket, mozikat, tematikus rendezvényeket, fitnesz tanfolyamokat, sportközpontokat és „facoltiadi” (egy minden évben megrendezésre kerülő sportesemény, amelyen az egyetemen mindenki részt vesz, beleértve a hallgatókat, a tanárokat és a műszaki-adminisztratív személyzetet).

Az UniTrentoApp (olasz nyelven) lehetővé teszi a hallgatók számára az összes egyetemi online szolgáltatás elérését: megtekinthetik hallgatói nyilvántartásukat, megtekinthetik a kar elérhetőségeit, megtekinthetik az órarendeket, elolvashatják az egyetemi híreket, ellenőrizhetik az ebédkártyájuk egyenlegét, és ingyenes tantermeket kereshetnek.

Sportolási lehetőségek

Trentóban a sport nem csak a tanulás és a munka szabadsága. Az egyetem a sporttevékenységre koncentrált, hogy segítse a hallgatókat és a kutatókat a tanulás és a sport egyensúlyának megteremtésében, és létrehozta az UNITrento Sport sporthálózatot. Az UniTrento Sporton belül különböző programokat dolgoztak ki, hogy megfeleljenek a sportoló diákok különféle igényeinek:

A TOPsport, egy egyedülálló olaszországi program a magas szintű sportolóknak szól, és célja a versenyképesség és az edzés ötvözése, köszönhetően az oktatók támogatásának, a vizsgaidőpontok egyeztetésének, az elmulasztott órák pótlásának és egyéb előnyöknek köszönhetően. .

Az UNI.Team egy olyan program, amely a CUS-Trento – az Egyetemi Sportközpont tagjaként versenyezõ diákoknak/sportolóknak nyújt támogatást. A juttatások között szerepel a támogatott szállás, speciális edzési gyakorlati kedvezmény, sportoktatói támogatás, sportfelszerelés.

Helyszínek

 • Rovereto

  Rovereto, Olaszország

  • Trento

   Trento, Olaszország

   • Bolzano

    Bolzano, Olaszország

    • Innsbruck

     Innsbruck, Ausztria

     Kérdések