Mester agrár-élelmiszeripari innovációs menedzsmentből
University of Trento
Kulcs információ
Campus helye
Trento, Olaszország
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 4 500 / per year *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Oct 2024
* EU: 340 € - 3.400 €, jövedelem/érdem alapján. EU-n kívül: 1.000 € – 4.500 €, érdem alapján
Bevezetés
Az agrár-élelmiszeripari innovációs menedzsment mesterképzési program célja, hogy megfeleljen a végzős hallgatók szakmai és tudományos ismeretei iránti igényének az agrár-élelmiszeripari innováció menedzsment, a termékfejlesztés és a minőségirányítási rendszerek javítása terén . Ezek a COVID-19 utáni vészhelyzetben a gazdasági fellendülés döntő motorjai lesznek.
A diploma célja agrár-élelmiszeripari innovációs menedzserek képzése és fejlesztése, akik képesek lesznek előmozdítani az innovációt az agrár-élelmiszeriparban, ösztönözni az új üzleti kezdeményezések kidolgozását és támogatni a pozitív változásokat az ellátási lánc szintjén. Ezek az intézkedések az agrár-élelmiszeripari innovációs menedzser tevékenységi területére vonatkozó specialitások és kiváló minőségű termékek növelésére és értéknövelésére irányulnak, valamint elősegítik a fenntarthatóbb agrár-élelmiszer-termelési rendszerekre való átállást.
Ez a rendkívül interdiszciplináris diploma olyan képzési programot kínál, amelynek célja, hogy ösztönözze az innovatív megoldásokat a mezőgazdasági élelmiszer-ellátási láncokban, az elsődleges termeléstől a feldolgozásig és a kereskedelmi forgalomba hozatalig. A diploma emellett ismereteket és megértést biztosít az élelmiszerkultúra fejlődéséről és az agrár-élelmiszerpiaci trendekről.
program áttekintés
Az agrár-élelmiszeripari innovációs menedzsment mesterképzési kurzus a(z University of Trento és az Edmund Mach Alapítvány együttműködésének eredménye, és a San Michele all'Adige kampuszon található : egy olyan központban, amely olyan infrastruktúrákkal és technológiákkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik az elméleti és alkalmazott tudás.
A tantermeken kívül található itt egy számítógépes tanulószoba, két biológia és kémia tevékenységre teljesen felszerelt oktatólaboratórium , kísérleti üvegházak, több agrár-élelmiszeripari termékek elemzésére és élelmiszer-feldolgozásra felszerelt laboratórium, oktatási pince, tanya. a terepi oktatási tevékenységekhez használt speciális területekkel.
Trento tartomány egy olyan terület, amelyet a kutatás, a termelés és a promóció közötti erős szinergia jellemez. Ez ideális környezetet teremt egy olyan képzési programhoz, amelynek célja, hogy a hallgatókat közelebb hozza a munkaerőpiachoz.
A képzési program irányító bizottsága a képzési koordinátorból, a Központ Tanácsa által kijelölt oktatókból, egy hallgatói képviselőből, egy adminisztrációs vezetőből, valamint a Központ C3A Tanácsa által jelölt 15 tudományos és szakmai szakértőből áll.
Képtár
Belépők
Tanterv
Első év
- Rövid ciklusú tenyésztés és innovatív technikák a termékminőség javítására (6 kredit)
- Mezőgazdasági termelésben alkalmazott növényélettan (6 kredit)
- Javulás a növénytermesztésben (12 kredit)
- Biopeszticidek és innovatív növényvédelmi technikák (6 kredit)
- Élelmiszer-előállítás és -feldolgozás: az élelmiszerek fizikai jellemzői és kémiai tulajdonságai (12 kredit)
- Agrár-élelmiszeripari marketing elemzés és technikák (6 kredit)
- Agrár-élelmiszerjog: Bevezető fogalmak és az innováció szabályozása az agrár-élelmiszerjogban (6 kredit)
- Innovatív üzemek és automatizálás a mezőgazdasági élelmiszer-termeléshez és -átalakításhoz (6 kredit)
Második év
- Agrár-élelmiszeripari termékek érzékszervi minősége és fogyasztói preferencia (6 kredit)
- Módszerek az agrár-élelmiszeripari termékek nyomon követhetőségére, védelmére és eredetiségének kimutatására (6 kredit)
- A környezet és a mezőgazdasági élelmiszerek mikrobiomája (6 kredit)
- Kísérleti tervezési és mintavételi tervek, statisztikai vizsgálatok és programozás az agrár-élelmiszeripari és környezetvédelmi adatok elemzéséhez (4 kredit)
- Módszerek az innovációs folyamat menedzselésére és megvalósítására a Vállalatban, a Vállalkozásban és az Innovatív Startupokban (4 kredit)
Választható kurzusok
- Öko-fenntartható módszerek az invazív idegen fajok megelőzésére és kezelésére
- A mezőgazdasági és egészségügyi jelentőségű ektoparaziták ökológiája és epidemiológiája idegen fajokra és zoonózisos élőlényekre vonatkozóan
- Innovatív és fenntartható technikák kisebb és különleges növényekhez az Alpokban
- Fenntartható vidéki területhasználat és tájtervezés
- Vízkészlet-gazdálkodási módszerek
- A szárazföldi ökoszisztémák fenntartható kezelése a globális változásokról és az antropikus változásokról
- Turisztikai Desztináció Menedzsment
- Fogyasztói kereslet és új trendek a fogyasztásban és az étrendben
- Az élelmiszerek táplálkozási és táplálkozástani jellemzői és a tápanyagok szerepe az étrendben
- Új élelmiszer-előállítási és -feldolgozási módszerek (sejtkultúrák, rovarok, texturált növényi fehérjék)
A program szakmai gyakorlattal (2 kredit) és záródolgozattal (20 kredit) zárul.
Efrem Bertini
A program eredménye
A tanulási eredmények célja a tudás megszerzése:
- Biológia, fiziológia, a termelés és a károsító anyagok genetikája és kölcsönhatása az ökoszisztémában
- A növény- és alpesi rövidciklusú állattenyésztés innovatív és fenntartható termelési, megőrzési és átalakítási módszerei, valamint ezek hatása az agrár-élelmiszeripari termékek kémiai-fizikai és érzékszervi minőségi jellemzőire
- Innovatív stratégiák, megoldások és módszerek a mezőgazdasági termelés mennyiségi-minőségi javítására, a biotikus és abiotikus stressz elleni adaptív védekezésre a természeti erőforrások fenntarthatóbb felhasználásával, valamint a környezeti és emberi egészségre gyakorolt hatások csökkentésével.
- Új stratégiák és módszerek az innováció bevezetésére a mezőgazdasági élelmiszer-termelésben és -feldolgozásban
- A fenntartható mezőgazdasági élelmiszer-termelés alapelvei és innovatív megoldások a mezőgazdaság antropikus környezetre gyakorolt hatásának csökkentésére, hangsúlyt fektetve azokra a kockázatokra és lehetőségekre, amelyekkel a vidéki területek találkozhatnak
- Az agrár-élelmiszeripari ágazatban alkalmazott marketing kulcsfontosságú alapelvei, az innovatív termékekre, a nemzeti és nemzetközi piacokra és azok fejlődésére összpontosítva
- Az agrár-élelmiszer-termeléssel és -kereskedelemmel, a technológiai innováció védelmével és előmozdításával kapcsolatos kulcsfontosságú jogelvek, beleértve az etikai elveket is
- Agrár-élelmiszeripari termékek előállítására, tárolására és átalakítására szolgáló gépek és üzemek, tervezési és kiválasztási kritériumok, a leginnovatívabb szempontok figyelembevételével, az érzékelőkkel és automatizálással, vezérlőrendszerekkel és adatelemzéssel kapcsolatban
Tanulmányaik végén a végzett hallgatók képesek lesznek:
- Fejlett technikák és technológiák bevezetésének, a hagyományos és innovatív genetikai fejlesztési eszközök használatának, valamint a fejlett agronómiai gyakorlatok végrehajtásának köszönhetően a növénytermesztés és az állattenyésztés minőségének és fenntarthatóságának javítása, valamint az ellátási láncok versenyképességének növelése. - betakarítás, a biotechnológia és biológiai technikák alkalmazása a termésvédelem és az állatok takarmányozása érdekében az extenzív gazdálkodásban az állatok jólétének javítása érdekében.
- Innovatív és fenntartható termelési folyamatok kidolgozása vagy optimalizálása, beleértve a termeléssel, genetikai fejlesztéssel, védelemmel, mérnöki munkával, mezőgazdasági gazdaságtannal, marketinggel, ipari szabványokkal és szabályozással kapcsolatos szempontokat.
- Tervezze meg, vezesse be, és önállóan menedzselje és tesztelje az innovációt a hagyományos ellátási láncokban, figyelembe véve az új típusú élelmiszerek előállítását is, figyelemmel a piaci keresletre és a fogyasztói preferenciákra.
- Elemzések programozása, tervezése és lebonyolítása, az összegyűjtött adatok feldolgozása fejlett matematikai modellekkel és informatikai eszközökkel; kritikusan értelmezni az eredményeket; a kutatási projekten belül jelentéseket készíteni és kutatási javaslatokat kidolgozni, amelyek célja a mezőgazdasági termelés és annak fenntarthatóságának javítása.
Roberto Bernardinatti
Ösztöndíjak és finanszírozás
Ösztöndíjak külföldön élő, nem uniós állampolgárok számára
A legjobb pontszámot elért jelöltek UniTrento ösztöndíjra jogosultak a rendelkezésre állás függvényében. Azok a hallgatók, akik UniTrento ösztöndíjban részesülnek, szintén elengedik a tandíjat. További részletekért tekintse meg az UniTrento tandíjak és ösztöndíjak weboldalát.
Ösztöndíjak rendszeresen Olaszországban élő uniós polgárok és nem uniós állampolgárok számára
A tandíjról és az ISEE-ről a honlapunkon tájékozódhat. Felhívjuk figyelmét, hogy ha nem kívánja kiszámítani az ISEE indexet (családja pénzügyi helyzetének gazdasági indexe), akkor a maximális összeget kell fizetnie.
Az ISEE kiszámítása után a hallgatók, ha jogosultak, június/júliustól pályázhatnak az Opera Universitaria ösztöndíjra.
UniTrento archívum
Karrierlehetőségek
A kurzus célja az agrár-élelmiszer-ellátási láncok innovációjának tervezésére és menedzselésére szakosodott, magas szintű szakember képzése, különös tekintettel az agronómiai gazdálkodás és tárolás javítására kis- és közepes gazdaságokban, valamint más összefüggésekben, mint pl.
- Növényi és állati termékek előállításával, tárolásával, átalakításával és forgalmazásával foglalkozó cégek
- Szövetkezetek
- Az agrár-élelmiszeripari ágazatban speciális szolgáltatásokat kínáló állami és magánszervezetek
- Állami és magán kutatási és tanácsadó intézmények, országos (minisztériumok, regionális és tartományi osztályok, szakmai szövetségek, Országos Tanúsító Szolgálat, Helyi és Területi Közigazgatási Szolgálat, Környezetvédelmi Ügynökségek, Termelésvédelmi Egyesületek, mezőgazdasági termelés tanúsító testületei stb. .) és a közszférában működő nemzetközi szervezet (Európai Bizottság, EFSA, FAO stb.)
- Nagy kereskedelmi központok és láncok
- Szabadúszó agronómus szakma.
UniTrento archívum