Keystone logo
University of Verona Adattudományi mesterképzés
University of Verona

Adattudományi mesterképzés

Verona, Olaszország

2 Years

Angol

Teljes idő

30 Mar 2024

Oct 2024

EUR 1071 / per year *

Az egyetemen

* 1 071,01 eurótól 3 052,00 euróig az ISEEU-tól függően

Bevezetés

Az adattudomány mesterképzési kurzusa olyan multidiszciplináris ismereteket és készségeket kínál a hallgatónak, amelyek szükségesek a matematikai / informatikai készségek hatékony deklinációjához a nem feltétlenül heterogének és / vagy strukturált adatkészletek elemzésében, és olyan tudományágakhoz kapcsolódó készségeket érhetnek el, mint például a számítástechnika. , mérnöki tudományok, matematika, statisztika, menedzsment, jog, bölcsészet és fizika.

A végzett hallgatók képesek lesznek a Big Data kezelésére és elemzésére szolgáló módszerek és eszközök kidolgozására, előrejelzési és döntéshozatali modellek kidolgozására, valamint a kinyert tudás felhasználásával a stratégiai döntéshozatali folyamatok támogatására különböző alkalmazási területeken.

Minőségbiztosítás

A szak minősége az, hogy milyen mértékben valósítja meg oktatási céljait, és megfelel a kínált oktatási tevékenységek minőségi követelményeinek, amelyeket a hallgatók és a munka világának képviselőinek igényeivel és elvárásaival összhangban határoznak meg.

Ez a program az egyetem minőségbiztosítási irányelveivel összhangban és az e ANVUR nemzeti minőségbiztosítási irányelveken alapuló oktatási minőségbiztosítási rendszert fogadott el, a következő tevékenységek végrehajtásával:

  • időszakos konzultációk a munka világának képviselőivel a kurzusaikon kínált kulturális és szakmai profilok megfelelőségének felmérése érdekében;
  • oktatási tartalom tervezése és erőforrások tervezése;
  • oktatási tevékenységek és oktatási szolgáltatások szervezése;
  • az oktatás hatékonyságának nyomon követése és a tanítás és a szolgáltatások javítását célzó intézkedések tervezése;
  • honlapján teljes körű és naprakész információk biztosítása a programmal kapcsolatban (szakmai szerepkörök, várható tanulási eredmények, tanulási tevékenységek).

A fenti tevékenységek ütemezettek és egymással összefüggenek, a PDCA elvein (Tervezz, Csinálj, Ellenőrizd, Cselekedj) alapulnak.

A minőségbiztosítási rendszerben a hallgatók alapvető szerepet töltenek be: minden hallgató ki tudja venni a részét a szakának minőségbiztosítási csoportjaiban és a kari-hallgatói vegyes bizottságokban, vagy egyszerűbben a hallgatói felmérésben. tanítás, vagy kérdőívek. Ebben az összefüggésben az Egyetem és az Egyetem Minőségbiztosítási Tanácsa rendszeresen elérhetővé tesz a hallgatók számára speciális műhelyeket ("Laboratori di rappresentanza attiva") a hallgatók képviselői számára.

Belépők

Tanterv

Az Iskoláról

Kérdések