Keystone logo
University of Verona Közgazdasági és adatelemzési mesterképzés
University of Verona

Közgazdasági és adatelemzési mesterképzés

Verona, Olaszország

2 Years

Angol

Teljes idő

30 Mar 2024

Oct 2024

EUR 1701 / per year

Az egyetemen

Bevezetés

Végzettség típusaMaster's fokozatok
Időtartam2 év
Részidős tanulmányi lehetőség elérhetőIgen
BelépőkBelépési követelmények tárgya
Fokozat osztályLM-56
ElhelyezkedésVerona
Nyelv

angol

Dupla diploma megszerzésének lehetősége

Universität Würzburg

A teljes egészében angol nyelven oktatott közgazdasági és adatelemzési mesterképzés biztosítja a hallgatók számára a fő elméleti és empirikus eszközöket a gazdasági és adatelemzéshez, amelyek szükségesek egy folyamatosan változó és nyitott nemzetközi gazdasági környezetben. A program arra tanítja a diplomásokat, hogy képesek legyenek kritikusan értelmezni a gazdasági jelenségeket helyi és nemzetközi szinten, és használják a főbb modern empirikus technikákat az üzleti és piacelemzés során.

A hallgatók képesek lesznek fejleszteni ezeket a készségeket egy olyan interdiszciplináris program elvégzése után, amely az első évben a mikroökonómiai elmélet és alkalmazásai, a matematikai és számítási eszközök, a közgazdaságtan és a nemzetközi gazdasági szabályozás, valamint a fejlett adatelemzés alapmoduljait tartalmazza. és menedzsment, valamint ökonometria.

A második évben a következő tantárgyak kerülnek terítékre: makrogazdasági és pénzügyi elemzés, kockázat- és befektetéskezelés, nemzetközi üzletvezetési gyakorlatok, fejlesztés-gazdaságtan, egészség- és környezetgazdaságtan területén hasznos eljárások és modellek, valamint projektértékelés és finanszírozás. A gazdasági problémák elemzése mellett a fejlett statisztikai és ökonometriai elemzés témáira is sor kerül, például az előrejelzés elemzésére és a gépi tanulási módszerek gazdasági alkalmazásaira fókuszálva.

A program magában foglalja a nemzetközi egyetemek vendégoktatói által oktatott modulokat, valamint szemináriumokat és találkozókat vezető intézmények és cégek vendégelőadóival és szakembereivel. Ezen túlmenően a program támogatja azokat a hallgatókat, akik jövőbeli szakmai életükre tekintettel kívánják továbbfejleszteni átruházható készségeiket azáltal, hogy egyetemi kreditek tudományos elismerését biztosítják azoknak, akik részt vesznek az egyetem vagy más intézmények megfelelő kurzusaiban.

A program a Wurzburgi Egyetemen a nemzetközi gazdaságpolitika MSc-jével kettős diploma megszerzésének lehetőségét is élvezi. A kettős szakra beiratkozott hallgatók az első évet a University of Verona , a második évet pedig a Wurzburgi Egyetemen végzik.

Alapvető jellemzők:

 • Két éves MSc program
 • Minden kurzus angol nyelven folyik
 • Interaktív tanulási környezet: oktatóanyagok, laborok, projektmunkák, e-learning támogatás
 • Nemzetközi előadók
 • Oktatói oktatás
 • Kapcsolatok nemzetközi egyetemekkel dedikált csereprogramokkal vagy kettős diplomával.
 • A szakmai gyakorlatok lebonyolításának koordinálása

Minőségbiztosítás

A szak minősége az, hogy milyen mértékben valósítja meg oktatási céljait és megfelel a kínált oktatási tevékenységek minőségi követelményeinek, amelyek a hallgatók és a munka világának képviselőinek igényeihez és elvárásaihoz igazodva határoznak meg.

Ez a program az egyetem minőségbiztosítási irányelveivel összhangban és az e ANVUR nemzeti minőségbiztosítási irányelveken alapuló oktatási minőségbiztosítási rendszert fogadott el, a következő tevékenységek végrehajtásával:

 • időszakos konzultációk a munka világának képviselőivel a kurzusaikon kínált kulturális és szakmai profilok megfelelőségének felmérése érdekében;
 • oktatási tartalmak tervezése és erőforrások tervezése;
 • oktatási tevékenységek és oktatási szolgáltatások szervezése;
 • az oktatás hatékonyságának nyomon követése és a tanítás és a szolgáltatások javítását célzó intézkedések tervezése;
 • honlapján teljes körű és naprakész információk biztosítása a programmal kapcsolatban (szakmai szerepkörök, várható tanulási eredmények, tanulási tevékenységek).

A fenti tevékenységek ütemezettek és összefüggenek egymással, a PDCA elvein (Plan, Do, Check, Act) alapulnak.

A minőségbiztosítási rendszerben a hallgatók alapvető szerepet töltenek be: minden hallgató ki tudja venni a részét a szakának minőségbiztosítási csoportjaiban és a kari-hallgatói vegyes bizottságokban, vagy egyszerűbben a hallgatói felmérésben. tanítás, vagy kérdőívek. Ebben az összefüggésben az Egyetem és az Egyetem Minőségbiztosítási Tanácsa rendszeresen elérhetővé tesz a hallgatók számára speciális műhelyeket ("Laboratori di rappresentanza attiva") a hallgatók képviselői számára.

Belépők

Tanterv

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések