Keystone logo
University of Verona Mesterséges intelligencia mesterképzés
University of Verona

Mesterséges intelligencia mesterképzés

Verona, Olaszország

2 Years

Angol

Teljes idő, Részidő

30 Mar 2024

Oct 2024

EUR 1071 / per year *

Az egyetemen

* 1 071,01 eurótól 3 052,00 euróig az ISEEU-tól függően

Bevezetés

A „Mesterséges intelligencia” (AI) mesterképzés célja olyan mesterséges intelligencia szakértők képzése, akik képesek intelligens ágensek kifejlesztésére az alkalmazások széles körében.

A kurzus célja a természettudományi (pl. számítástechnika, fizika, matematika) vagy mérnöki (pl. számítástechnika, biomérnöki, elektronikai, menedzsment) szakon végzett hallgatók, diplomások, akik szilárd informatikai alapokkal rendelkeznek.

Az AlmaLaurea 2021 jelentésből egyértelműen kiderül, hogy a számítástechnika és az IKT területén szakembereket kell képezni, amelyből kiderül, hogy a számítástechnika és az IKT a legnagyobb kereslet és a legmagasabb nettó jövedelem 5 évvel a diploma megszerzése után, amit azonnal követnek. ipari és információs mérnöki diplomával.

A Mesterséges Intelligencia mesterképzés célja olyan szakemberek képzése a számítástechnika területén (LM18 Master's Degree Class), akik a mesterséges intelligenciára (AI) jellemző technikák és módszertanok alapján eszközöket, főként szoftvereket fejleszthetnek. Az is széles körben elismert, hogy ezeket a technológiákat a számítástechnika és az információtechnológia az alkalmazott módszertanok (automatikus gondolkodás és gépi tanulás) egységes korpuszaként jellemzik, és a STEM-tudományok területén az egyik legfejlődőbb területet képviselik.

A fő oktatási cél a mesterséges intelligencia alapvető technikáinak fejlesztésére szolgáló módszerek és eszközök elsajátítása, valamint olyan ágensek tervezése, amelyek képesek autonóm tudásszerzésre, modellek és stratégiák kidolgozására. A lehetséges alkalmazások közé tartoznak az olyan területek, mint az ökológia (pl. környezeti monitorozás, klímaváltozás), közgazdaságtan (pl. pénzügyi és biztosítási piacok), fenntartható növekedés (pl. intelligens építés, okos városok, intelligens hálózatok), orvostudomány (pl. diagnosztika, telemedicina) , termék- és szolgáltatásipar (pl. mesterséges intelligencia által támogatott programozás, automatikus szöveg- és beszédfordítás, közösségi jelfeldolgozás, kiberbiztonság, autonóm robotok, támogatott és autonóm vezetési rendszerek), játékok és szórakoztatás, intelligens, közösségi és emberközpontú felhasználói felületek (Human Központos tervezés).

Ezt szem előtt tartva a kurzus kiemelt hangsúlyt fektet a mesterséges intelligencia módszereinek, technológiáinak, elsősorban szoftvereinek fejlesztésével kapcsolatos kérdésekre, amelyek biztonságosak, megbízhatóak, korrektek és értelmezhetőek, azaz képesek megmagyarázni a döntéseiket, az új. XAI ("magyarázható mesterséges intelligencia") paradigmája. Ezekhez az oktatási célokhoz kapcsolódóan a Mesterséges Intelligencia mesterképzési kurzus speciális készségek megszerzését célzó tanításokat javasol elsősorban a számítástechnika és az információs mérnöki területeken, hangsúlyt fektetve a mesterséges intelligencia technikák fejlesztésére szolgáló módszerekre és eszközökre, különös tekintettel a gépekre. tanulás, intelligens ágensek, automatikus érvelés, számítógépes látás, tudásreprezentáció, tervezés, játékelmélet, természetes nyelvi feldolgozás, logika és a mesterséges intelligencia története. Ezeket a tanításokat olyan tanulási utak egészítik ki, amelyek lehetővé teszik a hallgatók számára az analitikai/kvantitatív eszközök ismerete, például a valószínűségszámítás és a fizika módszerei és modelljei, következtetési statisztikák, optimalizálási technikák és döntéselmélet ismerete; a számítástechnikai gondolkodás mögött meghúzódó ismeretelméleti és filozófiai vonatkozások; a mesterséges intelligencia technológiák kezelésének etikai alapjai; a mesterséges intelligencia alapú technológiák kezelésének szabályozására vonatkozó jogi szempontok és elvek; valamint a közgazdasági és pénzügyi alkalmazások fejlesztésére szolgáló eszközök.

Belépők

Az Iskoláról

Kérdések