Keystone logo
University of Verona Molekuláris és orvosi biotechnológia diploma
University of Verona

Molekuláris és orvosi biotechnológia diploma

Verona, Olaszország

2 Years

Angol

Teljes idő, Részidő

30 Mar 2024

Oct 2024

EUR 1701 / per year *

Az egyetemen

* 1 071,01 eurótól 3 052,00 euróig az ISEEU-tól függően

Bevezetés

A molekuláris és orvosi biotechnológia óriási lehetőségeket rejt magában az emberi egészség javítását célzó új megoldások kidolgozására. A betegségek molekuláris és sejtes mechanizmusainak megértése révén a biotechnológia alapvető szerepet játszik a gyógyszerek, vakcinák, terápiák és diagnosztikai tesztek fejlesztésében.

A molekuláris és orvosi biotechnológia mesterképzés célja, hogy a molekuláris és sejtes biotechnológia területén képzett kutatókat állítson elő, akik képesek orvosbiológiai elemzések, kutatások és fejlesztések elvégzésére kísérleti és számítási megközelítések alkalmazásával. Ezeket a készségeket a sejt- és molekuláris biológia, a genomika és diagnosztika, a patológia és a farmakológia, valamint a számítógépes biológia tanulmányozása révén fejlesztik.

A posztgraduális program, amely egy, az orvosbiológiai kutatások aktuális témáján alapuló integrált laboratóriumi kurzust tartalmaz, szilárd technikai hátteret biztosít a hallgatóknak, kiemelve a laboratóriumi kutatások emberi egészségre gyakorolt hatását. A diploma egyetlen tantervvel rendelkezik, de rugalmas megközelítése lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy saját igényeikhez és érdeklődési körükhöz igazítsák a programot.

Ez a program - amely teljes egészében angol nyelven folyik, lehetővé téve olyan diploma megszerzését, amelyet Olaszországban és külföldön is elismernek - szívesen fogadja a nemzetközi hallgatókat, ötvözi a különböző kulturális hátterű ismereteket és tapasztalatokat.

A diplomások fel lesznek készülve arra, hogy az állami vagy a magánszektorban dolgozzanak, vagy dönthetnek úgy, hogy tanácsadási és tervezési szakmát folytatnak. A lehetséges foglalkoztatási területek közé tartozik a kutatás és technológiafejlesztés állami szervek vagy az ipar számára (biotechnológia, gyógyszeripar, diagnosztika stb.); szabályozási tevékenységek; biotechnológiai entitások létrehozása és irányítása az állami és a magánszektorban; irányító, irányítási és tanácsadói feladatok ellátása a farmakológiai és az orvosbiológiai területeken; műszaki és tudományos kommunikáció és információkezelés.

A pályázóktól elvárják a biológia, kémia, matematika és fizika alapismereteit és megértését. Jó angol nyelvtudás (legalább európai B1 szint) is szükséges.

Témavezető: Prof. Alejandro Giorgetti

A képzési program éves tájékoztatója (SUA-CdS)

A minőségbiztosítási rendszer részeként a SUA-CdS - Scheda Unica Annuale del Corso di Studio (Degree) segítségével teljes, naprakész és könnyen elérhető információk állnak rendelkezésre az egyes szakokra vonatkozó célkitűzésekről, tanulmányi tervekről, felhasznált forrásokról és elért eredményekről. program éves tájékoztatója). Ez magában foglal egy áttekintést és három nyilvános részt (Tanulási célok, Hallgatói tapasztalatok és Tanulási eredmények), amelyek együttesen sokféle információt nyújtanak az egyes szakokról. A SUA-CdS tartalmaz egy adminisztrációs részt is (Adminisztráció és minőségirányítás), amely csak belső használatra szolgál.

A diplomaprogram éves tájékoztatója (SUA-CdS), amely jelenleg csak olasz nyelven érhető el, értékes eszköz, amelyet az Egyetem felhasználhat az egyes szakok tervezésére, végrehajtására és átszervezésére, valamint értékelésére. A SUA-CdS adatlap azonban hasznos a hallgatók számára is, hogy segítsen nekik a megfelelő tanulmányi program kiválasztásában.

Belépők

Tanterv

Az Iskoláról

Kérdések