Keystone logo
University of Verona Nemzetközi Gazdaság és Üzleti mesterképzés (Vicenza)
University of Verona

Nemzetközi Gazdaság és Üzleti mesterképzés (Vicenza)

Vicenza, Olaszország

2 Years

Angol

Teljes idő

30 Mar 2024

Oct 2024

EUR 1701 / per year

Az egyetemen

Bevezetés

Végzettség típusaMaster's fokozatok
Időtartam2 év
Részidős tanulmányi lehetőség elérhetőIgen
BelépőkBelépési követelmények tárgya
Fokozat osztályLM-56
ElhelyezkedésVicenza
Nyelvangol
Dupla diploma megszerzésének lehetősége
  • Université De Bordeaux
  • Bambergi Egyetem

Szeretnél megtanulni, hogyan vitorlázz be a globális piacok vizébe? A közgazdaságtan segítségével megérteni, hogyan működik a globális gazdaság, és miért és hogyan döntenek a cégek a nemzetközivé válás mellett? Vezetést, logisztikát és jogot gyakorolni az ilyen multinacionális cégek irányítására? Elsajátítani a számviteli eszközöket teljesítményük elszámolására és elemzésére? Egy erős nemzetközi elhivatottsággal rendelkező régióban született és nőtt fel, a kétéves Nemzetközi Gazdasági és Üzleti (IEB) mesterképzés (MSc) célja, hogy posztgraduális hallgatókat képezzen a nemzetközi gazdaság, a nemzetközi üzlet és a nemzetközi jog területén.

Az MSc teljes egészében angolul folyik Vicenzában, a(z University of Verona közeli leányvállalatában. Verona Európa legjobb teherszállító faluja. Vicenza a harmadik olasz tartomány a teljes export tekintetében, és az első az egy főre jutó export tekintetében. Ezen a területen sok kis- és középvállalkozás – nagyon nyitott a nemzetközi piacokra, azaz „zsebméretű multinacionális vállalatként” emlegetik őket – a „jól megcsinált” és a „jól megtervezett” szektorokra specializálódott. amelyek a „Made in Italy” címke gerincét alkotják.

Az MSc képzések fő témái a következők: a nemzetközi kereskedelem és fejlődés okai és következményei; a nyitott gazdaságok és a nemzetközi pénzügyi piacok makrogazdasági dinamikája; heterogén cégek export-, offshoring- és outsourcing-döntései, valamint részvételük a globális értékláncokban; nemzetközi marketing és logisztikai döntések; hálózatok és cégcsoportok a cégek nemzetközivé válásának eszközeiként; összevont jelentéskészítés, teljesítményelemzés és költségelszámolás; nemzetközi és európai jog; nemzetközi üzleti jog.

Az IEB MSc kurzusok, projektmunka és egyéb tanulási tapasztalatok egyedülálló kombinációja, amelyet szándékosan megosztanak a nemzetközi gazdaság és a nemzetközi üzlet között. Erősen ösztönözzük a diákok aktív részvételét az osztálytermi szemináriumokon és projektmunkákon. Évente több külföldi tanárt hívnak meg előadásokat tartani az MSc képzések speciális részein. A képzés ezután a nemzetközi piacokon aktívan részt vevő cégeknél strukturált gyakorlatokkal, valamint egy oktató felügyelete mellett elkészítendő szakdolgozattal erősíthető meg. Határozottan támogatjuk az Erasmus+ programban való részvételt, és számos partnerrel van munkaszerződésünk Európában és világszerte. Végül, a 2020-21-es tanévtől a Bordeaux-i Egyetem Double Degree programja teljes mértékben működik.

Az IEB MSc-je lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy készségeket és kompetenciákat sajátítsanak el, erős gazdasági, irányítási és jogi hangsúllyal a termelési és területi rendszerek, a nemzetközi gazdaságtan és politikák, a pénzügyi piaci technikák és a nemzetközi fejlődés fejlett tanulmányozásában, valamint logisztikai és marketing, csoportos számvitel és vezetői jelentéskészítés módszerei és modelljei, amelyek mindegyike jól alkalmazható erős nemzetközi karakterisztikával rendelkező cégek és szervezetek irányítására. Mindez a nemzetközi kereskedelmi és adójog intézményi keretei között látható. Röviden, az MSc megszerzésével a hallgatók elsajátítják az eszközöket és elsajátítják a készségeket a gazdasági tevékenységek nemzetköziesedési folyamataihoz kapcsolódó különféle tárgyakban, lehetővé téve számukra, hogy vezetői és tanácsadói pozíciókat töltsenek be a nemzetközi piacokon aktív cégekben és szervezetekben.

Minőségbiztosítás

A szak minősége az, hogy milyen mértékben valósítja meg oktatási céljait és megfelel a kínált oktatási tevékenységek minőségi követelményeinek, amelyek a hallgatók és a munka világának képviselőinek igényeihez és elvárásaihoz igazodva határoznak meg.

Ez a program az egyetem minőségbiztosítási irányelveivel összhangban és az e ANVUR nemzeti minőségbiztosítási irányelveken alapuló oktatási minőségbiztosítási rendszert fogadott el, a következő tevékenységek végrehajtásával:

  • időszakos konzultációk a munka világának képviselőivel a kurzusaikon kínált kulturális és szakmai profilok megfelelőségének felmérése érdekében;
  • oktatási tartalmak tervezése és erőforrások tervezése;
  • oktatási tevékenységek és oktatási szolgáltatások szervezése;
  • az oktatás hatékonyságának nyomon követése és a tanítás és a szolgáltatások javítását célzó intézkedések tervezése;
  • honlapján teljes körű és naprakész információk biztosítása a programmal kapcsolatban (szakmai szerepkörök, várható tanulási eredmények, tanulási tevékenységek).

A fenti tevékenységek ütemezettek és összefüggenek egymással, a PDCA elvein (Plan, Do, Check, Act) alapulnak.

A minőségbiztosítási rendszerben a hallgatók alapvető szerepet töltenek be: minden hallgató ki tudja venni a részét a szakának minőségbiztosítási csoportjaiban és a kari-hallgatói vegyes bizottságokban, vagy egyszerűbben a hallgatói felmérésben. tanítás, vagy kérdőívek. Ebben az összefüggésben az Egyetem és az Egyetem Minőségbiztosítási Tanácsa rendszeresen elérhetővé tesz a hallgatók számára speciális műhelyeket ("Laboratori di rappresentanza attiva") a hallgatók képviselői számára.

Belépők

Tanterv

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések